گزارش هنرنیوز از مراسم گشايش نمايشگاه «موزه و گردشگری، پيونددهنده فرهنگها»؛/2/
همه بهزودی شاهد بروز اتفاقهايی مهم و زيربنايی در موزه ملی خواهيم بود.
10 مهر 1390 ساعت 14:35
سرپرست موزه ملی ايران گفت :ايران را میتوان شناسنامهی فرهنگی بخش بزرگی از جهان معرفی كرد.
به گزارش هنرنیوز؛ مراسم گشايش نمايشگاه «موزه و گردشگری، پيونددهنده فرهنگها»، صبح امروز (يكشنبه، 10 مهرماه) با حضور رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و تعدادی از سفرا و كاردارهای كشورهای ديگر در آمفیتئاتر موزه ملی ايران برپا شد. داريوش اكبرزاده
در اين مراسم سرپرست موزه ملی ايران با بیان اینکه ايران مهمترين سرفصل دانشنامه شرقشناسی و خاستگاه مردان و زنان بزرگ و كاروانسالار انديشههای بلند و انسانساز است، خاطرنشان کرد: ايران همواره گنجينهای بیمانند از ميراث فرهنگی مردم دورههای گوناگون تاريخی است. اين سرزمين با توجه به جايگاه خاص جغرافيايی و نقشآفرينی در عرصهی فرهنگ در طول تاريخ، گذرگاهی استوار برای تبادل انديشه، فرهنگ، هنر و معماری است. از اين رو، ايران را شناسنامهی فرهنگی بخش بزرگی از جهان میتوان معرفي كرد.
داريوش اكبرزاده گفت: يكی از ويژگیهای بیمانند ايرانيان، پاسداشت، احترام و پيوند هوشمندانه يا تلفيق هنر بومی با بيگانه است. اين امر مهم ناشی از جايگاه والای اهل فن در حافظهی ايرانيان است.
وی با اشاره به اینکه داريوش بزرگ در سنگنوشتهی مهم فرمانش در شوش، اوج هنر ايرانيان در بهكارگيری و احترام به ميراث فرهنگی مردمی مانند آشور، اسپارتی و مصری به نمايش گذاشته است، تأکید کرد: تخت جمشيد، استانهای خوزستان، همدان، مركزی، آذربايجان غربی و آذربايجان شرقی هر يك گنجينهای سترگ در شناخت هنر و معماری ديگر فرهنگها هستند.
سرپرست موزه ملی ايران گفت: با وجود اين، در ايران در روزگاران اسلامی، تحولی سترگ در خلق ميراث ارزشمند شرقی رخ داد و نقشمايههای قرآنی مانند آيات مقدس قرآن، نامهای مقدس بزرگان دينی، كاشيكاری، گچبری و مقرنسكاری اندكاندك بهصورت بخشی از هنر ايرانی ـ اسلامي زينتبخش ميراث مادی و نماد يكپارچگی همهی مسلمانان شد.
اكبرزاده ادامه داد: درهمآميختگی ذوق ايراني با نمادهای معنوی دين اسلام در حوزهی گستردهی جغرافيای اسلامی، عاملی شد كه زبان فارسی و هنر ايرانی بيشتر پا در ركاب جهانی شدن بگذارد و در اين جهانی شدن از وامگيری از ميراث ديگر مردم نيز دور نماند.
وی تشریح کرد:هنر ايران اسلامی در خراسان از تأثير هنر شرق دور مانند چين بركنار نبود. دانشمندان ايرانی مانند رشيدالدين فضلالله در دورهی ايلخانی «دانشنامه چينشناسی» را به شرق دور هديه كردند. منابع ارزشمند علمی، ايرانی و اسلامی مانند سفرنامهها خود سرفصلی مناسب در شرقشناسی و بحثهای گردشگریاند.
به گفته اکبرزاده دورهی صفوی بیگمان سرفصلی شكوهمند در تاريخ هنر و معماری شرق و جهان است چرا که ايران در دورهی صفوی و قاجار ميراثدار مواريثی ارزشمند از اروپا شد و ايرانيان در بهرهبرداری و حفظ آن، تلفيقش با فرهنگ و هنر بومی تلاشی تاريخی را به ثبت رساندند. در اين دوران نيز دستاوردهای بزرگ علمی جهان اسلام را بايد در حكم جذابترين جاذبهها برای اروپايی ها تفسير كرد.
سرپرست موزه ملی ايران افزود:تاريخ، به نام ايران، سربلند است و به دانشوران بزرگ ايرانی مینازد كه آثار فكری و نوشتههای آنها، بزرگترين سرمايهی مشترك بخشی بزرگ از جهان و هديهی ايرانيان به رشد فرهنگ و فرهنگپروری است.
به گزارش هنرنیوز، در پایان این مراسم ،نمايشگاه «موزه و گردشگری، پيونددهندهی فرهنگها» باحضور سفيران و كاردارهايی از كشورهای سوييس، چك، قبرس، ايتاليا، بلژيك، كوبا، اتريش، ونزوئلا، مالزی، تونس، ويتنام و نمايندهی يونسكو در ايران توسط رییس سازمان میراث فرهنگی گشایش یافت.
در اين نمايشگاه 159 اثر از آثار منتخب موزهی ملی ايران كه در مخازن اين موزه نگهداری میشوند،در معرض دید عموم قرار گرفته است.
کد خبر: 32665
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcbs0bf.rhb50piuur.html