رئيس سازمان حفاظت محيط زيست پیشنهاد کرد؛
تاسيس کنوانسيون بین المللی طبيعتگردي
6 مهر 1389 ساعت 12:45
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: با مشارکت سازمانهاي بينالمللي کنوانسيون طبيعتگردي را راهاندازي کنيم.
به گزارش «هنرنیوز» ،محمديزاده؛ رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مراسم گراميداشت روز جهاني جهانگردي ضمن ارائه اين پيشنهاد،افزود: ايران به دليل تنوع زيستي بالا مي تواند موضوع تشکيل اين کنوانسيون را پيگيري کند. ايران آمادگي دارد مثل کنوانسيون رامسر موضوع راه اندازي کنوانسيون طبيعتگردي را پيگيري کند.
او تاکید کرد: پيشنهاد ما اين است که مقر اين کنوانسيون نيز در ايران باشد تا از اين طريق بتوانيم ميان کشورها و ملتها موضوع تبادل گردشگري را در حوزه طبيعتگردي تقويت کنيم.
محمدي زاده با اشاره به ايجاد واحد طبيعت گردي در معاونت محيط هاي طبيعي سازمان حفاظت از محيط زيست، اظهار داشت: اين واحد، شناسايي نقاط با اهميت اکولوژيک را انجام خواهد داد.
وي گفت: اقدامات واحد طبيعت گردي منجر به تهيه شناسنامه طبيعي براي مناطق مختلف شده و در قالب بولتن در نشريات کشور منتشر خواهد شد.
محمدی زاده کمبود پژوهش در حوزه طبيعت گردي را يکي از چالش هاي جدي در اين زمينه دانست و تصریح کرد: عدم توجه به موضوع طبيعت گردي و تنوع زيستي در نظام آموزشي کشور از ديگر چالش هاي اين حوزه است.
او افزود: در تمام دانشگاه ها بايد توجه به موضوع طبيعت گردي در دستور کار قرار گيرد.
محمدي زاده اظهار داشت: رسانه ملي بايد آموزش هاي لازم در زمينه طبيعت گردي را به جامعه ارايه کند و سطح اطلاعات و دانش مردم در ارتباط با اين مقوله افزايش يابد.
او ضمن اشاره به اینکه مستندات در زمينه محيط هاي طبيعي ناقص است، به کانون طبيعت گردي توصيه کرد تا در ايجاد آرشيو کامل و قابل قبول تلاش کنند.
رييس سازمان حفاظت از محيط زيست از تدوين پيش نويس برنامه طبيعت گردي خبرداد و افزود: در صورت نهايي شدن اين برنامه دستورالعمل آن براي توسعه طبيعت گردي بسيار موثر خواهد بود
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به نامگذاري روز گردشگري به گردشگري و تنوع زيستي، تنوعزيستي را از فاکتورهاي توسعه گردشگري هر کشور بر شمرد و تصريح کرد: ايران از ظرفيتهاي بسياري در اين حوزه برخوردار است و از نظر تنوع زيستي مقام دوم دنيا را به خود اختصاص داده است.
رئيس سازمان حفاطت محيط زيست متذکر شد: به منظور توسعه گردشگري ايران با توجه به اين ظرفيتها بايد اقدامات جدي صورت گيرد و اگرچه متولي اين بخش سازمان ميراثفرهنگي است اما لازم است سازمان حفاطت محيط زيست و منابع طبيعي نيز تعاملات لازم را در اين حوزه داشته باشند.
محمدي زاده با اشاره به رشد اقتصادي ناشي از گسترش گردشگري در جهان، اظهار داشت: طي 7 دهه گذشته گردشگري از نظر تعداد روندي 4-3 برابري داشته و جابجايي درآمدهاي حاصل از آن 762 برابر شده است.
او با اشاره به وجود 203 منطقه حفاظت شده و پناهگاه حياتوحش به وسعت 12 ميليون هکتار در کشور به برخي اقدامات اين سازمان در راستاي حفاظت از اين مناطق اشاره کرد و افزود:تهيه طرح جامع توجيهي و تفصيلي اين مناطق با رويکرد طبيعتگردي از جمله اين برنامهها است و در تلاش هستيم ساير طرحها را به نتيجه برسانيم تا گردشگري در اين مناطق سامان پيدا کند.
محمديزاده تاسيس واحد طبيعتگردي در معاونت محيط طبيعي و تنوع زيستي اين سازمان با هدف شناسايي مناطق داراي اهميت طبيعتگردي، تهيه شناسنامه براي اين مناطق و تدوين آئيننامههاي مورد نياز را از ديگر اقدامات صورت گرفته عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد: با هدف به ميدان آوردن جوامع محلي در توسعه گردشگري مناطق تحت حفاظت تلاش شد برنامههاي آموزشي براي جوامع محلي تهيه شود؛ تهيه بانک اطلاعاتي براي جاذبههاي گردشگري و تهيه پيشنويس دستورالعمل طبيعتگردي نيز از ديگر اقدامات انجام شده در اين سازمان است.
محمديزاده به تهيه اطلس مناطق طبيعي اشاره کرد و افزود : در تلاشیم در این اطلس با تهيه عکس و فيلم از جاذبههاي طبيعتگردي مناسبترين روش را براي توسعه طبيعتگردي جستجو کنيم.
اين مقام مسئول در بخشي ديگر به برخي چالشهاي موجود در حوزه محيط زيست اشاره کرد و افزود: تبليغات سوء رسانههاي بينالمللي عليه ايران از مهمترين چالشهاي اين حوزه است که بايد با ورود فعالان گردشگري به اين حوزه اين جنگ رسانهاي به همکاري بين کشوري تبديل شود.
او با تاکيد بر تاثير گردشگري بر رشد اقتصادي کشور، گفت: چنين رشدي در هيچ يک از بخش ها اعم از کشاورزي، خدمات و زيرساخت ها ديده نمي شود.
رييس سازمان حفاظت از محيط زيست تصريح کرد: هر گردشگر 15-9 شغل در منطقه مورد بازديد، ايجاد مي کند.
محمديزاده ناقص بودن آرشيو توليدات رسانهاي در حوزه طبيعتگردي، وارد نشدن افراد خبره در اين حوزه، حضور کمرنگ در نمايشگاههاي طبيعتگردي و رويدادهاي بينالمللي و کمبود پژوهش در حوزه طبيعتگردي را از ديگر چالشهاي اين حوزه عنوان کرد.
او ايران را از نظر طبيعت گردي داراي جاذبه هاي بي شمار دانست و گفت: ايران مقام پنجم دنيا از نظر وجود 4 فصل و رويشگاه هاي مختلف و رتبه دوم تنوع زيستي را داراست.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: در گذشته تصور مي شد اگر قاچاقچي به مناطق حفاظت شده وارد مي شود، بايد در را به روي سايرين بست، اما امروزه اين تفکر اصلاح شده است.
کد خبر: 17715
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcam0n6.49n0615kk4.html