گزارش هنرنیوز از اولین نشست معاون گردشگری جدید ؛/2/

معاونت گردشگری بیمار بودن گردشگری ایران را پذیرفت//علائم حیاتی مثبت است

22 شهريور 1390 ساعت 15:00


معاون گردشگری حتی با ارائه اصطلاحات روش آمار و تحقیق و استفاده از لغات انگلیسی نتوانست خبرنگاران را در مورد آمارهای گردشگر ورودی قانع کند تا آنجا که بیش از دو سوم جلسه سه ساعته این معاونت حول و حوش این موضوع سپری شد.


به گزارش هنرنیوز، در نخستین نشست رسانه‌ای حامد دهقانان معاونت گردشگری که امروز ( سه شنبه، 22 شهریور) در ساختمان این معاونت برگزار شد، خبرنگاران پس از شنیدن سخنان این معاونت که برخلاف معاونین سابق سعی داشت در چارچوب دانشگاهی صحبت کند و به همین دلیل بیشتر وقت خود را صرف تشریح روشهای آمارگیری کرد ، پرسشهایی متعددی را در قالب‌های متفاوت حول محور آمار گردشگر ورودی به کشور و اصرار سازمان گردشگری بر رشد300 درصدی آن مطرح کردند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نقش این معاونت در شکل‌گیری برند گردشگری گفت: مدیریت برند در بازاریابی موضوع بسیار مهمی است که براساس نحوه ادراک صورت می‌گیرد . شرط لازم در بحث برند با تاکید بر حضور بخش خصوصی توسعه گفتمان ، تشریح برنامه عملیاتی ، شناسایی و تحلیل برند و توسعه آن است که پیش زمینه آن استانداردسازی ساختارهای گردشگری است.
او در پاسخ به اين پرسش كه چرا در حالی که شواهد و مدارک دال بر ورشکستگی بخش خصوصی مخصوصا آژانس‌ها به دلیل عدم ورود گردشگر است،اماهمچنان سازمان ميراث فرهنگی بر افزايش ورود گردشگر تا سه برابر اصرار دارد؟ گفت: بايد نخست مشخص كرد، ما درباره‌ آمار توصيفی صحبت مي‌كنيم يا منظورمان آمار استنباطی است؛ آمار توصيفی بر فراوانی و مقايسه‌های نقطه‌يی مبتنی است كه بيشتر در اخبار رسانه‌ها ديده می‌شود؛ اما آمار استنباطی به‌دنبال روند پژوهشی و آينده‌نگری وضعيت است كه در فضای داخلی كشور، جای كار بيشتری دارد.

وی توضیح داد: متوسط نرخ رشد جهانی گردشگری که توسط سازمان جهانی جهانگردی اعلام شده 1 / 23 درصد بوده است. در طبقه‌بندی اين سازمان، ايران در منطقه‌ی جنوب آسيا قرار گرفته و نرخ رشد آن 2 / 6 درصد است. براساس آماری كه مبادی ذی‌ربط مانند پليس مهاجرت از تعداد گردشگران ورودی اعلام كرده‌اند، ما در آمار تحليلی سال 89، در مقايسه با سال پايه يعنی 1383، رشد 87 درصدی داشتيم.
دهقانان یادآور شد:ما مرجع توليد آمار نيستیم و از سازمان‌های ديگر اين آمار را می‌گيریم. در واقع، سازمان میرث فرهنگی و گردشگری مصرف‌كننده است.
وی با اشاره به اینکه متوسط رشد سالانه‌ گردشگر در كشور 13 درصد بوده است، تشریح کرد: سازمان جهانی جهانگردی متوسط رشد سالانه‌ جهان را 4 / 3 درصد اعلام كرده است كه اگر متوسط ميانگين رشد سالانه‌ كشور را در مقايسه با آمار سازمان جهانی جهانگردی به‌صورت رشد نقطه‌يی در نظر بگيريم، رشدی بيش از سه برابر را در ورود گردشگران نشان می‌دهد.
مشاور عالی رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری درباره متناقض بودن آمار سازمان گردشگری و بخش خصوصی نیز گفت:دوستان بخش خصوصی كه درباره‌ آمار صحبت می‌كنند و نسبت به آن انتقاد دارند، به‌خاطر در نظر گرفتن تراز گردشگری است كه منفی اعلام شده، يعنی تعداد خروجی گردشگران ما بيشتر از تعداد گردشگران ورودی بوده است؛ اما ما می‌خواهيم با آمار استنباطی تحليل دهيم و براساس اين روش، ارزيابی روند مثبت است،اما تراز منفی است.
وی به مقایسه آژانس‌های مسافرتی سایر کشورها با ایران پرداخت و افزود: در اين كشور، بيش از شش‌هزار آژانس گردشگری زير نظر يك اتحاديه فعاليت می‌كنند و بيشترين كار آن‌ها روی جذب گردشگر خارجی متمركز است. در حالی كه ما فقط 50-60 آژانس گردشگری داريم كه در حوزه‌ ورود گردشگر كار می‌كنند. در ژاپن و چين نيز چنين شرايطی صادق است؛ آن‌ها با كم‌ترين تعداد آژانس، بيشترين حجم ورود را دارند.
دهقانان خاطرنشان کرد : برای تغيير اين شرايط بيشتر بايد بر توانمندسازی بخش خصوصی كه جزو اولويت‌های اين معاونت است، متمركز شد.

معاون گردشگری کل کشور در پاسخ به این پرسش که چقدر به تحقق اهداف سند چشم‌انداز گردشگری نزدیک شدیم ؟ گفت: اگر با همين رشد پيش رويم، حتما جذب 20ميليون گردشگر در پايان اين برنامه محقق می‌شود. براساس نرخ رشد، ما بايد دوميليون و 132هزار گردشگر در سال 1384 ( مبدأ اجرای سند چشم‌انداز ) جذب می‌كرديم كه در آن سال، يك‌ميليون و 162هزار نفر به كشور وارد شدند. در سال 1389 نيز قراربود چهار ميليون و 100هزار نفر وارد کشور شوند كه این تعداد در عمل به سه‌ميليون و 121هزار نفر کاهش یافت.
دهقانان با اشاره به اینکه اجرای استراتژی نفوذ در بازارهای هدف، يكی از برنامه‌های مهم اين معاونت است، تشریح کرد: برای جبران كردن اين فاصله‌ آماری بايد روی بخش‌هايی از بازار مانند بازار چين متمركز شويم كه با كم‌ترين هزينه، بيشترين آمار را در بربگیرند، حتی اگر 25 / 0 درصد از بازار چین را جذب كنيم، تأثير شگرفی در آمار گردشگران ورودی ما خواهد داشت.
معاونت گردشگری کل کشور همچنین از كاهش قيمت و انجام سفر با پكيج و به‌صورت به عنوان شرايط لازم برای توسعه‌ گردشگری یاد کرد.
وی با بیان این مطلب که از ميان سه‌ميليون گردشگر ورودی، شايد حدود 400هزار نفر با پكيج (تور) به كشور وارد شدند، تاکید کرد: روند گردشگری در جهان بر عمده‌فروشی و سفر با پكيج متمركز است، بنابراین ما هم بايد برای توسعه و موفقيت، روی اين حوزه با همكاری بخش خصوصی بيشتر فعاليت كنيم.
دهقانان در پاسخ به پرسشی درباره دليل لغو برخی پروازها از كشورهای اروپايی و تعدد پروازها به مقاصدی مانندی تايلند و مالزی گفت: بايد در اين‌باره با سازمان هواپيمايي صحبت كنيم تا موضوع حل شود.
مشاور عالی رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: در پرداختن به گردشگری بايد به مدت اقامت و ميزان درآمدی كه به‌واسطه‌ حضور هر گردشگر به‌دست می‌آيد، توجه كنيم. سياست مطلوب حركت به سمتی است كه اقامت و درآمد بيشتر شود.

دهقانان در پاسخ به پرسش ديگری مبنی بر دلیل تفاوت آمار سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با اعلام رشد 300 درصدی و گزارش عملكرد دولت كه رشد 65 درصد گردشگر ورودی را اعلام کرده بود، تشریح کرد: آمار استنباطی ما مقايسه‌ سال 1389 نسبت به سال پايه (1383) بود. در حالی كه در گزارش عملكرد دولت، اين مقايسه بين سال 1389 و 1385 انجام شده است. در واقع، اگر ميانگين رشد سالانه‌ كشور را بر متوسط رشد سالانه‌ جهاني تقسيم كنيم، آمار رشد بيش از سه برابر به‌دست می‌آيد. اگر اين عمليات را برای آمار سال 1389 نسبت به سال پايه (1383) و متوسط نرخ رشد جهانی اجرا كنيم، باز هم بيش از سه برابر رشد حاصل می‌شود.
در این بین خبرنگاری که از کاربرد اصطلاحات آماری و انگلیسی خسته شده بود گفت : من نمی خواهم بدانم ph خون این بیمار چند است یا کلسترول آن در چه وضعیتی است؟ در یک کلام بگویید حال این بیمار چگونه است؟
دهقانان درپاسخ گفت: علائم حياتی اين بيمار مثبت است؛ ولی انتظار از آن زياد است كه آن را بحق می‌دانيم؛ ولی به‌طور كل، وضعيت گردشگری مطلوب است، اما ظرفيت‌های بالای كشور، انتظارهای همه را بالا برده است.


کد خبر: 31988

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdciv3ap.t1azv2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com