در سمینار مهندسی زلزله ساختمانهای بنایی تاریخی در تبریز مطرح شد:
از همکاری مراکز علمی در استحکام بخشی ابنیه تاریخی بهره می گیریم
 
تاريخ : يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۴۲


رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در آیین آغاز به کار سمینار مهندسی زلزله ساختمانهای بنایی تاریخی، همکاری سازمان با مراکز علمی را در راستای مرمت و استحکام بخشی به ابنیه تاریخی استان چشمگیر دانست.



به گزارش«هنرنیوز» به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، مهندس تراب محمدی، پس از قرائت پیام رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به مناسبت آغاز این سمینار، گفت: امیدواریم این همایش ها مبنایی برای کاربردی شدن تحقیقاتی باشد که توسط دانشگاهیان و محققان در زمینه استحکام بخشی در مقابل بلایای طبیعی از جمله زلزله به دست آمده است.

وی با اشاره به فعالیت بیش از یکصد و پنجاه کارگاه مرمتی فعال در سطح استان گفت: مرمت ابنیه تاریخی در سطح استان به شکلی علمی پیگیری می شود و تا کنون در این زمینه از همکاری دانشگاهها و مراکز علمی بسیار بهره گرفته شده است.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همچنین تصریح کرد: ارتقای سطح همکاری ها نیازمند عزم سازمانها و ادارات مسئول و همچنین بالا بودن سطح پاسخگویی و همکاری مراکز علمی و دانشگاهی است که امیدواریم با چنین همایش هایی، نیل به این هدف با سرعت بیشتری اتفاق بیافتد.

محمدی با اشاره به ویژگی های ابینه تاریخی و امکان آسیب دیدگی جدی آنها در هنگام وقوع زمین لرزه افزود: شهر تبریز بارها صدمات ناشی از زلزله را به چشم دیده است و ابنیه ای مانند مسجد کبود و ارک علیشاه نمونه های منحصر به فرد باقی مانده از این حوادث هستند.

وی افزود: برای ارتقای سطح علمی فعالیت در مرمت های صورت گرفته در سطح استان، با مراکز مهم علمی کشور و جهان از جمله دانشگاه کانازاوای ژاپن که در زمینه زلزله از جمله مراکز نام آور جهان است در ارتباط هستیم و تا کنون، مسجد کبود تبریز به عنوان فیروزه جهان اسلام و بخشهایی از بازار تاریخی تبریز که امسال به ثبت جهانی نیز رسیده است، مورد بررسی و استحکام بخشی قرار گرفته اند.

محمدی در خاتمه، بررسی استحکام بخشی بنای تاریخی ارک تبریز را با برگزاری همایشی در این خصوص، برنامه آتی سازمان و مراکز علمی مرتبط در این خصوص معرفی نمود و گفت: با همکاری گسترده و شرکت در این همایشها، می خواهیم ابنیه تاریخی و ارزشمند استان را برای نسل های آتی به گونه ای به یادگار بگذاریم که معرف توان گذشتگان و تلاش فعالان امروزی این عرصه باشد.

اين سمينار روزهای 18 و 19 مهرماه توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي، دانشگاه تربيت معلم آذربايجان و دانشگاه کانازاوي ژاپن برگزار مي شود.

کد خبر: 18390
Share/Save/Bookmark