منصور داداشپور عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: این طرح در قالب یک نرمافزار و ارایه اینترنتی آماده خواهد شد و نظیر google earth که وضعیت فعلی زمین را مشخص میکند، وضعیت گذشته جهان اسلام را روشن خواهد ساخت به طور مثال وضعیت کوفه در دوران امام علی (ع).
با تأکید بر اهمیت پوشش منابع جغرافیایی جهان اسلام گفت: ما گذشته این سرزمینها را براساس اطلاعات و منابع تاریخی موجود مشخص خواهیم کرد. این طرح فازبندی مشخصی دارد که در باب نخست چند مکان مهم چون مکه، مدینه و کوفه را در اولویت قرار دادیم.
وی در ادامه درباره نرمافزار «جغرافیای جهان اسلام (۲)» توضیح داد: این نرمافزار نیز از سوی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تولید شده و هدف از تهیه آن شناساندن گذشته سرزمینهای اسلامی و پوشش اطلاعات جغرافیایی آن بوده است.
داداشپور با تأکید بر دو زبانه بودن نرمافزار گفت: تلاش کردیم اثری ارایه دهیم تا پژوهش را برای محققین تسهیل کند، بنابراین ۴۱۴ عنوان کتاب فارسی و عربی که ۸۵۰۰ جلد کتاب را شامل میشود در این نرمافزار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: کمتر از یک سال از انتشار این نرمافزار میگذرد اما متأسفانه اصلاً انتشار این نرمافزار مورد توجه رسانهها قرار نگرفته است.
داداشپور درباره محتوای بخشهای مختلف نرمافزار جغرافیایی جهان اسلام گفت: بخشی از این کار به معاجم جغرافیایی به صورت الفبایی اختصاص دارد، بخشی سفرنامهها و سایر بخشها نیز به بارگاه و قبهها، مزارها، جغرافیای ایران و حرمین شریفین و قصص قرآنی اختصاص یافته است.
وی در پایان اظهار کرد: در نهایت یک تعداد نقشه از جهان اسلام نیز ضمیمه این نرمافزار شده است به طور مثال اگر در نقشهها نام «فدک» یا مثلاً «سرداب امام زمان(عج)» جستجو بشود، موقعیت آن نمایش داده خواهد شد.