به چاپ چهارم رسید؛
انتشار «فرهنگ لغت و اصطلاحات فقهی»
خبرگزاری مهر , 14 اسفند 1391 ساعت 15:01
چاپ چهارم کتاب «فرهنگ لغات و اصطلاحات فقهی عربی به فارسی همراه با معادل انگلیسی» اثر سیدمحمد حسینی منتشر و روانه بازار نشر شد.
چاپ چهارم کتاب «فرهنگ لغات و اصطلاحات فقهی عربی به فارسی همراه با معادل انگلیسی» اثر سیدمحمد حسینی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
این اثر دربرگیرنده معانی لغوی و اصطلاحی بیش از چهار هزار واژه و اصطلاحات فقهی عربی به همراه معادل انگلیسی آنهاست. مولف سعی کرده است ضمن رعایت اختصار در ارائه توضیحات، فاصله خود را با دایرهالمعارفی گسترده و جامع حفظ کند؛ اما مجموعهای فراتر از ترجمه لغت به لغت الفاظ و اصطلاحات فراهم آورد.
مولف جهت ارائه اثری مطلوب و ارزشمند با مراجعه به کتابهای گوناگون فقهی و معجمها و فرهنگها، به دلیل ویژگیهای برتر کتاب «معجم لغه الفقهاء» اثر محمد رواس قلعهجی و حامد صادق قنیبی را محور کار خود قرار داد و جهت تکمیل مطالب این اثر از دیگر فرهنگها استفاده کرده است و تقسیم بندی مفیدی در ذیل برخی اصطلاحات مانند خیار، بیع، شرط و ... انجام داده است. چنانچه برای فهم بهتر برخی اصطلاحات مانند بیع، تعریف سی و دو بیع را ذکر کرده است که برای خوانندگان و پژوهشگران قابل استفاده است.
روش کار مولف در این اثر بر اساس بیان لغوی و اصطلاحی و استناد به آیات قرآن، احادیث و ضرب المثلها و بیان دقیق معنا و کاربرد واژه ها است. تبیین ترکیبات و تقسیمات یک واژه و در مواردی بیان احکام فقهی مربوط به آن و اختلاف نظر مذاهب اسلامی درباره آن و نیز ذکر معادل انگلیسی واژه ها بر ارزش و ویژگی این اثر افزوده است و مولف با رعایت امانتداری سعی کرده است مجموعهای ارزشمند را در اختیار دانش پژوهان رشته فقه قرار دهد.
علاوه بر اصطلاحات فقهی، معانی واژههای دیگر مانند اسامی اماکن، اشیاء و حیوانات نیز در این اثر گردآوری شده تا پژوهشگران از مراجعه به فرهنگهای عمومی بی نیاز شوند. مولف این اثر معتقد است با تخصصی شدن و گستردگی دامنه علوم، فرهنگ های عمومی نیاز محققان را فراهم نمیکند و تدوین فرهنگ اصطلاحات مربوط به هر علم برای دستیابی سریعتر به معنای کاربردی واژهها در علم ضروری است و این اثر نیز بر اساس نیاز علوم تخصصی فقه، حقوق، و سایر رشته ها نظیر الهیات و معارف اسلامی تدوین شده است.
در این فرهنگ ۵۰۰ واژه از واژگان فقهی مورد بررسی قرار گرفته است و روش کار بیان معانی لغوی و اصطلاحی و استناد به آیات قرآنی، احادیث و ضرب المثلها است. تبیین ترکیبات و تقسیمات یک واژه و در مواردی بیان احکام فقهی مربوط به آن و اختلاف نظر مذاهب اسلامی درباره آن و نیز ذکر معادل انگلیسی هر لغت از ویژگیهای این فرهنگ است.
چاپ چهارم این اثر در ۶۸۰ صفحه با قیمت ۲۰۰ هزار ریال از سوی انتشارات سروش برای علاقمندان رشتههای تخصصی علوم دینی و فقهی وارد بازار نشر شده است.
کد خبر: 55479
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjhxei.uqeiazsffu.html