مریم دانشگر پژوهشگر گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: صبح امروز نشست نقد و بررسی کتابهای ادبیات (بخوانیم و بنویسیم) ششم ابتدایی با حضور مولفان، سرگروهان آموزشی مناطق ۲۰ گانه تهران ، معلمان پایه ششم و اعضای کارگروه آموزش زبان و ادب فارسی در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.
وی افزود: کل کتابهای پایه ششم ابتدایی پیش از تالیف از نظر محتوایی مورد نقد و بررسی قرار گرفته بودند و پس از چاپ از نظر ویرایشی و رسمالخطی هم مورد بررسی قرار گرفتند و نمونههای ویرایش شده به سازمان آموزش و پرورش داده شد.
پژوهشگر گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی گفت: در این نشست کتاب ادبیات از نظر محتوایی و رسمالخطی با حضور مولفان از سوی گروههای خارج از فرهنگستان زبان بررسی شد. برخی از مولفان انتقاداتی به این کتب داشتند که این موارد هم مورد بررسی قرار گرفت.
دانشگر توضیح داد: شهین نعمتزاده از اعضای شورای گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی و عضو فرهنگستان به بیان ملاحظات زیباشناختی کتاب پرداخت و عبدالرحمان صفارپور تمرینها و مواد زبانی را نقد کرد.
همچنین اسداالله شعبانی شاعر کودک متون و اشعار کتاب را مورد بررسی قرار داد. در ادامه معلمان سوالات و نقطه نظرات خود را مطرح کردند و اکبری و قاسمپور که از مولفان کتاب هستند به این سوالات پاسخ دادند.
پیش از این حسن ذوالفقاری مدیر گروه آموزش زبان و ادب فارسی فرهنگستان اعلام کرده بود: کتابهای دوم و ششم ابتدایی بررسی شده و گزارش مشروح مغایرتهای موجود در کتابهای مذکور اعلام شده است. انتظار فرهنگستان بر اساس آماری که در جلسهٔ مورَّخ ۱۰/۷/۱۳۹۱ از سوی آقای محمدعلی جمالیفر، مدیر کل دفتر برنامهریزی و تألیف، و آقای سید احمد حسینی، مدیر کل دفتر چاپ و توزیع، ارائه شد، این بوده که مصوّباتش دستکم در ۲۷۷ عنوان کتابی که تألیف جدید یا تألیف با تغییرات کلّیاند، رعایت شود.
درحالیکه بررسی پژوهشگران گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی درمورد کتابهای دوم و ششم خلاف این را نشان داد. نظر مکتوب فرهنگستان با نمونه ویرایششده این دو عنوان کتاب که جمعاً ۴جلد است، برای رئیس سازمان پژوهش ارسال شده است.