گزارش هنرنیوز از پنل تخصصی اول راهنمایان گردشگری سراسر کشور؛
اینانلو و میلانی دو مقصر تخریب طبیعت!
2 اسفند 1391 ساعت 10:53
در نشست تخصصی راهنمایان گردشگری سراسر کشور مطرح شد : چرا بخشی بهعنوان سرفصل آموزشی با موضوع زباله به راهنمایان تور اختصاص داده نشده است؟
به گزارش هنرنیوز؛ در نشستی خبری که در پنل تخصصی بررسی نقش راهنمایان در توسعه گردشگری پایدار که در عصر روز سه شنبه (۱ اسفند) به مناسبت ششمین جشن راهنمای تور در ارومیه با حضور کارشناسان گردشگری برگزار شد.
در این نشست دکتر ناصر کرمی این پرسش را مطرح کرد که وضعیت موجود محیط زیست ناشی از توسعهی گردشگری، چقدر نگرانکننده و خطرناک است؟
هوشنگ ضیایی موسس اکوتور ایران در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: مردم به طبیعتگردی علاقهمند شدهاند و خیلی امیدوارم در آیندهی نزدیک، آنها به آگاهی لازم دربارهی حفاظت از طبیعت برسند.
کرمی هم در ادامه تاکید کرد: اگر کاری کنیم که مردم با تور سفر کنند سفرها کنترلشدهتر خواهد بود و حتا روی عوارض ویلاسازی و زمینخواری هم تأثیر مثبت خواهد گذاشت.
ضیایی نیز در تایید این سخنان به تبلیغ برای مرنجاب و تبدیل شدن آن به زبالهدانی اشاره کرد و گفت: آنهایی که خارج از تورها به این مناطق از جمله تنگهی واشی میآیند سبب آلودگیها هستند.
در ادامه دکتر اسماعیل کهرم هم با بیان این که فکر میکنم گردشگر ناپخته خیلی به طبیعت خسارت میزند، تصریح کرد: ما تا کنون هرجا را معرفی کردهایم مملو از جمعیت شده است و دیگر از این کار واهمه داریم.
در این میان، محمدعلی اینانلو مستند ساز تلویزیون در حوزه محیط زیست و گردشگری و کهرم با اشاره به ایرج میلانی که در این همایش حضور داشت، با خنده او را مقصر اصلی این آشناییها و خسارتها به محیط طبیعی عنوان کردند.
کهرم با بیان این که هنوز در ما این رفتار نهادینه نشده که به پوشش گیاهی و جانوری یک منطقه دست نزنیم، اظهار کرد: ما نگران این رفتار هستیم که مناطق را افشا نکنیم، چون میدانیم از زباله انباشته میشود. خود آقای اینانلو در شناساندن جنگل ابر به ایرانیها چه کرده است؟ درحال حاضر کف جنگل ابر با زباله فرش شده است.
کرمی هم با خنده گفت: پس بگویید آقای اینانلو قاتل ابر است. که این سخن با خنده حضار همراه بود.
کهرم با مزاح تصریح کرد: من آقای اینانلو برای این مقصر دانستم که او آقای میلانی را مقصرعنوان کرد؛ خواستم بگویم حتا دست خود ما حافظان و دوستداران طبیعت هم در این زمینه تمیز نیست.
او تاکید کرد: راهنما معلم یک مدرسه دانست که با رفتارش، ناهنجاریهای اعضای گروه را اصلاح میکند.
در ادامه کرمی دربارهی تخریب جنگل ابر اظهار کرد: اگر این جنگل خراب شده بهخاطر گسترش موج علاقهمندی به سفر به مقاصد جدید است. قطعا برای کنترل، بهتر است گردشگران در زمان و مقاصد گستردهتری به سفر برود.
در ادامهی یکی از راهنمایان اکوتوریسم با اشاره به معضل انباشت زباله و شعار امسال راهنمایان گردشگری مبنی بر توسعه پایدار گردشگری تاکید کرد: فکر میکنم این جشن سبب تولید ۲۸هزار قطعه ظرف یکبار مصرف و وارد کردن ۱۴۰ کیلوگرم زباله به شهرستان ارومیه شده باشد. در حالی که شعار ما تولید نکردن زباله بود.
او با گلایه خطاب به مدرسان اکوتوریسم گفت: چرا بخشی بهعنوان سرفصل آموزشی با موضوع زباله به راهنمایان تور اختصاص داده نشده است؟
کرمی در تایید سخنان این راهنما افزود: هر ترم از ساعت این بحث کاسته شده که این مسأله بهخاطر فشرده شدن مباحث درسی است.
این کارشناس حوزه گردشگری یادآور شد: متوسط استاندارد تولید زباله در همه جای دنیا توسط یک شهروند، نیم کیلوگرم و در ایران یک کیلوگرم است. همه جای دنیا ۷۰ درصد زبالهها خشک و ۳۰ درصد آنها تر است؛ ولی در ایران این موضوع برعکس است.
او این مساله را مصداق اسراف شدید مواد غذایی در کشور دانست و خاطر نشان کرد این در حالی است که متوسط دریافت جوی آن یک سوم کرهی زمین است و برای تولید غذا مناسب نیست.
کد خبر: 55008
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdch6vnm.23nmvdftt2.html