جشنواره عکس «ته ران» به دنبال زندگی است
16 ارديبهشت 1392 ساعت 16:40
احسان اسعدی گفت: جشنوراه عکس «ته ران» فرصت مناسبی است تا زندگی و زنده بودن خاطرات درون بافت های قدیمی را نشان دهد زیرا یک بنا با مجموعه به هم پیوسته از عوامل گوناگون که زندگی بخش مهمی از آن است، پا برجاست.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری نخستین جشنواره عکاسی بافت تاریخی "ته ران"، احسان اسعدی کارشناس مشاور معماری جشنواره و مدیرعامل گروه معماران آرل در ارتباط با دلیل حمایت شرکت خود از این جشنواره گفت: از مدت ها پیش به دنبال این بودیم تا به عنوان یک شرکتی که کارهای هنری، در دستور کار خود دارد یک حرکت فرهنگی انجام دهیم تا دین خود را به نگهداری فرهنگ شهر خود ادا کنیم. این جشنوراه را فرصت مناسبی برای این موضوع دانستیم و در آن به دنبال اهدافی چون نشان دادن امید به زندگی و روحیه جاری زندگی در این بافت ها و بازخوانی خاطرات آن هستیم.
او اظهار کرد: واقعیت این است که یک خانه یا بافت تاریخی با انسان ها و خاطرات درون آن زنده است و اگر این مهم را از آن بگیرم، باعث تخریب سریع آن می شویم
وی در ارتباط با هماهنگی زندگی مدرن در بافت تاریخی گفت: مدرنیته یک مسله ذهنی است. طبیعی است که زمانی که ذهن به سوی جهانی مدرن می رود، پیرامون خویش را هم به آن سو می برد. پیچیدگی های آن فضا به سوی سادگی می رود و تغییراتی درون آن به وجود می آید.
اسعدی خاطرنشان کرد: میزان این تغییر در هر ساختمانی متفاوت است اما می شود برای اینکه این خانه نگه داشت و زندگی مدرن را هم ادامه داد، در داخل برخی از بناها تغییر کاربری ایجاد کرد به عنوان مثال ساختمانی که پیش از این خانه بوده است از این پس یک فروشگاه زیبا باشد.
این کارشناس معماری اظهار داشت: زمانی که کودک بودم خانه پدر بزرگم در یکی از بافت های قدیمی شهر تهران بود. آن چیزی که به عنوان خاطره از این گونه فضا ها در ذهن خود دارم، همسایگی عوامل گوناگون مانند سایه روشن های بافت های قدیمی، دیوار های آجری و هیاهو کوچه بود که باعث درک زندگی در آن می شد.
او بیان کرد:زمانی که پنجره یک خانه به حیاط باز می شد و آن سوی حیاط پنجره خانه دیگری را دیده می شد، زندگی را می توانستیم احساس کنیم، تا جایی که امروز درمکعب هایی زندگی می کنیم که تعاریف همسایگی متفاوتی دارند. در چند متری شما افرادی هستند که به هیچ وجه همسایه شما محسوب نمی شوند. شاید باید آن روحیه زندگی را در ساختمان های مدرن نیز جستوجو کرد.
کد خبر: 57733
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcexf8n.jh8fxi9bbj.html