رييس مؤسسه فرهنگی اكو گفت : در نمایشگاه صنایع دستی اکو هر كشوری میتواند حدود 400 كيلوگرم بار را شامل صنايع دستی و ديگر وسايل با خود به ايران بياورد.
به گزارش هنرنیوز، نشست رسانهای نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو اکو امروز (سهشنبه، 15 شهريورماه) در دفتر اکو با حضور استاندار خراسان شمالی، رييس مؤسسه فرهنگی اكو و مديركل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی برگزار شد.
حجت الله ايوبی - رييس مؤسسه فرهنگی اكو- در پاسخ به پرسشی مبنی بر اينكه اكو چه برنامهای برای گسترده شدن بازار صنايع دستی بين كشورهای عضو دارد؟ گفت: آرزو میكنيم، اين كار انجام شود. بيشتر سفرا در افتتاحيه اين نمايشگاه حضور دارند، در آنجا اين فرصت میتواند ايجاد شود كه با ديدن بازارچه در آينده، نمونهای از آن را در كشورهای عضو اكو داشته باشيم.
وی از رونمايی نسخه موبايل كتاب «گردشگری اكو» كه به زبان انگليسی چندی پيش به چاپ رسيد، خبر داد.
ابوطالب شفقت -استاندار خراسان شمالی- نیز افزود: در راستای مصوبههيأت دولت تحت عنوان ايجاد منطقه نمونه گردشگری كشورهای اكو، يك زمين 37 هكتاری بهعنوان بازارچه ويژه صنايع دستی افتتاح میشود كه مطالعات آن در دست انجام است.
وی ادامه داد:اين بازارچه با همكاری اداره ميراث فرهنگی، استانداری خراسان شمالی و اكو راهاندازی میشود.
شفقت در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره شناسايی ظرفيتهای اقتصادی كه قرار است در اين نمايشگاه ارائه شود،تشریح کرد: حدود 600 سرمايهگذار در سطح كشور و بخصوص در سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی شناسايی شدهاند كه با آنها در ارتباط قوی هستيم.
وی یاداور شد :با همكاری وزارت اقتصاد از سرمايهگذاران ايرانی داخلی و خارجی دعوت شده است تا در پنل سرمايهگذاری در اين نمايشگاه در سه حوزه صنعت و تجارت، كشاورزی و ميراث فرهنگی و گردشگری حضور يابند.
استاندار خراسان شمالی گفت: بازارچههای كوچك در مسير اين استان در نوروز 90، ساخته شد. اصل اين نمايشگاه برای معرفي هنر است، اين معرفی میتواند زمينهساز داد وستد باشد.
ايوبی نیزدرباره برآوردهای انجامشده برای ورود صنايع دستی توسط هنرمندان خارجي به ايران با هدف ارائه در اين نمايشگاه نيز گفت: هر كشوری میتواند حدود 400 كيلوگرم بار را شامل صنايع دستی و ديگر وسايل با خود به ايران بياورد.
وی ادامه داد: بسياری از صنايع دستی ما در خطر نابودی است، بنابراين اهتمام ويژهای برای حفظ آنها در ايران داريم. اكنون هنرهای سنتی ايران نيازمند توجه است.
رییس موسسه اکو گفت : ظرفيتهای استان خراسان شمالی مهم است. ما بهخاطر محروميت اين استان برای برگزاری اين نمايشگاه سراغ آن نرفتيم، بحث ظرفيتها و ارائه آنهاست. خراسان شمالی توانايی ارائه ظرفيتهای زياد را دارد.
او در پاسخ به پرسش هنرنیوز درباره اينكه ايران بيشتر، برگزاركننده نمايشگاههای بينالمللی است، اما چرا كمتر كشوری ايران را برای حضور در نمايشگاههای خود دعوت ميكند؟ گفت: ما نمیتوانيم تضمينی از كشورهای شركتكننده بگيريم كه پس از حضور در نمايشگاه، ما را دعوت كنند. با اين وجود، هيچ مانعی برای حضور هنرمندان ايرانی در دنيا وجود ندارد.
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری خراسان شمالی نيز در اين نشست به برگزاری كارگاهی آموزشی در اين نمايشگاه اشاره كرد و گفت: اين سه كارگاه آموزشی شامل آشنايی با مهر اصالت يونسكو، بازاريابی و بازرگانی، صنايع دستی و كارآفرينی میشود و در پايان كارگاهها، گواهینامهای به شركتكنندگان داده میشود.
علی كاظمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری دربارهی اينكه صنايع دستي كه در اين نمايشگاه بهنمايش درمیآيند، قرار است در قالب چه بستهبندیای به گردشگران و بازديدكنندگان داخلی و خارجی ارائه شود و آيا قرار است در جعبه سيگار، كارتون يا نايلون به آنها داده شود؟ بيان كرد: سال گذشته، در نمايشگاه صنايع دستي مطرح شد كه بستهبندیهايی برای ارائه صنايع دستی به گردشگران تهيه شود.
وی افزود: گروه مشاوران خراسان شمالی اكنون در حال طراحی بستهبندیهای صنايع دستی هستند كه حمل و نقل و ظاهر زيبايی داشته باشند. سال گذشته، اين استان طراحی بستهبندیهايی برای سه اثر گليم، سنگهای قيمتی و زيورآلات را برعهده گفت. براساس نظر معاون صنايع دستی در هر استان، چند اثر از صنايع دستی انتخاب میشود تا برای آنها جعبههای بستهبندی طراحی و ارائه شود.
نخستين نمايشگاه صنايع دستی كشورهای عضو اكو 20 تا 26 شهريورماه در شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی و در منطقه گردشگری «بش قارداش» برگزار میشود. ساعت بازديد از اين نمايشگاه 16 تا 22 اعلام شده است.