خاطرات آریل دورفمن منتشر می شود
با ترجمه عبدالله کوثری؛
خاطرات آریل دورفمن منتشر می شود
عبدلله کوثری از انتشار کتاب خاطرات آریل دورفمن و انتشار چاپ پنجم کتاب «چرا ادبیات؟» یوسا خبر داد.
 
تاريخ : دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۷

این مترجم گفت: کتاب «در جستجوی فِرِدی» مجموعه مقاله‌ای از آریل دورفمن است که درباره زندگی در شیلی است و بخشی از کتاب «Desert Memories» یا «خاطرات صحرا»ی اوست.
او افزود: این کتاب شرح سفر دورفمن به منطقه کویری شمال شیلی‌ است که به نورته گرانده موسوم است و زمانی در طول قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به سبب وجود معادن نیترات که در آن دوران بازار پررونقی داشت، به سرعت آباد شد و شهرها و آبادی‏‌های بسیار در آن پاگرفت و جهانگردان از هر سو به دیدار آن شتافتند؛ اما شکوفایی این منطقه با کسادی بازار نیترات به پایان رسید و از آن همه شکوه و تجمل چیزی برجا نماند. البته این منطقه از حیث باستان‏‌شناسی و انسان‏‌شناسی نیز اهمیت دارد و نشانه‌‏هایی از دیرینه‏‌ترین سکونت‏گاه‌‏های انسان اولیه آمریکای لاتین در آن‌جا یافت شده است. اما دورفمن در میان ویرانه‏‌های قرن گذشته در پی چیز دیگری هم هست. اصلاً چنان‌که خود می‏‌گوید، به هوای چیز دیگری به این‌سو کشیده شده و آن خاطره دوست عزیزی است که او می‏‌داند در یکی از شهرهای این‌جا در جریان کودتای پینوشه (۱۹۷۳) تیرباران شده است. دورفمن به دنبال این دوست، یا بهتر بگوییم در پی خاطره او و استخوان‏‌های او به این برهوت شتافته؛ زیرا دژخیمان پینوشه حتا از نشان دادن گور فردی به همسر و یاران او خودداری کرده‏‌اند.
کوثری گفت: «در جستجوی فِرِدی» چیزی بیش از بازگویی خاطره و افسوس خوردن بر مرگ انسانی مبارز است. این نوشته بازنمایی دوران وحشت نیز هست، دورانی که بسیاری از آرزوها را به خاک کرد و فرصت‏‌هایی را از میان برد که دیگر تکرار نخواهد شد. دورفمن تاکنون دو کتاب و چندین مقاله درباره کودتای ۱۹۷۳ شیلی نوشته است. گویی این کابوس ۳۰ ساله هنوز او را رها نمی‏‌کند.
کتاب «در جستجوی فِرِدی» در ۹۰ صفحه از سوی نشر لوح‌ فکر منتشر و روانه بازار شده‌ است.
عبدالله کوثری همچنین از بازنشر کتاب «چرا ادبیات؟» خبر داد. این کتاب نوشته‌ی ماریو بارگاس یوساست که در سه بخش با عنوان‌های چرا ادبیات، فرهنگ آزادی و آمریکای لاتین: افسانه و واقعیت تدوین شده و به دیدگاه یوسا درباره ادبیات می‌پردازد.
این کتاب هم توسط نشر لوح فکر به چاپ پنجم رسیده است.

کد خبر: 64597
Share/Save/Bookmark