در خواست بخش خصوصی گردشگری درباره طرح ادغام از مجلس/2/؛

چرا مجلس هیچ‌گاه از بخش خصوصی نظر نمی‌خواهد؟!

30 خرداد 1390 ساعت 13:35


نمایندگان تشکل‌های بخش خصوصی گردشگری برمضرات طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار بخش گردشگری هنرنیوز، عصر روز گذشته (يكشنبه، 29 خردادماه) نمايندگان تشكل‌های خصوصی بخش گردشگری گرد هم آمدند تا نظراتشان را درباره‌ی طرح مجلس برای ادغام سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان كنند.

***مجلس در صورت ادغام، چند سال دیگر دوباره برای تغییرجایگاه گردشگری تصمیم می‌گیرد

پورفرج- رييس اتحاديه‌ی تورگردانان ايران- در ادامه این نشست به وضعیت گردشگری كشورهايی مانند چين، مالزی، تايلند و تركيه اشاره كرد و گفت: گردشگری، تمام اين كشورها را نجات داده است و اشتغال‌زايی و درآمدزايی زيادی برای اين كشورها به همراه داشته است. حيف است كه گردشگری را سياسی و نابود كنيم. برای همين تقاضا می‌كنيم فرصت كارشناسی و گفت‌وگو داده شود تا جايگاه گردشگری از بين نرود.
این تورگردان یادآور شد :ما به اين صنعت نياز داريم و اگر آن را امروز كوچك كنيم، مجلس قطعا چند سال ديگر برای تغيير دوباره‌ی جايگاه آن فكر می‌كند.
پورفرج با اشاره به این که برای رسیدن گردشگری به جایگاه کنونی، هزينه‌ی كمی نشده است،خاطرنشان می‌کند: قطعا بازگشت آن به عقب، ماه‌ها وقت می‌خواهد تا وزارتخانه‌ی جديد، اين معاونت را در خود بپذيرد.
وی تاکید کرد:وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن‌قدر مشكل دارد كه اگر شاهكار ‌كند، تازه می‌تواند مشكلات خودش را حل كند.

***با کوچک کردن سازمان نمادبینالمللی ایران را ازبین می‌بریم
اميرحسين اربابان ـ رييس هيأت مديره‌ی جامعه‌ی راهنمايان ايران‌گردی و جهان‌گردی ـ در ادامه این جلسه گفت :سازمان ميراث فرهنگي و گردشگری نماد بين‌المللی ايران تلقی می‌شود و بايد توجه كرد كه با كوچك كردن آن، اين نماد را از بين می‌بريم.
وی عنوان کرد :ما با گردشگری می‌توانيم جهان را نسبت به اوضاع مثبت ايران آگاه كنيم و كشور را در جايگاه اصلی قرار دهيم. پس نبايد جايگاه و تأثير صنعت گردشگری را فراموش كنيم.

***پيوستن گردشگری به وزارت ارشاد سبب عقب افتادن برنامه‌ها می‌شود
در ادامه این جلسه حميد دروديان ـ دبير انجمن صنفي راهنمايان گردشگري استان تهران ـ در ادامه‌ی اين نشست تأكيد كرد: زيرمجموعه قرار گرفتن بخش گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درست نيست، چون اين وزارتخانه برنامه‌های كلانی دارد و با پيوستن گردشگری قطعا ما از برنامه‌هایمان عقب می‌افتیم.

***تغییر ساختار گردشگری تغییرذائقه سرمایه گذار
رضا صديقی ـ مشاور عالی اتحاديه‌ی تورگردان و عضو كميته‌ی گردشگری سلامت اين اتحاديه ـ نيز در ادامه این جلسه یاد آور شد: هر نوع تغيير در ساختار گردشگری بر ذائقه‌ی سرمايه‌گذاران تأثير عميقی خواهد گذاشت.
صدیقی با اشاره به اینکه سهم سرمايه‌ای كه برای بخش خصوصی طبق چشم‌انداز 20 ساله در نظر گرفته شده، 25ميليارد دلار است، تشریح کرد: ما برای تأمين اين رقم بايد پس‌اندازها را به سمت گردشگری سوق دهيم. بنابراين لازم است برای تغيير در ساختار، حساسيت لازم به خرج داده شود و كارشناسی صورت گيرد.

*** مجلس هیچ گاه از بخش خصوصی نظر نخواست
محمود بنكدارنيا ـ عضو هيأت مديره‌ی جامعه‌ی تورگردانان ايران ـ نیز یکی دیگر از کارشناسان بخش خصوصی بود که دغدغه‌هایش را دراین زمینه مطرح کرد.
وی بیان کرد:متأسفانه چه در زمان قبل از ادغام و چه اكنون، هيچ‌گاه از بخش خصوصی نظر نخواسته‌اند. به نظر می‌رسد، آن‌ها فكر می كنند اصلا بخش خصوصی در گردشگری وجود ندارد.
عضو هيأت مديره‌ی جامعه‌ی تورگردانان ايران اذعان کرد :اگر ما می‌گوييم طرح ادغام كارشناسی نشده است، جسارت نشود؛ مجلس قطعا كميسيون و كارشناس دارد، اما بايد توجه كرد، آن‌ها با كار اجرايي سر و كار ندارند.
وی تاکید کرد :اگر كارشناسی برای اين ادغام اتفاق افتاده باشد، نمی‌دانم كجای اين كار انجام شده است. چرا از بخش خصوصي پيش از تصميم‌گيری نظر خواسته نمی‌شود؟!
بنكدارنيا ادامه داد: اگر ادغامي اتفاق افتد، ما فكر مي‌كنيم اين تصميم‌گيري‌هايي كه براي چشم‌انداز 20 ساله و برنامه‌ی پنجم توسعه انجام شده، فقط يك داستان است.

***مجلس نظارت چندلايه بگذارد
وی یادآور شد :سازمان ميراث فرهنگی و گردشگري حالا هم كوچك است و با اين ادغام، كوچك‌تر هم می‌شود، در حالی كه بايد روزبه‌روز جايگاه آن قوی‌تر شود.
این تورگردان خاطرنشان کرد : گردشگری هر كشوی قدرت لازم را دارد. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي می‌تواند اين قدرت را به گردشگری بدهد، ادغام را انجام دهند؛ ولی بعيد می‌دانم. ما قبلا اين تجربه را داشته‌ايم. با ادغام، گردشگری يك معاونت فرعی در مجموعه‌ای فرهنگی مي‌شود.
وی اعلام کرد :نظارت روی سازمان خيلی خوب است و اگر نباشد، قطعا مشكلاتی پديد می‌آيد. مجلس اگر می‌تواند نظارت‌های چندلايه بگذارد؛ ولی كوچك كردن اين سازمان، مشكلات بيشتری را به‌دنبال خواهد داشت.

*** حتما به دردو دل بخش خصوصی گوش دهید
بنكدارنيا تأكيد كرد: اگر مجلس اين فرصت شش‌ماهه را هم می‌دهد، حتما برای كارشناسي به درد و دل بخش خصوصی توجه كند.

***آیا ما از بودجه و درآمد خبرداریم ؟!
پورفرج خاطرنشان کرد: بسياری از امور تورهای گردشگری از طريق وزارت بازرگانی و سازمان توسعه‌ی تجارت پيگيری می شود و نه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگری
وی اضافه کرد:چرا كشوری مانند تركيه پيشرفت كرده است، چون برای وزيران و مسؤولان بخش گردشگری آن در ابتدای هر سال بودجه و درآمدی تعيين مي‌كنند تا طبق آن، زيرساخت‌سازی و برنامه‌ريزی كنند. ما كجا اين كارها را انجام می‌دهيم، آيا ما از اين بودجه و درآمد خبر داريم كه طبق آن حركت و اصلا اعلام كنيم می‌توانيم طبق آن برنامه‌ريزی كنيم يا نه؟!

*** جای گردشگری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نيست
او تأكيد كرد: اگر نمايندگان مجلس می‌خواهند گردشگری را با وزارتخانه‌ای به‌خاطر نظارت كردن ادغام كنند، توجه داشته باشند كه جای گردشگری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نيست.

*** ما فقط می‌خواهیم کار درست انجام شود
رييس اتحاديه‌ی تورگردانان ايران یادآور شد :اگر بحث‌های كارشناسی با نمايندگان مجلس صورت گيرد، قطعا چرايی اتفاق‌هايی كه در تمام اين سال‌ها در بخش گردشگری رخ داده است، مشخص می‌شود.
وی باز هم خاطرنشان کرد: ما آدم‌هايی سياسي نيستيم و نمي‌خواهيم كار سياسی انجام دهيم. ما می‌خواهيم كار، درست انجام شود چون دل‌مان برای اين مملكت مي‌سوزد.

***گردشگری در كجای این نظام می گنجد؟
محسن اسلامی ـ رييس هيأت مديره‌ی انجمن مؤسسه‌های آموزشی گردشگری ـ در ادامه بحث، این پرسش را مطرح کرد که واقعا گردشگری در كجای اين نظام می‌گنجد؟

***بخش خصوصی تمام تشکیلات گردشگری آمریکا را اداره می‌کند
وی با اشاره به اینکه در هر جا به مردم و بخش خصوصی توجه شده است، دولت‌های آن‌ها كوچك شده‌اندخاطرنشان کرد:با وجود آن‌كه حدود 100 سال است از نظر سازمانی به توسعه‌ی گردشگری توجه می‌كنيم، شايد در اين مدت، تعداد تخت‌های ما به 100هزار عدد هم نرسيده باشد.
اسلامی اضافه کرد: این درحالی است که در كشوری مانند آمريكا، 100ميليون تخت وجود دارد و در بيش از 600 كيلومتر از سواحل فلوريدا، تشكيلات گردشگری در كنار يكديگر قرار دارند. در حالی كه آن‌ها تشكيلات دولتی ندارند و بخش خصوصي اين كشور تمام اين كارها را انجام داده است.

*** دخالت حدود 30 دستگاه درامورگردشگری!
رييس هيأت مديره‌ی انجمن مؤسسه‌های آموزشی گردشگری بیان کرد: در واقع، اين يك رابطه معكوس است؛ هرچه به بخش خصوصی توجه شود، دولت‌ها كوچك می‌شوند، اما هر گاه دولت‌ها بزرگ شوند، در جزييات نيز بيشتر دخالت می‌كنند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر حدود 30 دستگاه در امور گردشگری دخالت می كنند و اگر نهاد مقتدری وجود داشته باشد، اين دخالت‌ها نيز از بين می‌رود.


کد خبر: 28711

آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcizyar.t1avz2bcct.html

هنر نیوز
  http://www.honarnews.com