در مجموعه «شعر جهان»،
عاشقانههای هیوز، لورکا و پرور منتشر می شود
خبرگزاری ايسنا , 18 شهريور 1392 ساعت 10:28
ترجمه عاشقانههای لنگستون هیوز، ژاک پرور و فدریکو گارسیا لورکا به زبان فارسی به زودی در مجموعه «شعر جهان» منتشر میشود.
از این مجموعه پیشتر، عاشقانههای ریچارد براتیگان، نزار قبانی، اریش فرید، گونتر گراس، غادة السمان و آدونیس منتشر شده است.
علیرضا بهنام، مشاور مجموعه «شعر جهان» (شعرهای عاشقانه جهان)، در گفتوگو گفت: در این مجموعه بنا بر معرفی چهرههای برجسته شعر عاشقانه جهان است. در این مجموعه به کار شاعرانی هم که به شعر عاشقانه سرودن معروف نیستند، اما مثل همه شاعران جهان رویکردی هم به شعر لیریک دارند، پرداخته شده است.
او ادامه داد: هرچند رویکرد این شاعران انتقادی است؛ مثلا رویکرد براتیگان در شعر عاشقانه، انتقادی است. درباره هیوز هم عشق برایش گستردهتر از آن است که در ابتدا به نظر میرسد؛ عشق در آثار هیوز شامل عشق به سرزمین، نژاد و میهن است که همه اینها را با عشق به مفهوم لیریک تلفیق میکند. من با مرور همه آثار این دو شاعر، شعرهایی را که به عشق پهلو میزد، انتخاب و ترجمه کردم. دوستان دیگر هم همین رویکرد را داشتهاند.
بهنام همچنین عنوان کرد: در بعضی مجموعهها، مانند گونتر گراس این کار سختتر اتفاق افتاده است؛ به عنوان نمونه، علی عبداللهی موفق به یافتن شعرهای عاشقانه به تعداد یک کتاب در آثار گونتر گراس نشد؛ به همین دلیل عنوان مجموعهای که او از آثار این شاعر منتشر کرد، «عاشقانهها و شعرهای دیگر» است. امکان دارد این موضوع در کتابهای شاعران دیگر هم تکرار شود.
طبق اعلام ناشر، بهتازگی کتابهای «عشق ستارهای درخشان است» (عاشقانههای لنگستون هیوز) برگردان علیرضا بهنام، «سرود مردی که دوستت داشت» (عاشقانههای ژاک پرور) با ترجمه سپهر یحیوی و «آن ستاره عاشقپیشه» (عاشقانههای فدریکو گارسیا لورکا) ترجمه رضا معتمدی مجوز نشر گرفتهاند و بهزودی منتشر میشوند.
از این مجموعه پیشتر، کتابهای «در عشق میبارد» (عاشقانههای ریچارد براتیگان) با ترجمه علیرضا بهنام، «از من نپرس چرا دوستت دارم» (عاشقانههای نزار قبانی) ترجمه رضا عامری، «فقط تو را دوست دارم» (عاشقانههای اریش فرید) با ترجمه علی عبداللهی، «عشق با پاهای چوبین» (عاشقانههای گونتر گراس) ترجمه علی عبداللهی، «با این همه عاشقت بودهام» (عاشقانههای غادة السمان) و «عشق به من میگوید» (عاشقانههای آدونیس) برگردان موسی بیدج منتشر شدهاند.
کد خبر: 63486
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3t93.ak9w74prra.html