توسط مسعود علیا منتشرشد؛

فرهنگ توصیفی فلسفه‌ی اخلاق

خبرگزاری ايسنا , 21 بهمن 1391 ساعت 12:13

«فرهنگ‌ توصیفی فلسفه‌ی اخلاق» ترجمه و تألیف مسعود علیا منتشر شد.


کتاب «فرهنگ‌ توصیفی فلسفه‌ی اخلاق؛ انگلیسی – فارسی» تالیف و ترجمه‌ی مسعود علیا به همت مؤسسه‌ی پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری نشر هرمس منتشر شده است.
مسعود علیا در مقدمه‌ی این اثر آورده است: شاید ساده‌ترین راه برای به دست‌ دادن فرهنگی توصیفی در فلسفه‌ی اخلاق این باشد که یکی از فرهنگ‌ها یا دانش‌نامه‌های معتبر در این زمینه را بی‌کم ‌و کاست به فارسی برگردانیم؛‌ اما تجربه‌ی نگارش این اثر به من نشان داد این کار اگرچه محاسنی دارد، ‌به سبب جای خالی برخی از مدخل‌های مهم در هر کدام از این آثار،‌ آن‌طور که باید و شاید، از شمول و جامعیت بهره‌مند نمی‌شود. در هر کدام از فرهنگ‌ها و دانش‌نامه‌هایی که در تألیف این کتاب به آن‌ها مراجعه و استناد کردم، پاره‌ای از اصطلاحات مهم را نیافتم، ‌نهایتا بهتر دیدم روشی را در پیش بگیرم که به لطف آن از کاستی‌های هر کدام از این آثار بکاهم و در عین حال، ‌به‌گزینانه، ‌از محاسن یکایک آن‌ها بهره‌مند شوم. بر این اساس، چندین متن اصلی را مبنای کار قرار دادم و توضیح‌های آن‌ها را استخراج کردم که در نهایت مجموعه‌ای پرشمار از اصطلاحات فراهم آمد. در توصیف و تعریف هر یک از اصطلاح‌ها نیز کوشیده‌ام مجموعه‌ی توصیف‌هایی را که در این آثار برای آن آمده است، از نظر بگذرانم و بر این اساس توصیفی در حد یک یا چند بند به دست دهم که از محاسن آن توصیفات بهره‌مند باشد و گوهر مطلب را به شکلی گویا و روشن بیان کند. با این اوصاف،‌ اگر من در مقام مناسبی برای داوری قرار داشته‌ باشم، می‌توانم بگویم که فرهنگ حاضر به لحاظ شمار اصطلاحات بر هر یک از فرهنگ‌ها و دانشنامه‌هایی که در این زمینه‌ دیده‌ام، پیشی‌ گرفته است. مسعود علیا متولد سال ۱۳۵۴ و دانش‌آموخته‌ی دکتری فلسفه در مؤسسه‌ی حکمت و فلسفه است.
کتاب‌های «هنر به منزله‌ی تجربه» جان دیویی، «وضع بشر» هانا آرنت، «جنبش پدیدارشناسی؛ درآمدی تاریخی» هربرت اسپیگلبرگ، «آشنایی با افلاطون»، پل استراترن، «آشنایی با هگل» پل استراترن، «الفبای فلسفه» نایجل واربرتون، «اگزیستانسیالیسم و اخلاق» مری وارنوک، «اخلاق بدون هستی‌شناسی» هیلاری پاتنم، «هرمنوتیک فلسفی و نظریه‌ی ادبی» جوئل واینسهایمر، «مبانی فلسفه‌ی اخلاق» رابرت هولمز، «مسیح و اساطیر» رودلف کارل بولتمان، «فلسفه‌ی هنرها؛ درآمدی بر زیبایی‌شناسی» گوردون گراهام، «جغد مینروا؛ فلسفه به روایت فیلسوفان» چارلز بونتمپو، جک اودل، «آثار کلاسیک فلسفه» نیگل واربرتون، «کشف دیگری همراه با لویناس»، «عطار»، «سهروردی» و «فرزانگان خاک»، از ترجمه‌ها و تألیف‌های او هستند.


کد خبر: 54049

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcb9gbs.rhbaapiuur.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com