گزارش هنرنیوز ازهمایش صنعت تبلیغات درایران

محمدزاده: تبلیغات مصرف گرایی نیست

12 مهر 1390 ساعت 14:18


«محمدجعفر محمدزاده»، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تبلیغات در جامعه اهمیت بالایی دارد و بعضی‌ها فکر‌ می‌کنند تبلیغات یعنی تبلیغ مصرف گرایی و تصورشان این است که تبلیغات نوعی فعالیت لوکس است که با زندگی عامه مردم سر و کار ندارد.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز، چهارمین همایش صنعت تبلیغات ایران امروز با سخنرانی «محمدجعفر محمدزاده»، معاون امور مطبوعاتی وزیر ارشاد در هتل المپیک تهران پیگیری شد.
دراین همایش محمدزاده اظهار داشت: تبلیغات در جامعه اهمیت بالایی دارد و بعضی‌ها فکر‌ می‌کنند تبلیغات یعنی تبلیغ مصرف گرایی و تصورشان این است که تبلیغات نوعی فعالیت لوکس است که با زندگی عامه مردم سر و کار ندارد.
وی افزود: معتقدم در سالی که به نام جهاد اقتصادی نامگذاری شده تبلیغات‌ می‌تواند ابزار مهمی در تحقق جهاد اقتصادی باشد و در آموزش تولید و مصرف بهینه و ارتقای کیفی محصولات موثر باشد . ازطرفی کار تبلیغات تاباندن روشنایی به تاریکی‌ها است ونباید نقش کانون‌های تبلیغاتی در آموزش شیوه‌های صحیح تبلیغات به عموم مردم را فراموش کرد.
محمدزاده تصریح کرد: تبلیغات پیشینه زیادی دارد و آثار آن را‌ می‌توان در خرابه‌های پمپی شهری در رم باستان جستجو کرد و اما واژه تبلیغات به معنی امروزی اش از اوایل قرن 20 رواج یافت و به حیطه‌های سیاسی و تجاری و مردمی راه یافت و تبلیغات در بیطرفانه‌ترین شکل خود ترویج و انتشار ایده‌های ویژه است، ولی در عمل فرآیندی است که در آن فرد یا سازمان تبلیغات کننده تلاش‌ می‌کند موازنه قدرت را در حیطه‌های سیاسی و اقتصادی به نفع خود تغییر دهد.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغات سه هدف عمده را دنبال‌ می‌کند؛ که یکی شکل دهی به برداشت‌های مخاطبان ودیگری دستکاری در ادراکات مخاطبان و سومی هدایت مخاطبان برای داشتن رفتارهای خاص است و بعد از جنگ جهانی دوم تبلیغات خزنده و زیرپوستی جای خود را به تبلیغات گسترده و آشکار داد؛ به گونه‌ای که آیزنهاور رئیس جمهور آمریکا در سال 1955 اعلام کرد بزرگ‌ترین جنگی که پیش رو داریم جنگ برای تسخیر اذهان انسان‌هاست.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در واقع فتح مرز جای خود را به فتح مغز داد و تبلیغات و شیوه‌های تبلیغی جایگزین ارزش‌ها شدند و این بار سربازان تبلیغ به میدان آمدند.همچنین بایدگفت پیام تبلیغ زمانی اثرگذار است که به صورت غیرمستقیم بیان شود، مخصوصاً در زمان کنونی که مردم یا مخاطبان تبلیغ از سواد رسانه‌ای بالایی برخوردارند و توان مقابله با پیام را بیش از پیش دارند.
وی عنوان داشت: مخاطبان پیام‌های تبلیغی سه دسته‌اند، کسانی که به پیام واکنش مثبت نشان‌ می‌دهند، آنها که بی‌تفاوتند و آنها که حالت خصمانه‌ای نسبت به پیام تبلیغی دارند. بدیهی است که تبلیغ روی گروه دوم که اصطلاحاً گروه خاکستری نامیده‌ می‌شوند، متمرکز خواهند شد. گروه اول که موافق پیام‌اند و خیلی نیازی به تبلیغ ندارند، البته گروه سوم هم کمتر تحت تاثیر پیام قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: ازشروط برخی کارگزاران تبلیغاتی می توان به شرایط عرفی و باورهای مخاطبان، آداب و عادات، سنت‌ها و اعتقادات ، خواسته‌ها و نیازهای مخاطبان و سلایق و علایق آنها از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر کسی بدون توجه به این شرایط دست به تبلیغ بزند، قطعا زحماتش بی‌اثر و در بهترین شرایط کمرنگ‌ترخواهد شد. همچنین توجه به شرایط اطلاعاتی و نوع آگاهی، شعور اجتماعی و نوع نگرش جاری در کل جامعه مورد تبلیغ نیز دارای اولویت خاص است و عدم توجه به آنها چه بسا باعث برچسب خوردگی پیام رسان شود.
محمدزاده یادآورشد: همچنین می توان توجه به شرایط جامعه و مخاطبان هدف تبلیغ، جنس، سن، طبقه اجتماعی و چارچوب فکری افراد این طبقه تاکید کرد و همچنین کارگزار تبلیغ نباید از شرایط رقبا غافل باشد و باید ضمن شناخت توانایی رقبا نحوه و روش و ابزار و میزان تاثیرگذاری تبلیغات رقبا را به روشنی بشناسد.
به گزارش خبرنگار هنرنیوز چهارمين همايش صنعت تبليغات در ايران با حضور جمعی از كارشناسان و مسوولان حوزه تبليغات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي روز سه شنبه در هتل المپيک تهران گشايش يافت و درابتدای این همایش «عليرضا كريمی» مدير كل دفتر تبليغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی اظهاداشت: بررسی چالش ها و آسيب های مربوط به حوزه تبليغات از مهم ترين اهداف برگزاری چهارمين همايش صنعت تبليغات در ايران است. و برنامه ريزی و تصميم گيری برای رسيدن به اهداف در هر حوزه مستلزم شناخت نقاط ضعف، قوت، تهديدها و فرصت های موجود پيرامون آن حوزه است.برگزاری اين همايش موجب گردهمايی نخبگان و دست اندركاران اين حوزه شده تا به آسيب ها و چالش های صنعت تبليغات پرداخته شود.
کریمی با بيان اينكه مقالات پژوهشی ارايه شده در اين همايش دارای دو جنبه پژوهشی و كاربردی است، ابرازداشت: مقالات ارايه شده در اين همايش در محورهايی مانند نقش تبليغات در بازار، جايگاه اخلاق حرفه ای در صنعت تبليغات و نقش تبليغات در حوزه صنعت تبليغات است.
مدير كل دفتر تبليغات و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بيان اينكه از ميان 31 مقاله ارايه شده در چهارمين همايش صنعت تبليغات، هفت مقاله برگزيده انتخاب شده است، تصریح کرد: تلاش كرديم تا مقالات ارايه شده در آينده ای نزديک بصورت يک كتاب در اختيار مراكز پژوهشی قرار گيرد تا بتوانيم به كمک آن آسيب های بخش تبليغات را تا حدود زيادی كاهش دهيم.
رييس ستاد چهارمين همايش صنعت تبليغات درپایان گفت: اميدوارم نتايج اين همايش يک روزه ، منجر به همكاری و هماهنگی مسوولان آموزشی كشور به ويژه وزارت علوم، تحقيقات و فناوری شده تا رشته تبليغات به عنوان يكی از رشته های قابل توجه در حوزه علوم انسانی وارد عرصه های دانشگاهی شود.




کد خبر: 32796

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcg3u9w.ak9xy4prra.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com