با حضور رئیس جمهوری و همزمان با رونمایی نقشه جامع علمی کشور؛
تمبر یادبود نقشه جامع علمی کشور رونمایی میشود
15 اسفند 1389 ساعت 15:50
همزمان با رونمایی نقشه جامع علمی کشور با حضور رئیس جمهوری تمبر یادبود نقشه جامع علمی نیز رونمایی خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی هنرنیوز دکتر جواد محمدی، مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست رسانهای این شورا که صبح امروز برگزار شد گفت: نقشه جامع علمي كشور در روز 17 اسفند و با حضور رئیس جمهوری در سالن همایشهای صدا و سیما رونمایی میشود که در این نشست از دستاندر کاران تدوین این نقشه به صورت نمادین تقدیر خواهد شد.
وی ادامه داد: در این مراسم چند جزوه به علاقمندان عرضه خواهد شد که در این جزوات غیر از مشروح نقشه جامع علمی کشور؛ کلیات آن به اختصار بیان شده که میتوان در صورت عدم مراجعه به شرح نقشه از آن بهره جست.
پیش از این دکتر مخبر دزفولی هم در گفتگویی اعلام کرده بود که؛ نقشه جامع علمی کشور دارای مولفه های متنوعی است که بخش های اساسی آن توسط ایشان در جمع روسای دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی عنوان شد. این نقشه باید متناسب با سند چشم انداز ۲۰ ساله تدوین شود بنابراین دارای ویژگی های خاص خواهد بود.
نکته اول این که باید جغرافیای علمی کشور ارزیابی شود و توسعه رشته ها، گرایش های علمی و بخش های مختلف آموزش عالی، متناسب با مزایا و امکانات هر منطقه طراحی شود. این ارزیابی باید براساس موارد موجود در سند چشم انداز ۲۰ ساله صورت پذیرد.
نکته دوم توجه به توسعه کمی است به عبارت دیگر باید نیاز و اولویت های تخصصی کشور به بخش های مختلف علوم با درنظر گرفتن جمعیت مورد توجه قرار گیرد و در حقیقت بنا به گفته ایشان، توجه متعادل به رشته های علوم باید براساس نیازهای کشور اولویت بندی شود.
نکته سوم اهمیت توسعه کیفی علوم و توجه به آن با نگاه به برنامه چهارم است که گامی به سوی سند چشمانداز ۲۰ ساله محسوب میشود. در این خصوص تکالیف و وظایفی برای مسئولان و دولت ها در سند چشم انداز ۲۰ ساله معین شده است که از جمله این موارد تامین سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی براساس برنامه چهارم توسعه می باشد که رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیرشان توجه ویژه ای به آن داشتند. توجه به هرم علمی کشور به لحاظ تخصصی، از جمله وظایف دیگر مشخص شده در سنوات که براساس آن ارتقای دانش اعضای هیئت علمی و توانمندسازی علمی و فرهنگی کشور باید مدنظر قرار گیرد. همچنین براساس این سند، باید تحصیلات تکمیلی مانند کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی مورد توجه ویژه قرار گیرند یعنی علاوه بر طراحی و تدوین برنامه مدون و جامع علمی باید برنامه عملیاتی برای تحقق آن تنظیم شود تا براساس آن نسبت دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی به دانشجویان کاردانی و کارشناسی از ۶ درصد فعلی به حد مطلوب و شایسته ایران اسلامی برسد. در حقیقت با یک نگاه کلی، نقشه جامع علمی باید همه اجزای آموزش عالی و علم و تحقیق را در برگیرد تا متناسب با برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، توسعه علمی کشور هم سازماندهی شود.
کد خبر: 24586
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepn8w.jh8evi9bbj.html