دبیر جامعه هتلداران ایران درگفت و گو با هنرنیوز؛
جهانی بیندیشیم، محلی عمل کنیم
31 مرداد 1390 ساعت 9:09
دبیر جامعه هتلداران ایران گفت : برای جهانی شدن در صنعت هتلداری بهتر است جهانی بیندیشیم، اما محلی عمل کنیم. چون هر چه بیشتر به ریشههای خودمان نزدیک تر شویم، متقاضیان بیشتری را به خود اختصاص میدهیم.
خسرو ایرانپور- دبیر جامعه هتلداران ایران- در گفت و گو با هنرنیوز با اشاره به اینکه صنعت هتلداری به عنوان یکی از ارکان صنعت گردشگری، در جهان جایگاه ویژهای دارد، اظهارکرد: مدیریت فرابخشی صنعت گردشگری ایجاب میکند که به هتلداری به عنوان یکی از محورهای توسعه کشورها نگریسته شود. امروزه دولتها نسبت به سرمایهگذاری و بهرهبرداری بهینه از سرمایههای ملی، برنامههای مدونی را اجرا میکنند تا این صنعت بتواند میزان رضایتمندی مشتریان را به حداکثر برساند.
وی اضافه کرد: به همین منظور یکی از اهداف کشورهایی که اکثر درآمدهای این صنعت را به خود اختصاص دادهاند، این است که هتل را باید در جایی ساخت که مشتری میخواهد و یکی از بدترین سرمایهگذاریها را اینگونه تفسیر میکنند که شما هتل را در نقاطی بسازید که بعداً میخواهید برای آن مشتری پیدا کنید.
دبیر جامعه هتلداران ایران گفت: امروزه در صحنههای بینالمللی بر اساس سلیقه مشتری، انواع و اقسام هتل طراحی و ساخته میشود مانند: هتلهای کنفرانسی، تجاری، شهری، هنری، گالری، بوتیک هتل، هتلهای ساحلی، هتلهای بیابانی و سایر انواع هتل که هر کدام میتواند جاذبه مناسبی برای انواع سلیقهها باشد.
وی اضافه کرد: هتلهایی که به صورت بزرگ و بینالمللی ساخته میشوند امکانات و اوقات فراغت را طوری طراحی میکنند که مشتری آخرین پولهای خود را هم در این مکانها هزینه کند.
ایرانپور به حداقل رساندن و یا حتی گاهی اوقات به صفر رساندن قیمت اینگونه هتلها اشاره و تصریح کرد: از این طریق حداکثر جذب گردشگر را به خود اختصاص میدهند و بیشترین درآمدها را از خدمات جنبی کسب مینمایند که به مراتب از فروش اتاق سود بیشتری دارد.
وی اعلام کرد: امروزه در ایران بالغ بر 800 هتل و 350 هتل آپارتمان وجود دارد که با توجه به مشکلات جنگ تحمیلی 8 ساله و رخدادهای کشورهای همسایه تقریباً وضعیت قابل قبولی است.
ایرانپور گفت: با توجه به سیاستهای دولت سعی بر این است تا این ناوگان، بازسازی شود و مطابق استانداردهای جهانی و انتظارات مشتریان آیندهمان درآید. در این راه شفافسازی، حمایتهای دولتی و عزم ملی نیاز است .
وی در پاسخ به این پرسش که چرا در حال حاضر هتلهای چند ستاره و بعضاً لوکس شعبهای در ایران ندارند، گفت:اصولا برای هر برندی در دنیا سه شاخص اصلی باید رعایت شود، تا آن برند بتواند به حیات خود ادامه دهد. شاخص اول ایجاد ذهنیت مناسب در مشتری است. شاخص دوم اختصاص ظرفیتی از بازار به خود توسط برنامهریزی است و شاخص سوم کیفیت است، که باید طوری ارائه شود که به همراه سایر تکنیکهای پیشرفته بازاریابی رضایتمندی را هم روز به روز در مشتریان افزایش دهد.
دبیر جامعه هتلداران ایران اضافه کرد: بنابراین برای اینکه هتلهای زنجیرهای امروز دنیا بتوانند این قابلیت را آن گونه افزایش دهند که شاهد بازگشت مشتری بوده و مورد انتخاب مجرد این مشتریان قرار گیرند، باید این کار را در قالب سرویس و مدیریت انجام دهند تا جایگاه پایدار و ماندگاری، در این صنعت به دست آورند و در قالب رقابتهای تنگاتنگ با سایر رقبا، مشتریان آنها را ترجیح دهند.
وی تصریح کرد: بر این اساس، سیاست وجه تمایز آنها با سایر رقبا بسیار علمی و دقیق است و برندهایی مانند هیلتون، ماریوت، ریتزکارتون، آکورد، رادیسون، وستن، کنتینانتال، شانگری، فرسیزن، هالیدی این، بست وسترن و بسیاری از اینگونه برندها توانستهاند به معروفیت جهانی دست پیدا کنند و بسیاری از این برندها در بُعد منطقهای و ملی توانستهاند نظر مردم همان منطقه و یا سایر مناطق جهان را به خود معطوف کنند.
ایران پور ادامه داد: در بعد ملی هم این کشورها توانسته اند برندهایی را در داخل مورد قبول عامه قرار دهند، به طوری که بسیاری از اغذیه، سوغاتیها و غذاهای خودمان در ایران با نشانهای شناخته شده در زمینه صنعت گردشگری خودنمایی می نمایند و بالطبع هتلها هم در داخل کشور توانسته اند علاوه بر معروفیت ملی و منطقهای معروفیت جهانی داشته باشند مانند هتل عباسی اصفهان .
دبیر جامعه هتلداران ایران خاطرنشان کرد: ثبت هتلهای لوکس و سنتی ایران در سایر کشورها امکانپذیر است و فعالیتهایی در این زمینه صورت گرفته است. امیدوارم روزی در منوی غدای رستورانهای معروف دنیا چندین غذای ایرانی خودنمایی کند.
وی در پاسخ به این پرسش که چه راهکارهایی میتوان برای حضور موفق در کشورهای اسلامی و منطقهای ارائه داد، گفت: برای جهانی شدن بهتر است جهانی بیندیشیم، اما محلی عمل کنیم. چون هر چه بیشتر به ریشههای خودمان نزدیک تر شویم، متقاضیان بیشتری را به خود اختصاص میدهیم.
ایران پور با اشاره به این مطلب که گردشگران بینالمللی به اکثر کشورهای دنیا مسافرت میکنند تا با تمامی فرهنگها، غذاها و جاذبهها آشنا شوند، تأکید کرد: پس برای موفق شدن بهتر است هتلهایمان برند ملی پیدا کنند و بتوانند مشتریان داخلی خودمان را به حداکثر رضایتمندی برسانند و سپس مراحل منطقهای و بینالمللی را تجربه کنند.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی یکی از مهمترین بازارهای هدف ماست، افزود: ما میتوانیم درصدی از این مشتریان را به خود اختصاص دهیم. امروزه در بسیاری از کشورها من جمله کشورهای اسلامی رستورانها و غداهای ایرانی جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده اند که به هر حال این تجربه میتواند موفقیت هتلهای ایرانی را که میخواهند در این بازارها فعال شوند، در پی داشته باشد.
دبیر جامعه هتلداران ایران در پاسخ به این پرسش که آیا هتلهای ایران از شرایط کسب گواهینامههای استاندارد جهانی در کیفیت و کمیت برخوردارند؟ بیان کرد: اصولاً اخذ هر گونه گواهی که بتواند سرویسها را با توجه به انواع مشتری در حد فوق تصور تثبیت نماید، برای صنعت هتلداری و گردشگری هر کشور حائز اهمیت است و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.اصولاً امروزه از هر استانداردی که بتواند در رقابتها کیفیت و کمیت مورد نظر مشتریان را تضمین نماید استقبال میشود.
وی اضافه کرد: ما معتقدیم این استاندارد و ایزو باید کاملاً ایرانی باشد تا وجه تمایز مناسب و ذهنیت قوی و ماندگاری ایجاد نماید تا بتوانیم دنیا را بر بازدید صنعت مهمانوازی خودمان ترغیب کنیم.
کد خبر: 31242
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb55bf.rhb8apiuur.html