کهن ترین «فرس‌نامه» منتشر می شود
به فارسی،
کهن ترین «فرس‌نامه» منتشر می شود
آذرنوش، استاد برجسته دانشگاه تهران از انتشار کهن‌ترین فرس‌نامه به زبان فارسی با همکاری «نادر مطلبی کاشانی» توسط نشر نی خبر داد.
 
تاريخ : سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۰۰
آذرتاش آذرنوش، پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران با اعلام این خبر توضیح داد: در طول تاریخ فرهنگی ایرانی و اسلامی فرس‌نامه‌نویسی وجود داشته است؛ زیرا اسب در دوران‌های گذشته همواره جزئی لاینفک و مهم از زندگی روزمره مردم و سپاهیان بوده است. کهن‌ترین فرس‌نامه‌هایی که بر جای مانده به زبان عربی برای قرن‌های دوم و سوم است که در آن‌ها تاثیرپذیری و الهام گرفتن از فرهنگ و سنت‌های ایرانی واضح و آشکار است؛ اما در زبان فارسی فریس‌نامه‌هایی که به پیش از این تاریخ برگردد وجود نداشته است.

آذرنوش با بیان اینکه تاریخ تالیف قدیمی‌ترین فرس‌نامه‌های ایرانی به قرن‌های 7 و 8 هجری برمی‌گردد، افزود: اخیرا کتابی پیدا کردیم که مولف آن تاریخ نگارش کتاب را سال 555 هجری درج کرده و تمام این کتاب به سنت‌های اصیل ایرانی در پرورش اسب پرداخته است و می‌توانم بگویم این کتاب در نوع خود بی‌نظیر است.

این پژوهشگر و استاد ادبیات عرب اظهار کرد: این کتاب تازه کشف شده در حوزه فرهنگنامه‌‌ها و به لحاظ نسخه‌شناسی بسیار مهم است؛ بویژه اینکه زبان فارسی‌ای که در آن مورد استفاده قرار گرفته اصیل و محکم است. زبان این کتاب شباهت‌های زیادی با زبان کتاب‌هایی دارد که در همان دوران نوشته شده‌اند. جلوه‌های کهنه‌گی و اصالت بیشماری در این اثر تاریخی وجود دارد.

به گفته آذرنوش فرس‌نامه تازه کشف شده آگاهی ما از سنت اسب‌شناسی و اسب‌پروری در ایران را دست‌کم 200 سال عقب‌تر برده است.

وی توضیح داد:مقدمات و موخره‌های این اثر با همکاری دوستم آقای «مطلبی کاشانی» تهیه شد و آن را آماده انتشار کرده‌ایم که قرار است توسط نشر نی روانه بازار کتاب شود. این اثر تاریخی در حال حاضر مراحل نهایی قبل از چاپ را می‌گذراند و فکر می‌کنم تا 3 ماه دیگر منتشر شود.
کد خبر: 64371
Share/Save/Bookmark