در خواست بخش خصوصی درباره طرح ادغام از مجلس/1/؛
ششماه فرصت كارشناسی بدهید
30 خرداد 1390 ساعت 13:27
نمايندگان تشكلهای خصوصی بخش گردشگری طرحی را مطرح کردند که طی آن از مجلس، درخواست شد، ششماه طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری را عقب بياندازد تا اين موضوع كارشناسی شود.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگری هنرنیوز، عصر روز گذشته (يكشنبه، 29 خردادماه) نمايندگان تشكلهای خصوصی بخش گردشگری گرد هم آمدند تا نظراتشان را دربارهی طرح مجلس برای ادغام سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كنند.
***بخش خصوصی عقبگرد را قبول ندارد
ابراهيم پورفرج ـ رييس اتحاديهی تورگردانان ايران ـ در این نشست با بیان درخواست بخش خصوصی از نمايندگان مجلس مبنی بر دادن فرصت ششماههای برای كارشناسی طرح ادغام تأکید کرد: در حال حاضر برای طرح ادغام سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طرح كارشناسی انجام نشده است.
این کارشناس با بیان اینکه بخش خصوصي در سالهای 1381 و 1382 فعالیت زیادی برای اینکه ميراث فرهنگی و گردشگری بهصورت وزارتخانه يا سازمانی مستقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درآید انجام داده ، اظهار کرد: حالا پس از گذشت چندسال دوباره میخواهيم به عقب بازگرديم، بخش خصوصی اين را قبول ندارد.
پور فرج تصریح کرد: امروز در دنيا به ساختار گردشگری قدرت میدهند، چون از نظر كسب درآمد يكی از بهترين صنايع و رقيب نفت و خودرو است.
این تورگردان با اشاره به اینکه ايران از ظرفيتهای گردشگری بسيار بالايی برخوردار است ، خاطرنشان کرد :بخش خصوصی اميدوار است صنعت گردشگری سرانجام رقيب نفت شود و يقين داريم، اين مهم روزی محقق میشود..
رييس هيأت مديرهي اتحاديهی تورگردانان ايران گفت : گردشگری تنها صنعت اشتغالزا برای نسل جوان است، به همين دليل، بايد جايگاه آن در كشور تقويت شود، نه تضعيف.
***فرصت شش ماهه بدهید
پورفرج بیان کرد: نظارت مجلس بر سازمانهايی مانند ميراث فرهنگی و گردشگری طبق قانون امكانپذير نيست، اما ما صد درصد با نظارت مجلس روی اين سازمان موافق هستيم.
وی ادامه داد : آيا میشود قانونی تصويب كرد تا اين اتفاق رخ دهد؟ به هر حال، مجلس خانهی قانون است، حتما میتواند برای نظارت كردن بر سازمان ها ، بهجز ادغام در وزارتخانهای ديگر، راه حل بهتری پيدا كند.
پورفرج تشریح کرد :اگر قانون اين اجازه را به مجلس نمیدهد، پيشنهاد میكنيم سازمان، حذف و وزارتخانهی ميراث فرهنگی و گردشگری جايگزين شود.
وی با بیان اینکه ممکن است برای ايجاد وزارتخانه مشكلی بوجود آید پیشنهاد کرد :مجلس حتما ششماه فرصت بدهد تا بخش خصوصی، دولت و نمايندگان مجلس در كنار يكديگر اين موضوع را بررسی و كارشناسي كنند.
رييس هيأت مديرهي اتحاديهی تورگردانان اضافه کرد: ما بايد تصميم درستی بگيريم تا صنعت گردشگری و سازمان آن متزلزل نشود.
***عقبگرد، اعتبار بينالمللی سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری را از بين میبرد
پورفرج گفت: گردشگری میتواند در درآمدزایی و اشتغالزايی كشورها تاثیرات مثبت و بسزایی داشته باشد.
وی یادآور شد : یکی از ملاکهای امنیت یک کشور تعداد گردشگران ورودی ان کشور است .اگر بخواهيد به امنيت كشوری پي ببريد، از روی جمعيت گردشگران آن میتوان به اين نتيجه رسيد.برای دستیابی به این مهم با توجه این که ایران دارای تمدن، فرهنگ و تمدن بسیار غنی است، پس گردشگری بايد تشكيلاتی قوی داشته باشد و اگر بخواهيم به عقب بازگرديم، حتما اعتبار بينالمللی آن از بين میرود.
وی دراین جلسه تاکید کرد: باید نگاه سياسی از بخش گردشگری وسازمان میراث برداشته شود .
پورفرج همچنین گفت : ما در اين جلسه نمی خواهيم عملكرد سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری را در چند سال گذشته نقد كنيم و اين موضوع را به نشستهای ديگری موكول میكنيم. در واقع، قصد ما فقط مطرح كردن چند پيشنهاد به نمايندگان مجلس بهخاطر طرح ادغام بود.
***بحث ما تقویت صنعت گردشگری است
در ادامه این جلسه، محسن اسلامی ـ رييس هيأت مديرهی انجمن مؤسسههای آموزشی گردشگری ـ گفت : دربارهی ادغام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگری بايد كار علمی درستی انجام شود.ما نمیخواهيم در اين نشست، رابطهی دولت و مجلس را تحليل كنيم، که کدام رابطه درست است و کدام رابطه غلط.بحث ما تقويت صنعت گردشگری است.
وی با تاکید براینکه بخش خصوصی هزاران ميليارد تومان در اين صنعت هزينه كرده ، اذعان کرد: فقط در ساخت هتل، 16ميليارد تومان سرمايهگذاری مالي انجام شده است. اكنون حدود 100هزار نفر بهطور مستقيم در اين صنعت در حال كار هستند.
رييس هيأت مديرهی انجمن مؤسسههای آموزشی گردشگری تشریح کرد: در گذشته، بيش از 400 رشتهی صنايع دستی در كشور وجود داشت كه بهدليل بی توجهي، اكنون به 180 رشته كاهش يافته است. با اين وجود، در حال حاضر بخش وسيعی از اقشار روستايی در صنايع دستی فعال هستند.
*** ازمشکلات سیاسی دوری شود
اسلامی تشریح کرد: با توجه به همهیاين سرمايهگذاریها و شرايط موجود، انتظار داريم مجلس جايگاه اين بخشها را درست تثبيت كند تا يك سازمان مردمنهاد قوی از درون آنها بيرون آيد و اگر مشكلی پيش آمد، مجلس و دولت در كنار يكديگر به حل آن بپردازند.
وی تاکید کرد : بايد از مشكلات سياسی كه گاهي در اين بخش پيش ميآيد، دوری شود.
***فقط يكميليارد و 600ميليون تومان هزینه آموزش
اميرحسين اربابان ـ رييس هيأت مديرهی جامعهی راهنمايان ايرانگردی و جهانگردی ـ دیگر کارشناس بخش خصوصی بود که در اين نشست به بررسی وضعیت ادغام پرداخت.
وی با اشاره به اینکه هم اكنون چهارهزار راهنما در سطح كشور فعاليت میكنند ، تشریح کرد : در هشت سال گذشته فقط برای آموزش آنها يكميليارد و 600ميليون تومان سرمايهگذاری شده است.
اربابان گفت :ما معتقديم مجلس میخواهد كار اين بخش توسعه داشته باشد. پس دادن پيشنهاد فرصت ششماهه برای تجزيه و تحليل اين حركت، بسيار بهجاست.
***فرهنگی دانستن گردشگری غلطی مصطلح است
سيدهادی شيرازی ـ دبير جامعهی تورگردانان ـ نيز در ادامه این نشست عنوان کرد : بخش گردشگری صد درصد اقتصادی است و از گذشته، غلطی مصطلح به كار میرفت كه آن را فرهنگی میدانستند.
وی اظهار کرد: در همهی كشورها، گردشگری را اقتصادی میدانند و راه تنفس كشورها در بنبست بهشمار میآيد. حتی عربستان نيز كه مقصدی زيارتی است، به اين موضوع پی برده و در چند سال اخير به گردشگری رو آورده است.
شیرازی با بيان اينكه تلاشهای زيادی شد تا اين مجموعه به سازمانی مستقل تبديل شود، اضافه کرد: زمانی قانونگذاران تصويب كردند كه در چشمانداز 20 ساله بايد 20ميليون نفر گردشگر جذب كنيم. شايد گفتن اين رقم آسان باشد؛ اما جذب اين تعداد گردشگر در عمل كار آسانی نيست.
*** كدام وزارتخانه میتواند مدعي چنين اشتغالزايي شود؟
دبير جامعهی تورگردانان خاطرنشان کرد :اگر فكر كنيم هر گردشگری كه وارد می شود، ميانگين 10 روز اقامت خواهد داشت، يعنی 200ميليون نفرشب اقامت اتفاق میافتد كه اين يك تحول اقتصادی عجيب است و از بابت آن حدود دوميليون نفر بهشكل مستقيم مشغول به كار میشوند. كدام وزارتخانه میتواند مدعي چنين اشتغالزايي شود؟
وی تشریح کرد: چگونه برای اين مجموعهی بزرگ با اين چشمانداز وسيع قرار است، جايگاهی كوچك در حد يك معاونت در بخش فرهنگی در نظر گرفته شود. ما میخواهيم مجلس حتما به اين موضوع توجه كند.
شیرازی عنوان کرد :با ايجاد وزارتخانه برای سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری به كمك مجلس قطعا به آن رقم گردشگر دست میيابيم و بخش زيادی از معضلات اقتصادی و بیکاری كشور از بين میرود.
کد خبر: 28702
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciryar.t1avu2bcct.html