رئیس انجمن صنفی آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران در گفت و گو با هنرنیوز؛

هفته ای 2300 نفر به ترکیه سفر می‌کنند

6 شهريور 1390 ساعت 13:49


در حالی که برخی از آژانس‌داران از سفر حداقل 7 هزار نفر در هفته به آنتالیا خبر می‌دهند رئیس انجمن صنفی آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی ایران اذعان کرد: طرف ترک تعداد افراد ورودی به این کشور از طریق پروازهای هوایی را 120 هزارنفر درسال اعلام کرده است.
محمد حسن کرمانی-رئیس انجمن صنفی آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی ایران- در گفت و گو با هنرنیوز و در پاسخ به این پرسش که علت استقبال ایرانیان از سفرهای خارجی چیست؟ گفت: سفر نه تنها منجر به اشتغال‌زایی و درآمدزایی در کشور مقصد می‌شود بلکه تبادل فرهنگی، یادگیری و آموزش فناوری را به دنبال دارد.
وی وجود فرهنگ متفاوت و ارزان بودن سفر به برخی از کشورها را از دلایل عمده این انتخاب‌ها دانست و افزود: دولت با بررسی شرایط اجتماعی و چگونگی بومی‌سازی آنها ، با بازنگری در قوانین آن شرایط را تأمین نماید.
کرمانی با اشاره به اینکه یکی از مسائل داخلی در تعیین مقصد سفرهزینه‌ها است، یادآور شد: در کشورهایی با جذب بالای گردشگر،عوامل افزایش نرخ تور را کاهش می‌دهند یعنی همان کاری که ترکیه انجام داده است زیرا آنها به درآمد تور به عنوان راهی برای افزایش درآمد ملی نگاه می‌کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا واقعاً هفته ای7 هزار نفر از ایران به آنتالیا سفر کنند ؟ گفت: طرف ترکیه‌ای اعلام کرد کل تعداد افرادی که از طریق پروازها به آنتالیا، بدروم، مارماریس ، کوشی اداسی، استانبول سفر می‌کنند در مجموع 120 هزارنفر در سال است که با توجه به اینکه یک سال 52 هفته است به عبارتی هفته‌ای2هزار و300 نفر به ترکیه از طریق هوایی پرواز می‌کنند.
کرمانی ادامه داد: برای سفر به ارمنستان نیز هفته ای 2 پرواز وجود دارد که هر پرواز 100 نفر و در مجموع 200 نفر در هفته و یا به عبارتی 800 نفر در ماه از طریق هوایی به این کشور سفر می‌کنند که البته باید توجه داشت تعداد صندلی کل پروازها به کشورهای گردشگرپذیر در بهترین حالت 65تا 75 درصد پرمی‌شود.
این آژانس دار اظهار کرد: حتی اگر بپذیریم که به قول رسانه‌ها 7 هزار نفراز اواسط تیرماه به آنتالیا سفر کرده‌اند، باید این موضوع را هم به خاطر داشت که پیک سفر ایرانیان ا ز15 تیر تا آخر شهریور و از 27 اسفند تا 13 فروردین است و در باقی ماه‌های سال قصه برعکس می‌شود و این آژانس داران هستند که باید به دنبال مسافر باشند.
وی افزود : با توجه به صحبت‌های بالا می‌توان نتیجه گرفت، سفر ایرانیان به کشورهایی مثل ترکیه ، ارمنستان، دبی و... در حد حساسیت زایی نیست اما این را هم نمی‌توان کتمان کرد که با توجه به تورم هزینه سفر داخلی، حتی خانواده‌های طبقه متوسط جامعه هم ترجیح می‌دهند برای یکبار سفر خارجی را امتحان کنند.
کرمانی با اشاره به نگاه درآمدزای کشورهای جذب کننده گردشگر به مسأله توریسم بیان کرد: در این کشورها گاه حمایت و سوبسید از طرف دولت به بخش گردشگری ارائه می‌شود زیرا دولتگران آنها معتقدند که درآمد حاصله در نگاه کلان و ملی برای آنها تولید ثروت می‌کند و نوعی پشتوانه ملی محسوب می‌شود.
وی اضافه کرد : این در حالی است که در چند ماه اخیر افزایش قیمت حامل‌های انرژی، سوخت ، اقلام مصرفی ، سیستم حمل و نقل، قیمت تورهای ایرانی را افزایش داده و از این رو این آژانس‌ها توان رقابت برای جذب گردشگر را چه در داخل و چه در خارج از دست داده اند.
کرمانی ادامه کرد : طبیعی است وقتی قیمت 4 شب اقامت در داخل کشور با قیمت 7 شب اقامت در خارج از کشور برابر باشد ، مردم سفر خارجی را به داخلی ترجیح می‌دهند.
وی گفت: اعتقاد دارم یک نگاه جدی به چرخش گردشگر یا ورود آن به کشور وجود ندارد، بنابراین مسوولان الزامی هم به تجزیه و تحلیل شرایط ندارند.
رئیس انجمن صنفی آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتی ایران یادآور شد : دولت به عنوان مجری و قانونگذار باید صنعت گردشگری و خدمات، را از چرخه غیر سوبسیدی حذف و شرایط ارزانتری را جهت بهره‌مندی صنعت گردشگری فراهم آورد.
وی با اشاره به اینکه با توسعه صنعت گردشگری بین 18 تا 25 شغل ایجاد می‌شود ، تأکید کرد: اگر به این موضوع اعتقاد داریم که در این صنعت از راننده ، مکانیک ، آشپز، فروشنده ، هتلدار، مترجم و...غیره تا خود دولت منتفع می‌شوند و توزیع ثروت و فقرزدایی به وجود آمده و نیروی جوان درگیر کار می‌شود ، پس باید در سیاست گذاری‌هایمان تجدید نظرکنیم و از بدنه کارشناسی و درگیر کار بهره بگیریم ،اما شواهد حاکی از آن است هیچ نگاه جدی و کلانی به این موضوع وجود ندارد.
کرمانی خاطرنشان کرد : اصولاً سفر در سبد خانوار ایرانی وجود ندارد، و مسوولان هم تلاشی برای قرار دادن سفر در این سبد ندارند. درحالی که در اوایل قرن بیستم سفر یک نوع تفاخر و مخصوص طبقه اشراف یا مبلغین مذهبی بود ، با رشد زندگی صنعتی سفر به صورت یک ضرورت در جهان نمود پیدا کرد اما امروزه از آن به عنوان یک حق طبیعی برای تمام افراد یاد می‌شود.
وی ادامه داد: تا آنجا که دربرخی کشورها برای جوانان یا طبقه‌های مختلف جامعه سفرهایی تعریف می‌شود. حال با این نگاه جهانی به مقوله سفر مسوولان ذی ربط چه تمهیداتی برای گسترش سفر در داخل کشور اندیشیده‌اند؟ چه راه کارهایی را در بازار رقابت جهانی برای جذب گردشگر دارند ،این پرسش‌هایی است که آنها باید پاسخگو باشند.




کد خبر: 31412

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcauyne.49n6615kk4.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com