رییس شورای ثبت آثارتاريخي و فرهنگي آذربایجان شرقی در فهرست آثار ملي:

حيدرباباي شهريار ايران ثبت ملي شد

19 مرداد 1390 ساعت 11:55


رییس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان آذربایجان شرقی ازثبت منظومه حيدربابا در فهرست ميراث ناملموس آثار ملی کشور خبر داد.
به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی مهندس تراب محمدي گفت: حيدرباباي شهريار ايران مجموعه كاملي از رسم ها و آيين هاي سنتي مردم آذربايجان است و با تلاش سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی این اثر جاودانه استاد محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار که به اکثر زبانهای مردم دنیا ترجمه شده است ، در حافظه معنوی مردم ایران ماندگارتر شد .

وی افزود: استاد شهريار در اشعار فارسي و آذری خود از افسانه ها، داستان ها، باياتي ها، متلها، امثال و حكم و ديگر عناصر فولكلور آذربايجان با مهارت و ملاحت تمام استفاده كرده است.
وي خاطرنشان كرد: گستره استفاده از منظومه حيدربابا و برپايي آيين ها و مراسم ذكر شده در آن در تمام نقاط آذری زبان صورت مي گيرد، اما در نقاط روستايي برگزاري آنها چشمگيرتر است.
محمدي با تاكيد بر لزوم حفظ ميراث شفاهي آذربايجان گفت: منظومه جاودانه حيدربابا به زبانهاي مختلف دنيا ترجمه و چاپ شده وليکن رسم ها و آيين هايي كه در آن مجموعه استاد شهريار از آنها سخن به ميان آورده می بایست حفظ و احیا شوند تا به فراموشی سپرده نشوند .
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان يادآور شد: علاقه مندان به فرهنگ و
سنت هاي شفاهي آذربايجان به ويژه بزرگسالان كه با آيين ها و رسمهاي سنتي آذربايجان زيسته اند بهترين راويان اين منظومه هستند.
محمدي خاطرنشان كرد: اين منظومه علاوه بر شهرت و محبوبيت در ميان آذري زبانان ايران، مرزهاي آذربايجان را در هم شكسته و به دهها زبان ديگر نيز ترجمه شده است.
وي افزود: منظومه حيدربابا در بيشتر دانشگاه هاي جهان از جمله دانشگاه كلمبيا در ايالات متحده امريكا مورد بحث رسالات دكتري نيز قرار گرفته است.
محمدي فولكلور آذربايجان را يكي از غني ترين و پر شاخ و برگ ترين ادبيات شفاهي جهان دانست و گفت: هيچ شاعر و نويسنده آذري را نمي توان پيدا كرد كه از كنار اين چشمه الهام بخش بي اعتنا بگذرد.
وي اظهار داشت: كوه حيدربابا به عنوان ميراث طبيعي، فرهنگ و آيين ها و مراسم ذكر شده در منظومه حيدربابا در حال حاضر جزو آثار معنوي و غير ملموس اين منطقه و مرز و بوم محسوب مي شود.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در پایان تاكيد كرد: اين كوه، روستا و تمامي آيين هاي معرفي شده در منظومه حیدر بابا بايد با تمام توان مالي و معنوي حفظ و احيا گردد که این امر در دستور کار جدی سازمان است .


کد خبر: 30803

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcdsj0s.yt0zz6a22y.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com