گزارش هنرنیوز از نشست مشترك گردشگري ايران و تركيه(1)

تفاهم‌نامه‌ي گردشگري بين بخش خصوصي ایران و ترکیه امضا شد

11 مهر 1389 ساعت 12:28





تفاهم‌نامه‌ي گردشگري ايران و تركيه ميان بخش خصوصي دو كشور در نشست مشترك اتحاديه‌ي گردشگري تركيه (تورساب) و آژانس‌داران ايراني امضا شد.


به گزارش «هنرنیوز»،اين نشست با هدف معرفي ظرفيت‌هاي گردشگري دو كشور با حضور اعضاي اتحاديه‌هاي خصوصي گردشگري ايران و تركيه بعدازظهر دیروز در هتل لاله‌ي تهران برگزار و به امضاي تفاهم‌نامه‌اي بين دو گروه منجر شد.
در اين نشست، پيام عليرضا عامري ــ معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ــ به‌دليل عدم حضور، توسط مشاورش مسعودی خوانده شد.
جاهد ايشجان ــ رايزن فرهنگي و گردشگري سفارت تركيه در ايران ــ نيز با اشاره به تاريخچه‌ي گردشگري اين كشور و جذابيت‌هاي تركيه، اظهار كرد: سفر گردشگران ايراني به تركيه در اين سال‌ها افزايش يافته و جمعيت آن‌ها درحال ارتقا نيز است.
وي در ادامه با اشاره به تاريخچه‌ گردشگري کشور ترکيه به تشريح برخي جذابيت‌هاي گردشگري اين کشور پرداخت و بيان داشت: از سال 1980 به بعد هتل‌هاي بسياري در کشور ترکيه شاخته شده است تا پاسخگوي نياز گردشگران باشد؛ حفظ آثار تاريخي و جلوگيري از تخريب محيط‌هاي فرهنگي از ديگر اقداماتي است که در راستاي توسعه گردشگري در اين کشور انجام مي‌‌شود.
وابسته فرهنگي و توريستي سفارت ترکيه به سرمايه‌گذاري انجام شده در حوزه گردشگري اين کشور با هدف جذب گردشگر از کشورهاي مختلف اشاره کرد و افزود: بخشي از تاسيسات اين کشور نيز توسط سرمايه‌گذاران ايتاليايي، فرانسوي و اسپانيايي ايجاد شده است.
وی اعلام کرد: 10 هتل اين کشور نيز از سوي نهادهاي بين‌المللي گردشگري در ليست 100 هتل برتر و استاندار جهان قرار دارند که در کارنامه گردشگري کشور ترکيه بسيار حائز اهميت است.
جاهد ايشجان با اشاره به برخي جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي ايران و ظرفيت‌هاي بالاي کشورمان در حوزه گردشگري بر لزوم همکاري‌هاي مشترک ميان دو کشور در اين حوزه تاکيد کرد و گفت :شما بايد اصفهان، شيراز و يزد را كه در تركيه مورد علاقه هستند، به مردم اين كشور معرفي كنيد. بايد اقداماتي براي حمايت از گردشگران به‌منظور بازديد از اين شهرها انجام شود.
رايزن فرهنگي تركيه در ايران ادامه داد: موانع موجود بر سر راه روابط گردشگري دو كشور را برداريد و با تمام توان خود در زمينه‌ي توسعه‌ي گردشگردي ايران فعاليت كنيد.
در ادامه‌ي اين همايش، رحمت‌الله احمدي ــ مشاور معاونت سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ــ اعلام کرد: براساس اطلاعات سازمان جهاني جهانگردي، در سال ‌٢٠٠٨ ميلادي ‌٩٢٤ميليون نفر گردشگر در جهان جابه‌جا و هزار ميليارد يورو درآمد از اين صنعت حاصل شداین در حالی است که در سال ‌٢٠١٠ ميلادي درآمد صنعت گردشگري به ‌١٤٠٠ ميليارد دلار رسيد.
وی با اشاره برضرورت تسهیل ورود گردشگر به کشوراظهار داشت: سالانه بيش از يك‌ميليون نفر از ايران به تركيه مي‌روند. درحالي‌كه تعداد گردشگران ترك كه به ايران مي‌آيند، يك‌سوم اين تعداد هم نمي‌شوند،و این موضوع بیانگر ان است که بايد شرايط را براي ورود گردشگران تسهيل كرد.
احمدي با بیان اینکه ‌١٠ درصد منابع فاينانس براي طرح‌هاي گردشگري اختصاص يافته است و سرمايه‌ي سرمايه‌گذاران در ايران تضمين مي‌شود، تشریح کرد : هم‌چنين بهره‌مندي از ‌٥٠ درصد معافيت مالي، تأمين تسهيلات از طريق دولت و معافيت از كاربري اراضي از ديگر شرايطي است كه دولت براي سرمايه‌گذاران در ايران فراهم مي‌كند.
وی از برگزاری دو همايش و معرفی هزار فرصت سرمایه گذاری از سوی سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي تشويق سرمايه‌گذاران نام برد و افزود: امسال هم همايش و نمايشگاه بين‌المللي سرمايه‌گذاري به‌صورت مشترك با سازمان مناطق آزاد، ‌١١ و ‌١٢ آذرماه در كيش برگزار مي‌شود.
مشاور معاون سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت : تأسيسات اقامتي، سايت‌هاي طبيعت‌گردي، شهرك‌ها و بازارچه‌ها، اماكن تاريخي، مجتمع‌هاي آب‌درماني، نوارهاي ساحلي و خدمات گردشگري و مناطق آزاد و ويژه‌ي اقتصادي از جمله ظرفيت‌هاي ايران براي سرمايه‌گذاري است.
احمدی هم‌چنين جهت توسعه همکاری های مشترک گردشگری بین ایران و ترکیه ایجاد سايت مشترك گردشگردي، تشكيل هلدينگ،‌ راه‌اندازي تورهاي تركيبي و تخصصي، توسعه‌ي حمل و نقل دريايي و زميني و ايجاد دوره‌هاي آموزشي مشترك بين ايران و تركيه را براي توسعه‌ي همكاري‌ها پيشنهاد كرد.


کد خبر: 18166

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb08b8.rhbw0piuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com