جمال شورجه:
اردوهاي راهيان نور فرصت خوبي براي فرهنگسازي مقاومت و ايثار است
25 بهمن 1389 ساعت 11:04
كارگردان فيلم «33 روز» گفت: اردوهاي راهيان نور فرصت خوبي براي فرهنگسازي مقاومت و ايثار است؛ لذا مسئولان بايد از اين فرصت استفاده كرده و فيلمهايي با افكار و مستندات خوب بسازند تا خلأ برنامههاي ايدئولوژيك كه در رسانهها وجود دارد، پر شود.
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد مركزي راهيان نور، جمال شورجه كارگردان فيلم سينمايي 33 روز اظهار داشت: دانشجويان و جوانان اقبال بسيار خوبي از اردوهاي راهيان نور داشتند تا جايي كه حتي با ذوق و اشتياق از حضور خود در مناطق جنگي فيلم تهيه ميكنند.
* 60 اثر هنري از دانشآموزان و دانشجويان در خصوص مناطق راهيان نور
وي افزود: امسال در يكي از جشنوارههاي سينمايي در سمت داور، بيش از 60 اثر از فيلمهاي دانشجويي و دانشآموزي را با موضوع بازديد از مناطق جنگي بررسي كردم. در همه اين آثار اشتياق، ذوق و علاقه بازديدكنندهها موج ميزد كه اين امر نشان دهنده تأثيرات مثبت سفر به مناطق جنگي در قالب كاروانهاي راهيان نور است.
كارگردان فيلم سينمايي «33 روز» خاطرنشان كرد: اگر راويان جنگ با خلوص و اشتياق بيشتر صحنهها، عملياتها و رشادتهاي زمان جنگ را روايت كنند، اين كار بيش از پيش روي طبقات مختلف و گروههاي سني گوناگون اثر ميگذارد.
وي تأكيد كرد: كاروان راهيان نور ابتكار خوبي از طرف بسيج و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و ابزاري براي انتقال صحيح فرهنگ دفاع مقدس به نسل امروز است.
* روايت شفاهي جنگ حركتي بالنده و تأثيرگذار است
به گفته شورجه، انتقال فرهنگ از طريق روايت شفاهي حركتي بالنده و تأثير گذار است كه با برگزاري اردوهاي راهيان نور اتفاق ميافتد و ميتوان از ظرفيتهاي موجود در اين زمينه استفاده كرد.
كارگردان فيلم سينمايي «عمليات كركوك» به تغييرات مناطق جنگي اشاره كرد و گفت: آبادان و خرمشهر تغييرات زيادي كرده ولي با اين وجود ميتوان با به تصوير كشيدن حقايق جنگ در قالب آثار مستند و برنامه هاي تلويزيوني بار ديگر مردم و به خصوص نسل جوان را با اتفاقات هشت سال دفاع مقدس آشنا كرد.
وي در ادامه خواستار به تصوير كشيدن حضور جوانان در اردوهاي راهيان نور و حال و هواي اين اردوها شد تا كساني كه تاكنون از مناطق جنگي ديدن نكردهاند با اين فضا آشنا شوند.
* مسئولان با ساخت مستندهايي در قالب راهيان نور خلأهاي رسانهاي را پر كنند
تهيه كننده فيلم سينمايي «نفوذي» تصريح كرد: اردوهاي راهيان نور امكانات خوبي براي تبليغات ديني و معنوي و فرهنگسازي مقاومت و ايثار است؛ لذا مسئولان بايد از اين فرصت استفاده كنند و فيلمهايي با افكار و مستندات خوب بسازند تا خلأ برنامههاي ايدئولوژيك كه در رسانهها وجود دارد، پر شود.
شورجه گفت: خلأ مباحث عرفاني در اين اردوها ديده ميشود و با توجه به كثرت حضور مردم در مناطق جنگي، بهتر است در اين زمينه فعاليتهاي بيشتري انجام شود.
* راهيان نور با جذب توريستهاي خارجي فرهنگ دفاع مقدس را ترويج ميدهد
اين كارگردان دفاع مقدس درباره برنامهها و امكانات قابل ارائه در اين بازديدها، اظهار داشت: مردم انتظار ندارند امكانات نمايشگاههاي خارجي در آن جا مهيا شود و آن مناطق حالت زرق و برق تجملاتي به خود بگيرند و بازديدكنندگان را به دنيازدگي بكشانند اما وجود برخي امكانات براي جذب تعداد بيشتر بازديدكنندگان در اين مناطق لازم به نظر ميرسد.
وي خاطر نشان كرد: با توجه به حضور 2 ميليون نفر در اين كاروانها مسئولان اگر مسائل رفاهي را بيشتر كنند افراد بازديد كننده توشه و ذخيره معنوي بيشتري را ميتوانند از اين سفرها برگيرند.
شورجه با بيان اينكه اگر موانع و نواقص كم موجود رفع شود، زمينههاي جذب توريسم و جهانگردان خارجي هم فراهم ميشود، تصريح كرد: نگاه دقيق و معنوي به مناطق جنگي سبب ميشود تا كشورها و ملتهاي ديگر براي حضور در مناطق جنگي كشورمان اقبال نشان دهند. با فعال شدن رايزنيهاي فرهنگي ايران در ساير كشورها و وزارت امور خارجه ميتوان ظرفيتهاي حضور مردم كشورهاي ديگر را در اردوهاي راهيان نور ايجاد كرد و علاوه بر جذب توريست به ترويج فرهنگ اصيل دفاع مقدس و انقلاب پرداخت.
وي افزود: با جمعي از هنرمندان، نخبگان و سردار جعفري براي بازديد از مناطق جنگي رفته بوديم كه در طول اين سفر كه سراسر خاطره است، سردار جعفري يكي از فرماندهان عراقي كه از شيعيان جنوب اين كشور بود و به ايران پناه آورده بود را براي خاطره گويي يك شب به ميان ما دعوت كرد و لحظاتي بياد ماندني از اين شبها با كاروان راهيان نور براي من باقي مانده است.
کد خبر: 23804
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcgt79x.ak9wz4prra.html