علیزاده: طرح های جدید در حوزه فناوری اطلاعات در بانک ایده به ثبت می رسد
گزارش هنرنیوز از نشست خبری رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال؛
علیزاده: طرح های جدید در حوزه فناوری اطلاعات در بانک ایده به ثبت می رسد
«حسن علیزاده» رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد گفت: این مرکز «بانک ایده» را با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و با هدف حمایت از حقوق ایده‌پردازان راه اندازی کرده و هر کس ایده‌ و طرح جدیدی در حوزه فناوری اطلاعات دارد، می‌تواند آن را در بانک ایده به ثبت برساند.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۲۴

به گزارش خبرنگار هنرنیوز ؛ نشست خبری «حسن علیزاده» رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، «محمدرضا طلایی» رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران در خصوص اعلام دستاوردهای فناوری اطلاعات در حوزه فرهنگ و ادب پارسی ، در مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال با حضور خبرنگاران برگزار شد.
دراین نشست خبری «حسن علیزاده» رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال اظهارداشت: از سوی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی «بانک ایده» با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و با هدف حمایت از حقوق ایده‌پردازان راه اندازی شده و هر کس ایده‌ و طرح جدیدی در حوزه فناوری اطلاعات دارد، می‌تواند آن را در بانک ایده به ثبت برساند.
وی افزود حقوق مادی و معنوی مربوط به بانک ایده رعایت و حمایت خوهد شد در آینده ای نزدیک هم سایتی با عنوان آزمایشگاه زبان فارسی راه‌اندازی خواهیم کرد و مشکلات نرم‌افزارها و رسانه‌های دجیتال از حیث تطابق با دستور زبان و ادبیات فارسی بررسی خواهد شد.
علیزداده تصریح کرد: ما راه‌اندازی طرحی با عنوان «شبکه مویرگی توزیع محصولات فرهنگی» تا قبل از ماه رمضان را به احتمال فراوان در یکی از روزهای ۲۷ یا ۲۸ تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم داشت و براساس تفاهم‌نامه‌ای که با شرکت پست امضا شده و محصولات فرهنگی و نرم‌افزارهای دیجیتال در استانها و مراکز تعبیه شده برای عرضه آنها در فروشگاه‌ها به مردم ارائه می‌شود.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان داشت: همچنین در آغاز به کار این همایش از تارنماهای «ویکی دُرج» و «پادکست درج» به عنوان کتابخانه آزاد شعر و ادب پارسی هم رونمایی می‌شود.
علیزاده با اشاره به همکاری های خوب با بنیاد بازیهای رایانه ای تاکید کرد: همکاری ما با بنیاد ملی بازیهای رایانه‌ای خوب است و خوشبختانه در همین مدت گذشته از حدود ۱۵ بازی رایانه‌ای حمایت جدی به عمل آوردیم. ازطرفی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تشکیل اتحادیه بازیهای دیجیتال و راه‌اندازی مسابقات بین‌المللی بازیهای رایانه‌ای جام دیجیتال قدم های مثبتی برداشته شده است و ۱۸ کشور برای حضور در این بازیها اعلام آمادگی کردند .
وی اضافه کرد: نرم‌افزار درج ۴ بزرگترین کتابخانه دیجیتال شعر و ادب فارسی است و ۱۹ تیرماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونانش و نیز مسئولانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مرکز همایش‌های صدا و سیما افتتاح می‌شود و این اثر گنجینه‌ای ارزشمند با استفاده از دانش و فناوری روز از فرهنگ ایران زمین است و دربردارنده متن کامل ۲۳۶ اثر نظم و نثر ادبی از ۱۳۸ شاعر و نویسنده پارسی گوی، ۹ اثر ادبی ترجمه شده به زبان انگلیسی از ۶ شاعر و نویسنده، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار بیت شعر و ۳۰۰ هزار پاراگراف متنی واژه‌نامه فارسی با بیش از ۲۵۰ هزار واژه با امکان پیشنهاد واژه، ۱۰۰۰ دقیقه دکلمه کامل غزلیات حافظ و ۳۰۰ دقیقه دکلمه گلستان سعدی با صدای امیر نوری، عکس‌های ۳۶۰ درجه پانوراما از مقبره و آرامگاه مولاناست.
در ادامه این نشست «محمدرضا طلایی» رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران هم اظهارداشت: همایش «درج پارسی» و ساخت نرم‌افزار «درج ۴» برای حفظ و گسترش زبان فارسی برگزار می شود و سفرای تاجیکستان در ایران و سفیر ایران در تاجیکستان و نیز نهاوندیان رئیس اتاق ایران در این همایش حضور خواهند داشت و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران با همکاری مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و برخی دیگر از دستگاهها و تشکلهای فعال در عرصه فرهنگ و ادب پارسی و فناوری اطلاعات، اقدام به برگزاری همایش «درج پارسی» و راه‌اندازی بزرگترین کتابخانه الکترونیکی حوزه شعر کرده است.
طلایی خاطرنشان کرد: ما درآینده ای نزدیک راه‌اندازی کلوپ شعر پارسی را به صورت دیجیتال خواهیم داشت و با استفاده از این کلوپ کاربران می‌توانند به تمامی اطلاعات مربوط به شعرای پارسی گوی دسترسی پیدا کنند و به صورت مجازی هم از مقبره آنها بازدید کنند. ازطرفی با برگزاری همایش«درج پارسی» به دنبال بررسی نقش فناوری اطلاعات و رسانه در حفظ و گسترش شعر و ادب پارسی، تاثیر شعر و ادب پارسی در زندگی صنعتی کنونی، یادآوری فرهنگ پارسی و تقدیر از چهره‌های ماندگار در عرصه شعر و ادب نیز هستیم.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نرم‌افزار ایران ابرازداشت: در تولید نرم‌افزار درج ۴ کپی رایت شاعران رعایت شده است و باید دراین راه قدم های مثبت دیگری نیز برداشته شود. ازطرفی برای سرمایه‌گذاری کردن در بخش خصوصی و دیجیتالی کردن محتوای ایرانی اسلامی آن انگیزه های زیاد وجود دارد ، اما متاسفانه در سیستم توزیع مان ما دچار مشکل هستیم و باید با همفکری تمامی فعالان این عرصه برخی چالش‌های و مشکلات اصلی پیش روی این مسئله برداشته شود.
وی در پایان گفت: برگزاری همایش «دُرج پارسی» باعث ترغیب و ایجاد انگیزه در مصرف کنندگان و باعث استفاده از محصولات داخلی و جایگزین کردن آنها با محصولات خارجی خواهد شد و باید تلاش کنیم از طریق تولید نرم افزارهایی مانند«درج ۴» پیام انقلاب اسلامی را به جهانیان صادر کنیم.

کد خبر: 42942
Share/Save/Bookmark