مدیرکل موزه‌ی ملی ایران :

موزه‌ی ملی ایران در هر استان نمایشگاه‌های استانی برگزار می‌کند

22 اسفند 1391 ساعت 14:54

مدیرکل موزه‌ی ملی ایران گفت: در برنامه‌های پژوهشی این موزه، اشیای نمایشی و تزیینی که کارهای مرمت و سامان‌دهی آن‌ها انجام شده است به جایگاه اصلی خود برمی‌گردند.


به گزارش هنرنیوز، مدیرکل موزه‌ی ملی ایران درباره‌ی سامان‌دهی گنجینه‌ی موزه‌ی ملی ایران و طرح «جام» بیان کرد: طرح «جام» که با هدف سامان‌دهی و بازنگری اشیای کاوش‌شده در نقاط مختلف کشور آغاز شد، هرچند کُند ولی هنوز در حال انجام است. 

وی اظهار کرد: بعد از به‌دست آمدن آثار و انتقال آن‌ها به موزه‌ی ملی ایران که به‌عنوان پخش‌گاه برای همه‌ی موزه‌های کشور محسوب می‌شود، نخست مستندسازی اولیه روی آثار انجام می‌شود و بعد از ارزیابی انجام مرمت و هرگونه عملیات شناسایی و حفاظتی که آثار نیاز دارند‌، با توجه به اولویت‌ها به موزه‌هایی که باید غنی‌سازی شوند، فرستاده می‌شوند. تا کنون سامان‌دهی حدود ۱۴هزار قلم شیء انجام شده است و امیدواریم دیگر آثار را نیز بتوانیم بعد از مشخص شدن یک مکان برای موزه‌ی جدید، سریع‌تر سامان‌دهی کنیم. 

او ادامه داد: موزه‌ی ملی ایران با کمبود فضا مواجه است و به یک مخزن مجهز نیاز دارد تا بتوانیم همه‌ی آثار موجود در موزه را به‌طور کامل و علمی شناسایی کنیم. اکنون در نامه‌نگاری‌هایی که با معاونت میراث فرهنگی کشور انجام شده است، در حال تأمین اعتبار برای اختصاص یک انبار جدید تا پایان سال ۹۲ به موزه‌ی ملی ایران هستیم. 

وی همچنین با اشاره به وارد کردن بیش از ۱۰۰هزار شیء تاریخی موجود در موزه‌ی ملی ایران در طرح «جام» تأکید کرد: این روند همچنان ادامه دارد و اگر مخزن جدید زودتر به ما داده شود، ما هم زودتر می‌توانیم این پروژه را به پایان برسانیم. 

مدیرکل موزه‌ی ملی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی اقدامات پژوهشی در دست انجام این موزه نیز اظهار کرد: پژوهشگران و کارشناسان موزه‌ی ملی ایران، پروژه‌های مختلفی در سطح ملی و بین‌المللی با پژوهشگران نقاط دیگر دارند که مهم‌ترین این پروژه‌ها همکاری پنج موزه‌ی بین‌المللی دنیا‌ برای بررسی سکه‌های اشکانی و ساسانی است که تا کنون بررسی و حتا چاپ مطالعات سکه‌های ساسانی انجام شده و فاز نخست چاپ مطالعات سکه‌های اشکانی به پایان رسیده است. 

او در ادامه از تشکیل یک کمیته‌ی پژوهشی در موزه‌ی ملی ایران خبر داد و بیان کرد: این کمیته با قالب‌های جدید و نظر به اهمیت و میزان وضعیت پژوهش‌ها در موزه‌ی ملی ایران، در قالب فرمت‌های خاص کارهای پژوهشی را انجام می‌دهد. 

وی به بستن تفاهم‌نامه‌های پژوهشی با دانشگاه‌های معتبر کشور مانند تهران،‌ تربیت مدرس و دانشگاه آزاد واحد مرکز که گروه‌های باستان‌شناسی دارند اشاره کرد و گفت: بانک سفال موزه‌ی ملی ایران فعالیت‌های خود را در بخش‌های مختلف پژوهشی از گذشته تا کنون به‌صورت مستمر انجام داده است. 

مدیرکل موزه‌ی ملی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی سایت اینترنتی موزه‌ی ملی ایران، توضیح داد: یکی از برنامه‌های جدی این موزه در سال ۹۲ ارتقای سایت موزه‌ی ملی ایران است که با توجه به ظرفیت این موزه، شرایط فعلی اصلا مورد رضایت مسئولان میراث فرهنگی نیست. 

او همچنین درباره‌ی وضعیت دورکارهای موزه‌ی ملی نیز اظهار کرد: این موزه دیگر هیچ نیروی دورکاری ندارد، همه دورکارهایی که قرار بود به موزه بازگردند به جایگاه گذشته خود برگشته‌اند. 

محمدپور همچنین درباره‌ی بحث هیأت امنایی شدن موزه‌ی ملی ایران نیز بیان کرد: در آخرین جلسه‌ی شورای سیاست‌گذاری موزه‌ها، این قضیه نیز پیگیری شد و چند مسأله که تعارض‌های مقرراتی در آیین‌نامه‌ی مربوط به این قضیه داشتند، بررسی و برطرف شدند. اکنون معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری موظف است این قضیه را به‌طور جدی دنبال کند. 

وی همچنین درباره‌ی اعضای هیأت امنای این موزه نیز گفت: رییس هیأت امنا،‌ رییس‌جمهور است و اعضای هیأت امنا نیز رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور،‌ شهردار تهران،‌ رییس موزه‌ی ملی ایران،‌ شش نفر از صاحب‌نظران حوزه‌های علمی و فرهنگی و چهار نفر از فعالان حوزه‌های اقتصادی و وزیر اقتصاد و دارایی هستند.
او همچنین با تأکید بر لزوم غنی‌سازی موزه‌ی ملی ایران اظهار کرد: در برنامه‌های پژوهشی این موزه، اشیای نمایشی و تزیینی که کارهای مرمت و سامان‌دهی آن‌ها انجام شده است به جایگاه اصلی خود برمی‌گردند. 

مدیر کل موزه ملی ایران درباره‌ی بحث برنامه‌ریزی‌ انجام‌شده برای افزایش تعداد بازدیدکنندگان موزه‌ی ملی ایران نیز گفت: توسعه‌ی نمایشگاه‌های داخلی کشور را با هدف افزایش تعداد بازدیدکنندگان از موزه در برنامه داریم. به استان‌های کشور اعلام آمادگی کرده‌ایم که موزه‌ی ملی ایران در هر استان نمایشگاه‌های استانی برگزار می‌کند. تا کنون استان‌های همدان‌، مازندران و جزیره‌ی قشم از این اتفاق استقبال کرده‌اند. همچنین با شهرداری تهران هماهنگی‌هایی انجام شده است تا با هدف معرفی آثار فرهنگی و تمدنی تهران، نمایشگاهی در برج میلاد برگزار شود.


کد خبر: 56111

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdff0k.yt09f6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com