یک مقام مسوؤل در یونسکو تاکید کرد :

ثبت ملي رساندن آثار از اهميت بالايي درجهت حفظ آنها به شمار مي رود

26 ارديبهشت 1390 ساعت 14:30


تیموتی کورتس توضیح داد: اگر شئي بدون اينکه درفهرست آثار ملي به ثبت برسد از کشور خارج شود بازپس گرفتن آن تقريبا غيرممکن خواهد شد بنابراين به ثبت ملي رساندن آثار از اهميت بالايي درجهت حفظ آنها به شمار مي رود. به طوري که مي توان اين فهرست را با در اختيار گذاشتن بخش خصوصي و ارگان هاي مختلف به حفظ آن کمک شود.

به گزارش هنرنیوز ، تیموتی کورتیس رئیس برنامه های فرهنگی دفتر یونسکو در بانکوک دوشنبه (26 اردیبهشت ) در نشست آموزشی کنوانسیون منع صدور، ورود و انتقال غیرقانونی مالکیت اموال فرهنگی مصوب سال 1970 شرکت گفت: 120 کشور عضو این کنوانسیون پس از عضویت متعهد شده اند که میراث فرهنگی سرزمینهایی را که امور بین المللی آنها را بر عهده دارند، محترم بشمارند و تمامی اقدامات لازم را برای منع و جلوگیری از ورود، صدور و انتقال غیرقانونی مالکیت اثر فرهنگی در آن سرزمین را انجام دهند،اما این عضویت روند کندی دارد.
وی خاطر نشان کرد :ایران قوانین زیادی در مورد اموال فرهنگی دارد دارد و در سال 1970 عضو کنوانسیون شده امیدواریم با اجرایی کردن این قوانین در جهت بهبود وضعیت اشای تاریخی گام های موثرتری بردارد.
تيموتي کورتيس افزود: با اينکه در سطح بين المللي توافق نامه هايي بوجود آمده است اما همچنان ورود غيرقانوني به کشورها را داريم.به طوري که هم اکنون مواردي از قبيل ارتباط بين قاچاق اموال فرهنگي، تاريخي و مواد مخدر و قاچاق انسان که حالت سازمان يافته پيدا کرده است بسيارمهم است که بايد به آن به صورت جدي پرداخت شود.
وي بیان کرد: ضرورت تدوين قوانين ملي حکم مي کند که کشورها بايد اشيا و آثار تاريخي شان را در فهرست ملي وارد کنند تا قابل استرداد باشد
کورتس توضیح داد: اگر شئي بدون اينکه درفهرست آثار ملي به ثبت برسد از کشور خارج شود بازپس گرفتن آن تقريبا غيرممکن خواهد شد بنابراين به ثبت ملي رساندن آثار از اهميت بالايي درجهت حفظ آنها به شمار مي رود. به طوري که مي توان اين فهرست را با در اختيار گذاشتن بخش خصوصي و ارگان هاي مختلف به حفظ آن کمک شود.
رئيس برنامه هاي فرهنگي دفتر يونسکو در بانکوک گفت : يکي از ارگان هايي که در واقع کمک شاياني به بازپس گيري اشيايي که به صورت غيرقانوني خارج شده اند کميته بين دولي يونسکو است که نقش مشورتي و حل اختلاف را دارد.
وی اضافه کرد : همچنین با استفاده از تمامی شیوه های مناسب، از انواع انتقال مالکیت اثر فرهنگی جلوگیری کنند که احتمال دارد موجب رواج ورود و یا صدور غیر قانونی اثر فرهنگی شود.
کورتیس خاطر نشان کرد: اگر یک کشورعضو کنوانسیون 1970 باشد و شی تاریخی به سرقت رفته آن در کشوری که عضو این کنوانسیون نیست رفته باشد، استرداد شی سخت است اما همواره مذاکره بین دو طرف آسانترین راه خواهد بود.
این مقام مسؤول گفت : کنوانسیون یونیدورا در خصوص اشیای فرهنگی مسروقه یا غیرقانونی صادر شده است . این کنوانسیون درباره ادعاهایی است که جنبه بین المللی دارد.


کد خبر: 27225

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdchmini.23nqidftt2.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com