«کافه مک ادم» به خیابان انقلاب آمد

خبرگزاری مهر , 26 خرداد 1392 ساعت 15:15

نمایشنامه «کافه مک ادم» نوشته محمود استاد محمود توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است.


این نمایشنامه نوشته محمود استادمحمد است که چند سال پیش نیز توسط وی روی صحنه رفت. او این نمایش را برای نخستین بار آذر و دی‌ماه سال ۸۹ در سالن چهارسوی مجموعه تئاتر شهر اجرا کرد.
در میان ۱۰ ایالت کشور کانادا، تنها ایالت کِبک، فرانسه زبان است و شهر مونترال یکی از ۳ شهر بزرگ کانادا و همچنین مهمترین شهر این ایالت محسوب می‌شود. مردم کبک ریشه‌ای فرانسوی دارند و این ریشه در مسیر تاریخ باعث باروری شده است. از معماری و تزیینات پیدا و پنهان خانه‌ها و خیابان‌ها و باغچه‌ها و گل‌ها و گلدان‌ها گرفته تا تفکر و سلایق و دلبستگی‌های خاص و عام مردم... همگی بر هویت فرانسوی خود پافشاری می‌کنند.
جنگ‌های استقلال طلبانه مردم این ایالت با دولت مرکزی کانادا، قدمتی تاریخی دارد ولی در چند دهه اخیر،‌ فرهنگ زندگی آمریکایی مانند «باد سام» هویت فرانسوی مردم کبک را تحت تاثیر قرار داده است. نخستین عارضه باد سام، یک تب سیاه و سوزنده است. اهل ثروت در کانادا در شهر ونکوور ساکن شدند، اهل کسب و کار به سمت تورنتو رفتند و شهر مونترال به عنوان «سه دیگر راه» سرپناهی برای راندگان و بازماندگان سازمان‌های سیاسی شد.
بخشی از خیابان سن لورن(طولانی‌ترین خیابان مونترال) همیشه مهاجرنشین بوده و هست. در نخستین سال‌های دهه ۸۰ مهاجران و پناهندگان ایرانی در ساختمان‌های ارزان‌قیمت این خیابان ساکن شدند. این نمایشنامه درباره همین انسان‌هاست. کافه مک اَدم ۲۰ سال پیش از ساکن شدن و ریشه دواندن ایرانی‌ها در این خیابان توسط اعضای کنفدراسیون دانشجویی تاسیس شده بود.
مک اَدم نام گیاهی گلدانی است. همان گیاهی که در ایران به نام پیچ شناخته می‌شود. بوته‌ای کم توقع که در هر آب و هوایی زنده می‌ماند و رشد می‌کند. مشهور است اگر قلمه‌ این گیاه را بین دو سنگ بگذاریم، ریشه دوانده و سبز می‌شود. شاخه در شاخه می‌پیچد و با سبزینه‌اش فضایی را پرطراوت می‌کند. ین گیاه را نخستین بار مهاجری به نام مک اَدم از اروپا به کانادا آورده است. این گیاه در کانادا نشانه‌ای از مهاجر و مهاجرت است.


کد خبر: 59672

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcirqaw.t1a3y2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com