به گزارش هنرنیوز، مراسم هفته گردشگری و روز جهانی جهانگردی با حضور تعدادی از نمايندگان مجلس، مديركل سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری استان تهران شب گذشته ( سه شنبه ،5 مهرماه) در كاخ گلستان برگزار شد.
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در اين مراسم گفت: زمانی كه به صنعت گردشگری نگاه میكنيم بايد در تحليل خود منطق داشته باشيم. گاهی اين صنعت را به چند نگاه میتوان ديد. در يك نگاه صنعت گردشگری در ايران را نسبت به دنيا و كشورهای همسايه بررسی میكنيم و در نگاه ديگر ميزان پيشرفت اين صنعت در كشور را نسبت به حداقل 30 سال گذشته مورد بررسي قرار میدهيم.
محمدابراهيم لاريجانی با اشاره به این که منطق حكم میكند صنعت گردشگری امروز را با 30 سال گذشته مقايسه كنيم، خاطرنشان کرد:اين صنعت در گذشته چه بوده؟ اكنون كجاست و به كجا ميرود؟ بايد حجم ورود گردشگر خارجي به كشور را نسبت به 30 سال پيش ببينيم، شايد اكنون ايران در توسعه گردشگری داخلی نسبت به كشورهای همسايه جلوتر باشد.
وی ادامه داد: بايد وضعيت زيرساختهای گردشگري در ايران و كشورهای همسايه را بررسی كنيم، وضعيت پرسنل تربيت شده، حمل و نقل هوايی، رستورانها و سفره خانههای سنتی، بسته بندی صنايع دستي برای صادر كردن به كشورهای خارجي، مناطق نمونه گردشگری مانند تنگه واشی بايد بررسی شوند تا مشخص شود وضعيت آنها نسبت به سالهای قبل چگونه است.
لاريجانی بابیان اینکه امروز در زمينه اطلاع رسانی و نشريات تخصصی در اين حوزه، حرف برای گفتن زياد داريم، افزود: مشكلات و راه حلها و تشويق سرمايهگذاران در زمان حال نيز يكی از مواردی است كه بايد به آن توجه كرد. وقتی كه به اين موارد نگاه میكنيم متوجه میشويم كه هرچند ما در صنعت گردشگری رونق كمی داشتهايم، اما سكون نداشتهايم. اين يك ادعاست كه اكنون میتوانيم آن را به صراحت بيان كنيم.
وی اضافه کرد: ممكن است زمانی بگوييم اكنون رابطه ما در حوزه گردشگری بيشتر شده و قبلا كم بوده است. براساس برآيندها زمانی كه يك نگاه كلان مديريتی به صنعت گردشگری داريم میبينيم همه چيز رو به رشد بوده و دانش مديران ما رشد كرده است.
لاريجانی با تاكيد بر اين كه گردشگری را جدا از جامعه ميزبان نبايد ديد ، اظهار کرد: بايد ديد سی سال پيش جامعه ميزبان چقدر ظرفيت ورود گردشگر داشته است. در حالی كه اكنون هتلداران ما نگرانی اين را دارند كه مردم به جای رفتن به هتل، چادر میزنند؛ اين نشان از آمادگی جامعه ميزبان است.
وی افزود: ممكن است موانعی مانند گرانی زمين، عدم تعهدات دستگاههای مختلف دولتی و نبود تسهيلات برای اينگونه اقدامات گاهی سرمايهگذاران را با مشكل روبرو كند، اما نگاه كلان مديريتی نگاهی است كه ثابت میكند گردشگری در يك مسير رو به رشد، اما با شتاب كم در حال جلو رفتن است.
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با تاكيد بر وجود برخی خلاهای قانونی در صنعت گردشگری ادامه داد: ما اكنون در حوزه گردشگری آيين نامه به روزی كه جوابگوی نيازهای روز جامعه باشد نداريم. آيين نامه كنونی يك آيين نامه قديمی و ناقص است.
وی تصریح کرد:در اين آيين نامه بايد ببينيم در بودجه عمومی كشور جايگاه گردشگري كجاست؟ يك مدير دولتی در ميراث فرهنگی برای تبليغات به اعتبار نياز دارد. جايگاه بودجه اين تبليغات در بودجههای دولتی كجاست؟ جايگاه ميراث فرهنگی در صدا و سيما كجاست؟ نرخ ارز برای ورود و خروج گردشگر در كشور ثابت است. اين مشكلاتی است كه ما بايد به آنها توجه كنيم تا علت كندی مسير رو به رشد صنعت گردشگری را متوجه شويم.
او ادامه داد: ما در هتلهای تهران اتاق میفروشيم، خدمات هتلداران ما فروش اتاق به اضافه دو سيخ كباب كوبيده و يك منوی غذايی از پنجاه سال پيش است. بايد نخست اين مشكلات را برطرف كنيم. اين در حالي است كه سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری كشور به تنهايی نمیتواند از عهده اين مشكلات برآيند چون صنعت گردشگری يك صنعت فرابخشی است.
لاريجاني تشریح کرد: صنعت گردشگري با مشكلاتي روبروست كه بايد برخي از آنها توسط دستگاههاي ديگر برطرف شوند. ما حتی گاهی اوقات از لحظه ورود گردشگر به مشكل برخورد ميكنيم تا برخوردهايی كه با او میشود. اينها مشكلاتي هستند كه بايد برطرف شوند. در واقع همه چيز مشكل است، اما نيست. رسانهها بايد مانع را پيدا كنند در اين ميان مقتضي موجود است، اما مانع مفقود.
وی بیان کرد:مشكلات، عظيمتر و پيچيدهتر از اين حرفهاست. بر اساس سند چشم انداز بايد اين مشكلات برطرف شود. يك سند يا يك منشور مهم در اين زمينه به نام منشور استقلال اقتصادي يا سياستهاي كلي اشتغال است كه در اصل 144 قانون اساسي توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است.
لاریجانی گفت: ماده 9 سياستهاي كلي اشتغال آن اصل به گسترش و استفاده بهينه از فرصتهاي اقتصادي داراي زيست و حقگذر تاكيد دارد. اين اصل و منشور بايد سرلوحه ما در همه كشور به خصوص در حوزه گردشگري باشد.
مديركل ميراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در ادامه با اشاره به تلاشهای زيادی كه در زمينه بازاريابی در حوزه گردشگری انجام میشود اظهار كرد: بر اساس تعهداتی كه داشتهايم پنج ميليون تومان ضمانتنامه بانكي از آژانسهای مسافرتی گرفته بوديم تا اگر هر يك از آژانسها به مسافران خسارتی وارد كنند آنها از جيب خود اين خسارت را پرداخت نمايند. اكنون اين ميزان رضايتنامه به 10 ميليون تومان ضمانتنامه بيمهای تبديل شده است.
لاريجانی با اشاره به برگزاري جشنواره زمستاني با محوريت توريسم ورزشی در چند ماه آينده اظهار كرد: با توجه به پيستهای اسكی خوبی كه در استان تهران داريم و آنها ميتوانند جاذبههاي گردشگري ايجاد كنند اين جشنواره را برگزار ميكنيم.
وی اعلام کرد: تاكنون نيز با چند موسسه ورزشی در داخل و خارج از كشور در اين زمينه صحبت كردهايم. مسوولان چند زمين ورزشی خارجی نيز برای حضور در اين جشنواره اعلام آمادگی كردهاند. در كنار اين جشنواره قصد برگزاری مسابقات ورزشی را نيز داريم.