نگارش «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» در نیمه راه
خبرگزاری فارس , 24 شهريور 1392 ساعت 12:18
اسماعیل سعادت که سرپرستی تدوین «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» را برعهده دارد، گفت: جلد چهارم این مجموعه منتشر شده است و هماکنون منتظر رسیدن مقالههای جلد پنجم و ششم هستیم.
این عضو پیوستهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» در شش جلد منتشر میشود،گفت: جلد چهارم «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» از اواسط حرف «سین» (سنایی غزنوی و سندبادنامه) شروع میشود و تا اواسط حرف «ف» را دربر میگیرد.
سعادت دربارهی جلدهای پنجم و ششم این مجموعه نیز گفت: برای زود منتشر شدن جلدهای پایانی این مجموعه کارهای مربوط به سفارش و جمعآوری مقالههای مربوطه را همزمان انجام دادهایم، به گونهای که الآن حدود ۱۵۰ نفر از متخصصان و کارشناسان برای نگارش مقالهها با ما همکاری میکنند.
این پژوهشگر افزود: تعداد مقالههای هر جلد از مجموعهی «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» در حدود ۴۰۰ مقاله است.
سعادت در ادامه دربارهی علت طولانی شدن انتشار مجلدهای مختلف این مجموعه اظهار کرد: معمولا نویسندگان مقالهها با رغبت و گاهی با اصرار زیاد مقاله میگیرند، ولی با اینکه در زمان گرفتن مقاله ما حتا تعداد کلمات، موضوع و زمان تحویل مقاله را به آنها اعلام میکنیم، ولی غالب آنها در مدت زمان مشخصشده کار را تحویل نمیدهند و به قول خود وفا نمیکنند.
او سپس دربارهی زمان انتشار جلد پنجم دانشنامه عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم تا آخر سال جاری جلد پنجم این مجموعه را ببندیم تا در سال آینده آمادهی چاپ شود.
سعادت در ادامه دربارهی شمارگان مجلدهای مختلف مجموعهی «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» گفت: جلدهای اول، دوم و سوم هر کدام در شمارگان ۳۰۰۰ نسخه منتشر شدهاند، اما جلد چهارم به خاطر تنگناهای مالی با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه به چاپ رسید.
این عضو پیوستهی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه در واکنش به انتقادهای مطرحشده از سوی برخی کارشناسان به واژهگزینی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی، ترجیح داد در اینباره اظهارنظر نکند و به این جمله بسنده کرد: کار گروه ما در فرهنگستان، انتشار «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» است و خود گروهی که مسؤول این کار است، باید در این زمینه اظهارنظر کند.
او دربارهی استفادهی نویسندگان «دانشنامهی زبان و ادب فارسی» از واژههای مصوب فرهنگستان نیز گفت: معمولا نویسندگان واژهها را خود انتخاب میکنند. ما سعی میکنیم در مقالاتمان از واژههایی استفاده کنیم که مصوب فرهنگستان باشند و در عین حال جامعه آنها را پذیرفته باشد، ولی چیزی را به نویسنده تحمیل نمیکنیم. نگارش دانشنامه نیز به زبان معمول نوشتاری روز است که الآن در جامعه استفاده میشود.
کد خبر: 63719
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcf1edv.w6dmyagiiw.html