با حضور دکتر ملک زاده:
افتتاح خانه طبیعت گردان ایران در مجموعه سعدآباد
تفاهمنامه ای فی مابین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی در دست اقدام است که با اجرایی شدن آن مواریث طبیعی نیز به ثبت ملی و جهانی می رسند.
تاريخ : چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۳۷
به گزارش هنرنیوز، «محمد شریف ملک زاده»، با بیان این مطلب اظهار داشت: امروز روز بزرگ و مبارکی است و کار بزرگی در مجموعه سعدآباد در رابطه با طبیعت گردی شکل گرفته است و امیدواریم با راه اندازی خانه طبیعت گردان، گردشگری واقعی به مردم معرفی شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به انتشار کتب مختلفی در حوزه طبیعت گردی از جمله پرنده نگری در کشور بیان کرد: کار سازمان تحقیق ، پژوهش و سیاست گذاری است و کار بخش خصوصی اجرا است و دفاتر خدمات مسافرتی باید به طور کاملا تخصصی در حوزه طبیعت گردی فعالیت کنند.
وی ایران را دارای تنوع آب و هوایی، گونههای گیاهی و جانوری خواند و بیان کرد: باید متخصصان و فعالان حوزه گردشگری کشور با همکاری مسوولان حوزه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نسبت به تخصصی کردن فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی اقدام کنند و ما استقبال می کنیم که حتی مراکز علمی و دانشگاهی در این رابطه پیش قدم شوند.
این مقام مسوول تهیه اطلس پرنده نگری کشور را نقشه راه برای رسیدن به این هدف خواند و اظهار داشت: یکی از مراکزی که می تواند مرکزی برای پرنده نگری باشد مجموعه سعدآباد است چراکه این مجموعه حداقل ۵۰ نوع پرنده مقیم دارد و می تواند راهی باشد برای اینکه طبیعت گردی شهری را محقق کنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در افتتاحیه خانه طبیعت گردان ایران بر لزوم تهیه اطلس طبیعت گردی کشور و تبدیل مجموعه تاریخی - فرهنگی سعدآباد به نخستین مرکز پرنده نگری در حوزه طبیعت گردی شهری تاکید کرد .
ملک زاده ، ثبت ملی و بین المللی گونه های منحصر بفرد پرندگان کشور را از دیگر اقدامات مهم در حوزه طبیعت گردی کشور دانست و گفت: در طول ۳۴ سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ابنیه و مکان های تاریخی زیادی به ثبت ملی و بین المللی رسیده اند و وقت آن رسیده که گونه های نادر و منحصر به فرد پرندگان ایران نیز به ثبت ملی و بین المللی برسند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: البته تفاهمنامه ای در همین زمینه فی مابین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی در دست اقدام است که با اجرایی شدن آن مواریث طبیعی نیز به ثبت ملی و جهانی می رسند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر لزوم توسعه گردشگری با علایق ویژه در کشور افزود: میراث طبیعی نیز یکی از جاذبه های گردشگری کشور است و تنوعی که در این حوزه وجود دارد می تواند ما را به خصوص در حوزه گردشگری داخلی به موفقیت برساند.
وی خانه طبیعت گردان را محفلی برای فعالان این حوزه خواند و بیان کرد: روزی که من به این سازمان آمدم اعلام کردم کار اصلی ما سیاست گذاری، برنامه ریزی، مطالعه و تحقیق است و وارد حوزه اجرا نمی شویم و تا دو ماه آینده تمام وظایف اجرایی حتی صدور مجوزها در سازمان میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار می شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به راه اندازی خانه های باستان شناسان، عشایر و گردشگری در روزهای اخیر بیان کرد: ۳۴ سال داشتن یک خانه برای باستان شناسان کشور آرزو بود و امروز این کار انجام شد .
ملک زاده خاطر نشان کرد: خانه های عشایر، گردشگری استانها و باستان شناسان باید محلی برای ارائه جدیدترین اطلاعات و تبادل برنامه ها و کاوش های صورت گرفته باشد و به دست بخش خصوصی اداره شوند .