محسن رضایی:
ایران 1404 نیازمند یک تغییر و تحول اساسی است
31 مرداد 1390 ساعت 17:35
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مسئولان و دبیران جشنواره هنری ایران 1404 ،به ارائه مسائل و راهکارهایی برای معرفی هرچه بهتر و تحقق اهداف سند چشم انداز پرداخت.
به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری دراین نشست که چندی پیش با حضور محسن مومنی شریف(رئیس حوزه هنری)،گودرزی دیباج(دبیر جشنواره)،دکتر حسن خجسته(رئیس کمیته تبلیغ و ترویج سند چشم انداز)،شهرام گیل آبادی(معاون اطلاع رسانی و پژوهش دبیرخانه مجمع تشخیص نظام) و.... برگزار شد،ابتدا از سوی دبیران مربوطه نکاتی درباره چگونگی معرفی چشم انداز به هنرمندان و جایگاه کنونی جامعه نسبت به ایران 1404 مطرح شد ودر ادامه توضیحاتی از سوی دکترمحسن رضایی در تشریح و تبیین این سند با بهره گیری اززبان هنرعنوان شد.
دکتر رضایی ضمن تشکر از کسانی که درپیشبرد این مسئله به عنوان یک وظیفه ملی اعلام آمادگی کرده اند، گفت:سند چشم انداز20 ساله کشور متعلق به همه ماست ،چون هم در ارتقاء و تقویت نظام و هم در بهبود زندگی مردم نقش دارد و البته بالاتر از این دو هدف مهم ،قدمی است درراه اسلام و اعتلای قرآن.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به رسالت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه مضامینی جدا از سیاست ، و وظیفه سنگین مسئولان نظام در انتقال و عمل به مفاهیم سند چشم انداز عنوان کرد:این یک حرکت مسئولانه است که دلسوزان انقلاب نباید صبر کنند تا برایشان کارت دعوت فرستاده شود،بلکه همان روحیات انقلابی و دلسوزانه ای که زمان جنگ و انقلاب آن ها را به میدان کشید، در زمینه چشم انداز هم باید موثر واقع شود.
او در ادامه گفت :عمومی کردن حس مسئولیت نسبت به تحقق چشم انداز می تواند از مهم ترین اهداف این جشنواره باشد و در این راه هنرمندان می توانند نقش اصلی داشته باشند.
وی همچنین افزود:در این مسیر دو سوال مهم وجود دارد،اول آن که چشم انداز و اهدافش چیست و ما را به کجا خواهد برد؟دوم آن که این سند چگونه قرار است تحقق یابد؟.
رضایی در پاسخ به این دو سوال گفت:جامعه ما همیشه در پذیرش مسائل جدید با یک تاخر زمانی دست و پنجه نرم می کند تا زمانی که کاملا بتواند آن رادرک کند. از این رو اولین گام در معرفی سند، معرفت شناسی یا مفهوم شناسی است و هر اندازه که درک ما از این بخش بیشتر شود پاسخ به سوال دوم نیز آسان تر خواهد بود.
وی ادامه داد:اما زمانی که فهمیدیم چشم انداز چیست می بینیم ازفهم ما تا تحقق آن مراحلی وجود دارد که اولین مرحله ایجاد یک فهم عمومی و جمعی است.مرحله بعد، تبدیل سند به یک عزم و اراده ملی است. پیشروی درتمامی این مراحل احتیاج به عصایی از جنس هنر دارد.
او بااشاره به این مطلب که بخشی از سند چشم انداز مربوط به هنر ایرانی و اسلامی است گفت:هنرمندان ما می توانند در تبدیل یک مفهوم خاص به یک مفهوم عام به گونه ای عمل کنند که ما را صرفا در چهارچوب های سیاسی محدود نکرده و وارد چهارچوب های زندگی و روزمره نیز شوند.
محسن رضایی در پایان ضمن تاکید بر ایرانی توسعه یافته، به ویژه در منطقه به لحاظ علم و فناوری،الهام بخش در کل جهان اسلام،فعال و پویا با روابط موثر در دنیا و ایران آرمانی ایده آل در سال 1404، وظیفه هنرمندان در رسیدن به آن را سنگین اعلام کرد و گفت:با توجه به زمان مشخص و معین برای رسیدن به این ایده آل یک بیداری لازم است تا یک تغییر وتحول اساسی در همه امور ما ایجاد شود که این بیداری ناگهانی را قطعا مجموعه هنرمندان می توانند ایجاد کنند.
کد خبر: 31236
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcepw8x.jh8zxi9bbj.html