رئيس مركز رسانههای ديجيتال وزارت ارشاد :
بيش از 2 هزار پايگاه اينترنتی مفيد به عموم مردم معرفی می شود
20 ارديبهشت 1390 ساعت 14:38
«عيسی زارعپور»گفت: 90 مجوز مؤسسه فرهنگی ديجيتال صادرشده و ما بيش از 2 هزار پايگاه اينترنتی مفيد به عموم مردم معرفی خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگارهنرنیوز نشست خبری مرکزتوسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروزبا حضور«عيسی زارعپور» رئيس این مركز وبا حضور خبرنگاران درساختمان مرکزتوسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال برگزارشد.
دراین نشست زارع پوراظهارداشت: مركز رسانههای ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 85 و در زمان دولت نهم تأسيس شد كه وظيفه اصلی اين مركز ساماندهی و توسعه فناوریهای فرهنگی ديجيتال و توسعه فناوری اطلاعات در بخش فرهنگ است. چرا که جنگ نرم مهمترين عرصه مواجهه دشمن با نظام جمهوری اسلامی ايران در عرصه است و برای مواجهه با تهاجم دشمنان در عرصه جنگ نرم، چارهای جز بسترسازی برای توليد انبوه محتوای ديجيتال مبتنی بر مبانی فرهنگی خودمان و نظام مند كردن فعاليتهای ديجيتال در كشور نداريم.
وی افزود: پيگيری تصويب آييننامه ساماندهی و توسعه رسانهها و فعاليتهای فرهنگی ديجيتال در هيات وزيران يكی از اقدامات مهم اين مركز بوده كه اين آييننامه حدود 20 ماه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با مشاركت تمام بخشهای وزارتخانه مورد بررسی قرار گرفت.
رییس مرکزتوسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در حوزه نرمافزاری ما فعاليتهای زیادی انجام دادیم ازجمله؛ صدور پروانه انتشار و تكثير برای سه هزار اثر ، صدور گواهينامه ثبت نرمافزار برای بيش از 400 اثر، اعطای هولوگرام شماره سريال دار به نرمافزارهای يارانهای دارای مجوز، اصلاح فرآيندها و تصريح روند بررسی و صدور مجوزهای نرمافزار از جمله اين اقدامات بوده است.
وی درادامه ابرازداشت: 90 مجوز مؤسسه فرهنگی ديجيتال صادرشده و حدود 2 هزار اظهارنظر در مورد شركتهای ثبت شده فناوری اطلاعات انجام شده است. راهاندازی سامانه پيوندها و معرفی بيش از 2 هزار پايگاه اينترنتی مفيد به عموم، راهاندازی دبيرخانه رفع فيلتر، راهاندازی سامانه دريافت گزارشهای مردمی از تخلفات اينترنتی و بررسی رتبهبندی بيش از 20 هزار پايگاه اينترنتی به منظور درج در سامانه پيوندها از جمله فعاليتهای انجام شده در حوزه مربوط به اينترنت بوده است.
عیسی پور یادآورشد: مركز رسانههاي ديجيتال حمايتهای ويژهای را از پديدآورندگان آثار ديجيتال دارد، خريد حمايتی قريب به 80 هزار نسخه از نرمافزارهای فاخر و برگزيده، حمايت از برگزاری 10 همايش و نمايشگاه در حوزه رسانههای ديجيتال و كمک به حضور بيش از 15 شركت و مؤسسه برتر توليد كننده محصولات فرهنگی ديجيتال در 4 نمايشگاه بينالمللی مالزی، سبيت آلمان، تاجيكستان و سوريه از ديگر اقدامات انجام شده است.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگسازی می توان به برگزاری نشست بينالمللی رايانه پاک ، رونمايی از 4 جلد كتاب در اين حوزه، برگزاری دومين دوره مسابقات بينالمللی كاريكاتور رسانههای ديجيتال با حضور 1100 كاريكاتوريست از سراسر جهان و ارائه 2 هزار اثر، برگزاری چهارمين دوره جشنواره و نمايشگاه بينالمللی رسانههای ديجيتال در فضايی بالغ بر 70 هزار مترمربع و با بيش از یک ونیم ميليون بازديدكننده در قالب 850 غرفه و با حضور 25 كشور جهان، انعقاد تفاهمنامه بين معاونت علمی رياست جمهوری و وزارت ارشاد برای تجهيز مراكز فرهنگی به خدمات ديجيتال به مبلغ 100 ميليارد ريال كه تاكنون 50 درصد آن دريافت شده و راهاندازی 100 مركز فرهنگی ديجيتال در كشور اشاهره کرد.
رئيس مركز فناوری اطلاعات ورسانههای ديجيتال وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری نمايشگاه رسانههای ديجيتال در 10 استان كشور وبرگزاری بيش از 200 كارگاه آموزشی و نشستهای تخصصی عنوان داشت: حمايت از برگزاری نخستين دوره رسانههای علوی ويژه توليدات ديجيتال و راهاندازی نخستين مركز فرهنگی ديجيتال سيار برای ارائه خدمات به زائران راهيان نور در اسفند سال 89 ، الكترونيكی كردن 10 خدمت از خدمات پرمراجعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، راهاندازی پورتال يكپارچه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آدرس اينترنتی www.farhang.gov.ir با بيش از 40 پايگاه مستقل برای معاونتها و حوزههای ستادی و استانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارائه خدمات غيرحضوری از جمله اقدامات انجام شده بوده و در سال جاری تلاش داريم تا حدود 40 درصد از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صورت اينترنتی و غيرحضوری ارائه شود.
وی درادامه ابرازداشت: امسال به نام «جهاد اقتصادی» از سوی مقام معظم رهبری نام گذاری شده و توسعه اقتصاد رسانههای ديجيتال در سال جاری با توجه ويژه به اشتغالزايی در اين حوزه، سياست اصلی مركز رسانههای ديجيتال وزارت ارشاد در سال 90 است كه كل اعتبار پيشنهادی در لايحه بودجه 90 مبلغ 18 ميليارد تومان است كه بر اساس آخرين اخبار همين مبلغ در لايحه بودجه تصويب شده است و در حال حاضر در حال تدوين دستورالعملهای اجرايی اين امر هستيم و علاوه بر بخشهای مربوط به ساماندهی فعاليتهای فرهنگی ديجيتال بخشی از حمايتهای مقرر در اين آييننامه اجرا میشود.
زارعپورخاطرنشان کرد: ازفعاليتهای مهم و اساسی ما در سال جاری اجرای«شبكه ملی فرهنگ» است و فاز از شبكه ملی فرهنگ جمهوری اسلامی ايران امسال به اجرا درخواهد آمد كه در فاز نخست به صورت همزمان حدود 200 مركز فرهنگی ديجيتال در 15 استان در اوايل خرداد ماه افتتاح خواهد شد. در فاز دوم، راهاندازی 500 مركز فرهنگی ديجيتال در كشور در دستور كار قرار داد و راهاندازی فاز نخست «پورتال ملی فرهنگ» به همراه 32 مركز رشد رسانههای ديجيتال در مراكز استانها تا پايان سال پيشبينی شده همچنين راهاندازی 10 مركز فرهنگی ديجيتال سيار برای ارائه خدمات فرهنگی ديجيتال در نقاط محروم كشور در برنامههای امسال قرار دارد.
رئيس مركز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: دومين نشست بينالمللی روز «رايانه پاک» در 24 مهر ماه امسال برگزارمی شود وسومين دوره مسابقات رسانههای عاشورايی ويژه توليدات ديجيتال در ايام محرم و سفر و برگزاری نمايشگاه رسانههای ديجيتال در كشورهای همسايه از ديگر برنامههای تدارک ديده شده برای امسال است.
وی با اشاره به اهم برنامههای مركز رسانههای ديجيتال در حوزه اينترنت در سال جاری گفت: آغاز رتبهبندی پايگاههای اينترنتی، حمايت از توسعه و ارتقای كيفيت موتور جستوجوهای داخلی، حمايت از ارتقای كيفيت سامانههای پست الكترونيک داخلی، تقويت سامانه پيوندها و همچنين تقويت زيرساختهای لازم برای مشاركت همگانی در ايجاد اينترنت سالم و پاک از جمله اين اقدامات خواهد بود. همچنین ما نظاممند كردن پايگاههای مهم اينترنتی خارجی در كشور با معرفی نمايندهای از اين پايگاهها وبسترسازی برای تأمين محتوای مفيد و جذاب برای شبكه ملی اطلاعات با همكاری وزارت ارتباطات نيز در برنامههای امسال قرار دارد.
وی تصریح کرد: تسريع در روال صدور گواهينامه ثبت نرمافزارهای يارانهاي و مبارزه با عرضه محصولات فرهنگی ديجيتال فاقد هولوگرام در سطح بازار از جمله برنامههای مركز رسانههای ديجيتال در حوزه نرمافزارهای يارانهای است و بهينهسازی هرچه بيشتر فرآيندهای منجر به صدور مجوزهای مربوطه برای رفاه حال فعالان اين حوزه و آغاز رتبهبندی نرمافزارهای رسانهای در راستای ارتقای كيفی نرمافزارهای رايانهای در كشور از ديگر اقدامات مركز در سال جهاد اقتصادی است.
زارعپور درپایان گفت: ساماندهی مراكز عرضه محصولات فرهنگی ديجيتال در كشور از جمله cd فروشیها و گيمنتها، الكترونيكی كردن 40 درصد از خدمات وزارت ارشاد از جمله اقدامات اين مركز در حوزه مؤسسات و فعاليتهای فرهنگی ديجيتال و توسعه فناوری اطلاعات است.
کد خبر: 26868
آدرس مطلب: http://www.honarnews.com/vdcjooe8.uqemmzsffu.html