شبکه ملی تشکلهای میراث فرهنگی تشکیل شد

28 شهريور 1389 ساعت 16:51


نمایندگان انجمن‌های دوستدار میراث فرهنگی استانهای کشور طي گردهمایی دوروزه، پیش نویس آیین نامه تشکیل و فعالیت" شبکه ملی تشکلهای غیر دولتی دوستدار میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی" را مورد بحث و بررسي قرار دادند.

به گزارش «هنرنيوز»، نخستین گردهمایی دو روزه نمایندگان انجمنهای میراث فرهنگی استانهای کشور به میزبانی انجمن حافظان خشت خام و چارسوق اردکان از روز 25 شهریور به مدت دو روز برگزار شد.
در روز دوم نشست در سازمان ملی جوانان استان یزد ، درباره ضرورت و چگونگی تاسیس و ثبت شبکه ملی، بحث و تبادل نظر شد.

در اين جلسه ضرورت ايجاد یک شبکه ملی منوط به واكاوي داخلي انجمن ها،شناخت و ارزيابي آنها از خود، و ايجاد تعامل بين انجمن ها جهت هدفمندي برنامه های انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی ارزيابي شد.

اين سمن‌ها تشکیل این شبکه ملی را سبب ارتقای سطح توانايي تشکلهای غیر فعال و كوچك با بهره گيري از توانايي‌هاي انجمن هاي بزرگتر، جلوگیری از دوباره‌کاری و استفاده بهينه از تجربيات گذشته، هماهنگ کردن فعالیت اين انجمن‌ها دانستند.
در این جلسه تشکیل بانک اطلاعاتی و شوراي اطلاع رساني انجمنهای میراث فرهنگی در کشور مورد بررسي قرار گرفت و برخي از گروه‌ها از ايجاد يك شبكه هماهنگ بدون تعيين هيات مديره سخن به ميان آوردند.

اما برخي ديگر برضرورت تشكيل شبكه ملي با وجود يك هيئت مديره و شوراي عام تاكيد كردند.

گروهي از انجمن ها ارتباط با انجمن‌های منطقه‌ای در شهرستان‌های هر استان و به تبع آن ارتباط انجمن های استانی با يکدیگر را سبب ارتقا توانمندي گروه هاي مختلف دانسته و معتقد بودند این امر موجب رفع مشكلات آموزشي گروه‌هاي كوچكتر و ايجاد تعامل قويتر با ساير سازمانها مي گردد.
برخي از گروه ها پيشنهاد ثبت حقوقي اين شبكه بصورت مجازي را مطرح كردند و خواستار تعيين موضوعي مشخص طي هر سه ماه يكبار براي رايزني بين انجمن‌ها شدند.
همچنين در اين نشست تشكيل شبکه ملی دوستداران میراث فرهنگی با يك نام و برند جهانی مشخص مثل بنياد پارس و تدوين منشور اخلاقی پيشنهاد شد.
پايبندي به اين منشور اخلاقي، بهره‌گيري از همفكري اساتيد برجسته، هنرمندان و خبرنگاران در حوزه‌هاي ذي ربط، ايجاد دبيرخانه مركزي و ارتباط دبیرخانه های استانی با مرکز از دیگر ، تشكيل سايت اطلاع رساني ،ايجاد خبرنامه بصورت ماهنامه و يا روزانه، ايجاد دفاتر ثابت ، ارتباط همه اعضاي انجمن‌ها با اين شبكه ملي از مواردي بود كه پيشنهاد دهندگان برند جهاني بر آن تاكيد داشتند.

همچنين تعيين يك افق روشن دور دست مشخص بر اساس قواعدي با ويژگيهايي چون ملموس ، شدني ، قابل اعلام ، هم افزا ، و بر حذر از ايجاد تشنج و دشمني مورد تاييد همه اعضا قرار گرفت. ، دوري از گفتمان تدافعي و منفي در كنار تدوين پروژه‌هاي شادي آور همچون شاهنامه خواني ، حافظ خواني و... از ديگر موارد پيشنهادي بود.
در این نشست علیرضا صادقی از انجمن دوستداران خشت خام، شاهين سپنتا از اصفهان، امین طباطبایی از شیراز، مجتبی گهستونی از انجمن تاریانای خوزستان، هادیان از همدان و علیرضا افشاری و ياسرموحد فرد از تهران به عنوان نمایندگان انجمن های کشور شناخته شدند.
اين اعضا موظفند ظرف مدتسه ماه آیین نامه داخلی و اساسنامه شبکه ملی تشکلهای دوستدار میراث فرهنگی را تدوین و فعالیتهای مربوط به برگزاری و ثبت جشنهای مختلف ایرانی را بررسی کنند.
همچنين برگزاری دو گردهمایی در به منظور بررسی برنامه‌ها و فعالیتهای فرهنگی به صورت هر شش ماه يكبار مورد توافق انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی قرار گرفت..
دومین گردهمایی تشکلهای دوستدار میراث فرهنگی به میزبانی انجمنهای دوستدار میراث فرهنگی شیراز در اسفند ماه امسال برگزار می شود.


کد خبر: 16984

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchkwnz.23n-6dftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com