یک مدیر هتل در گفت و گو با هنرنیوز؛

هیچ‌ تسهیلاتی به هتلها تعلق نگرفته است

25 مرداد 1390 ساعت 10:26


مدیر یکی از هتل‌های گرگان گفت: در حال حاضر هتلها از یک طرف با کمبود مسافر مواجهند و از سویی دیگر افزایش قیمت کالا و خدمات را پیش روی دارند.
محمود طهماسبی مدیر یکی از هتل‌های گرگان در گفت و گو با هنرنیوز درباره علل گرایش زیاد گردشگران ایرانی به سفرهای خارجی گفت: ارزان‌بودن برخی از این سفرها مثل سفر به ترکیه ، دبی ، ارمنستان و...در مقایسه با سفرهای داخلی در کنار وجود برخی آپشن‌ها، باعث این تمایل است.
وی درباره چرایی ارزانی هتل‌های این کشورها گفت: تسهیلات بالا با درصدهای پایین سود بازگشت وام‌ها از جمله حمایت‌هایی است که در این کشورها از صنعت توریسم می‌شود.
طهماسبی با بیان اینکه در حال حاضر عملاً گردشگر خارجی وجود ندارد که بخواهیم در مورد کم یا زیاد بودن تعدادشان صحبت کنیم، خاطرنشان کرد: اکنون صنعت گردشگری ما صرفاً متکی به گردشگری داخلی است. این در حالی است که به دلیل بالا بودن نرخ ارائه خدمات و محدودیت این خدمات گردشگران داخلی متمایلند تا سفر به یک کشور دیگررا تجربه کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا بلاخره با هدفمندی یارانه‌ها بسته‌های حمایتی به هتلها تعلق گرفت؟ گفت: تا کنون با همه رایزنی‌ها هیچ‌گونه تسهیلاتی به هتلها تعلق نگرفته است. در حال حاضر هتلها از یک طرف با کمبود مسافر مواجهند و از سویی دیگر افزایش قیمت کالا و خدمات را پیش روی دارند. این موضوع باعث رکود شدید صنعت هتلداری و تضعیف آن شده است.
طهماسبی اظهار کرد: هدفمند شدن یارانه‌ها باعث افزایش نسبی قیمت بیش از ۱۳۲ کالا و خدمات مورد استفاده در هتلها شده است.فقط کافی است به افزایش نرخ سوخت، حمل ونقل، افزایش نرخ حاملهای انرژی دقت کنیم تا متوجه وضعیت بحرانی هتل‌ها شویم..
وی تصریح کرد: دولت می‌تواند برای کمک به صنعت گردشگری با فراهم کردن تسهیلات از محل اعتبار پیش‌بینی شده در قانون هدفمند کردن یارانه‌‌ها و اعطای وام بانکی با بهره کم و کاستن از مراحل و تشریفات زمانبر و کاغذبازی به این صنعت کمک کند درغیر این صورت باید منتظرتشدید رکود و تحلیل رفتن توان مالی صاحبان سرمایه در صنعت گردشگری و هتلداری باشد.
این هتلدار یادآورشد: تصمیمات بدون کارشناسی منجر به این شده که از سه سال پیش به این طرف، هر سال ضریب اشغال هتلها 25 درصد کاهش یابد. به طوری که هتلی با ضریب اشغال 90 درصد ابتدا به ضریب اشغال 70 درصد و هم اکنون به ضریب اشغال 20 تا 30 درصد رسیده است.
وی طرح خانه‌های استیجاری را یکی دیگر از عوامل ضربه به هتل‌ها و متل‌ها دانست و گفت: هم اکنون در استان گلستان در روستاهایی مثل زیارت، اسلام آباد و...این طرح اجرا می‌شود. طبیعی است که به دلیل گران بودن خدمات هتلها، مردم ترجیح می‌دهند در مسافرتهای خود به چادر، مدرسه و مجسد اقامت کنند یا در نهایت به خانه‌های استیجاری بروند.
طهماسبی یادآور شد: اگر هتلداران مجبورند نرخ هتل‌ها را هر ساله بین 20 تا 25 درصد اضافه کنند به خاطر تورم است. وقتی که قیمت گاز مصرفی هتلها 5 تا 11 برابرشده، یا قیمت برق مصرفی هتلها 40 تا 70 درصد افزایش داشته چگونه هتل‌ها نباید قیمت‌های خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: یک هتل مجبور است برای جذب مشتری چراغ‌های محوطه هتل را روشن نگه‌ دارد. این اسراف نیست وسیله‌ای برای جذب گردشگراست. از طرفی با توجه به افزایش نرخ تورم به حقوق و دستمزدها هم بین 7 تا 9درصد اضافه شده است. این درحالی است که روز به روز از تعداد مسافرین هتل‌ها کم می‌شود.
این هتلدار تاکید کرد: در چنین وضعیتی نمی‌توان از هتلدار توقع داشت خدمات خود را ارتقا دهد یا حتی به فکر تعیین آپشن‌های جدیدی برای ارائه خدمات بیفتد.
طهماسبی با اشاره به اینکه هتل‌ها در طول شش‌ماه گذشته،همکاریهای لازم را انجام داده‌اند و با قيمت سال 1388 به ارائه خدمات پرداخته‌اند، تشریح کرد: قیمت هتلها افزایش نیافت ولی متاسفانه هزينه‌ها هم كاهش نيافت و وضعيت بسته‌های حمايتی نيز مشخص نشد و هتل‌ها هيچ حمايتی در قبال هزينه‌ها دريافت نكردند.
وی بیان کرد: این در حالی است که هزینه هتل‌ها به‌شدت افزايش يافته و هزينه‌ دستمزد كارگران و مواد غذايی نيز افزایش چشمگیری داشته است.
این هتلدار تشریح کرد: ارائه آمارهای ضد و نقیض تأثیری در جذب گردشگر ندارد. زمانی که گردشگر آن هم در عصر ارتباطات می‌تواند از کیفیت و گوناگونی خدمات با هزینه کمتر بهره‌مند شود، ترجیح می‌دهد به یک کشور دیگر سفر کند و از برخی محدودیت‌ها هم بر حذر باشد.
وی اذعان کرد: دولت برای جذب گردشگر ابتدا باید ببیند آیا می‌خواهد به گردشگری به چشم یک صنعت نگاه کند یا نه. بعد از پذیرش این بخش آیا تمایل دارد کار را به بخش خصوصی بسپارد یا خیر. اگر نظر مساعد دارد باید با کارشناسان بخش خصوصی وارد رایزنی شود و از تجربیات آنها استفاده کند. باید به بررسی وضعیت گردشگری کشورهای همسایه و موفق در این زمینه بپردازد. صرف داشتن ظرفیت گردشگری نمی‌تواند سبب جذب گردشگران شود. ما هیچ طرح و برنامه‌ای برای شناساندن این ظرفیت‌ها نداریم .
طهماسبی گفت: از طرفی زیر ساخت‌های گردشگری ما دچار مشکل است از وضعیت حمل و نقل، جاده و اسکان مسافر گرفته تا وضعیت غذا و سرویس‌های بهداشتی. جذب سرمایه‌گذار نیز مستلزم اقناع آن در سودآور بودن این سرمایه گذاری است.
وی اضافه کرد: اینها یک سلسله عواملند که به صورت زنجیروار به هم متصلند. تنها راه برون رفت از این مشکلات نگاه کلان به موضوع و ایجاد تسهیلات لازم و وام‌های کم بهره تا رسیدن به مرحله سود دهی این سیستم است و گر نه علاوه بر از دست دادن بازار جهانی ، بازار داخلی سفر را هم از دست خواهیم داد.


کد خبر: 31061

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdca6wne.49n6i15kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com