روایت ۷۵ ساعته زندگی آمنه بهرامی
خبرآنلاین , 24 دی 1391 ساعت 14:56
مهدی سجودی مولف کتاب«چشم در برابر چشم» که در برگیرنده خاطرات آمنه بهرامی است، میگوید که این کتاب قرار است به زبانهای اسپانیولی و انگلیسی ترجمه و منتشر شود.
نام آمنه بهرامی از هفت سال پیش برای ما به نامی آشنا تبدیل شدهاست، یک حادثه اسیدپاشی باعث شد که نام او بر زبانها بیفتد. عکس چهره دلخراش او و خبرهایی در مورد این اتفاق در صفحه حوادث روزنامهها نقش بست. پس از این اتفاق چند سالی از او خبری نبود، جز اینکه برای درمان به اسپانیا رفته و بعد از آن هم ماجرای قصاص اسیدپاش پیش آمد که آمنه در نهایت او را بخشید. حالا آمنه دوباره با کتاب خاطراتاش آمده است؛ «چشم در برابر چشم». او در روزهایی که برای درمان در غربت به سر میبرد برای تامین هزینههای زندگی و درمان پیشنهاد ناشر آلمانی را برای انتشار خاطراتاش پذیرفت. کتاب «چشم در برابر چشم» کتاب زندگی آمنه از کودکی و نوجوانی تا روزهای دانشگاه و بعد اسیدپاشی و آوارگیها و خیابانخوابیهایش در اسپانیا است. او در روزهای سخت غربت خاطراتاش را ضبط کرد، حالا همه این اتفاقات شده کتاب زندگی آمنه بهرامی.
مهدی سجودی مدیر انتشارات مهراندیش کتاب خاطرات آمنه را به تحریر درآورده است. اردبیهشت سال نود بود که او اولین بار آمنه را دید. خودش میگوید:«نمیدانم آمنه حرف میزد و میخندید یا اینکه میخندید و حرف میزد. من بیشتر نگاهش می کردم و دلم میخواست در همان دقایق اول با آنچه که فکر میکند خودمانی شوم و از آن همه غریبگی و بیگانگی فاصله بگیرم. کار آسانی نبود، اما صمیمیت، سرزندگی و شادابی آمنه و عطوفت حضورش این کار را برایم آسان کرد. شگفتا که حتی دردها و غصهها را هم با خنده بازگو میکرد و تو را وا میداشت در همه چیزهایی که یاد گرفتهای تجدید نظر کنی.»
به گفته سجودی آمنه پیش از این با برخی از ناشران شناخته شده برای انتشار این کتاب حرف زده بود، اما به توافق نرسیده بود.
آشنایی این نویسنده با آمنه بهرامی از طریق یکی از موسسات انتشاراتی در آمریکا صورت میگیرد، او میگوید:«در همان دیدارهای اول توافق حاصل شد، کتاب را به من دادند تا کارهای آن را شروع کنم.»
سجودی ابتدا این کتاب را به شخص دیگری برای نوشتن داد؛ او هم کتاب را نوشت ولی از نظر او کتاب آنطوری که باید دربیاید در نیامده بود، «نوع نگارش را نپسندیدم، زیرا ظرایفی وجود داشت که رعایت نشده بود. در واقع نیاز بودکه روی نوشته دقت بیشتری صورت گیرد.»
سجودی در این اثر سعی کرده که با قرار گرفتن در فضای خاطرات بازگو شده و شرایط روحی و عاطفی آنها همه وقایع را شرح دهد و همانطوری که آمنه تاکید داشت کتاب مشروح و کاملی از خاطرات او را آماده کند.
این کتاب زندگی آمنه را از تولد تا روزهای دبیرستان و عاشقیهای نوجوانی و بعد دانشگاه و اسیدپاشی و روزهای خانه به دوشی و خیابانخوابی در بارسلونا را روایت میکند؛ اما این کتاب به گفته سجودی تنها یک بیوگرافی نبود و برای نگارش آن باید داستان گونگیاش را حفظ میشد.
او میگوید:«خاطرات با جزییات بیان شده بود و در نوشتن کتاب باید به این نکته هم توجه میشد از این رو تصمیم گرفتم خودم که با مسایل آمنه آشنا شده بودم شروع به نگارش کتاب کنم.»
این اثر ۷۵ ساعت لوح فشرده است که بعد از پیاده سازی آن بازنویسی شده است.
سجودی میگوید:«حدود ۷۵ ساعت روایت بود، یکی نفر باید با دقت یادداشت میکرد. بعضی از چیزها در پیادهسازی حذف شد، ولی روح و جوهره اثر دست نخورده باقی ماند. جاهایی هم بود که آمنه به چیزهایی اشاره کرده بود، و من احساس میکردم که مطلب ناقص است، آنجاها چیزهایی هم خودم اضافه کردم که اثر یک نوع وقایع نگاری شود.»
او درباره این موضوع که چرا خاطرات آمنه به شکل رمان در نیامد توضیح داد:«شاید میشد که این کتاب را به شکل رمان درآورد، ولی خود آمنه میخواست که جزییات زندگیاش ذکر شود.»
این کتاب قرار است که به زبان اسپانیایی ترجمه و در ۳۲ کشور آمریکای لاتین توزیع شود، ترجمه انگلیسی این اثر نیز در دست اقدام است.
سجودی همچنین خبر از ساخت فیلم زندگی آمنه بهرامی بر اساس این کتاب را داد و گفت که یک کمپانی خارجی قصد دارد که از زندگی آمنه بر اساس این کتاب فیلمی بسازد که با اتمام مذاکرات پایانی ساخت آن شروع خواهد شد.
آمنه در مقدمه کتاب نوشته است که این کتاب را به این خاطر نوشته که دوست دارد زندگی و سرگذشت او باعث شود که دیگر آمنهای بعد از او به وجود نیاید و کسی قربانی اسید پاشی نشود.
کد خبر: 52689
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhmei.uqe8ozsffu.html