کشف یکی از قدیمیترین مقبرههای مایاها در گوآتمالا
بقایای یکی از قدیمیترین مقبرههای تمدن مایا که میتواند فصل جدیدی را در تاریخی منطقه آمریکای جنوبی بگشاید در گوآتمالا کشف شد.
تاريخ : يکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۵۴
به گزارش هنرنیوز، باستانشناسان در جریان کاوشهای خود در جنوب کشور گواتمالا موفق به کشف مقبرهای شدند که میتواند فصل جدیدی را در تاریخ منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی بگشاید.
به گزارش رویترز، به گفته محققان این مقبره که میتوان آنرا یکی از قدیمیترین مقبرههای تمدن مایا و حلقه مفقوده میان امپراطوریهای مایا و اولمک در منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی دانست، قدمتی بین ۲۴۰۰ تا ۲۷۰۰ سال دارد.
در بقایای این مقبره چندین جواهر، یک گردنبند و یک مجسمه با سر کرکس کشف شده که نشان میدهد مقبره کشف شده به فرد مهمی تعلق داشته، این در حالیست که محققان از سالها قبل زمان زیادی را صرف مطالعه در مورد دلایل سقوط اولمکها و به قدرت رسیدن مایاها کرده بودند و تا قبل از کشف اخیر به هیچ سند و مدرک مشخصی در زمینه این تغییر در قدرت دست نیافته بودند.
مایاها مجموعهای از اقوام سرخپوست در جنوب مکزیک و شمال آمریکای مرکزی بودند که شهرهایشان را در دل جنگلهای بارانی میساختند، این در حالیست که قوم مایا از جمله تمدنهای بسیار پیشرفته آمریکای جنوبی و مرکزی بودند و دست آوردهای آنها در هنر، معماری، ریاضیات و به ویژه نجوم بسیار چشمگیر بوده است.
براساس اعتقادات مایاها، جهان توسط یکی از خدایان قوم مایا که هم در خلق انسانها نقش داشته و هم خدای جنگ است. تمدن مایاها در سالهای ۳۰۰ تا ۹۰۰ میلادی به اوج قدرت و دانش خود رسید و مردم آن در علوم نجوم بسیار پیشرفته بودند.
باستانشناسان در تحقیقات خود به این نتیجه رسیدهاند که مردم این تمدن در سالهای حیات تمدن مایاها، نظام اقتصادی خاصی داشته و بر اساس شیوههای خاص مالیات هر مغازه و مالیات هر کالا را بهطور دقیق تعیین میکردند، این در حالی است که در حدود سال ۸۰۰ میلادی، برخی از شهرهای جنوبی تمدن مایا متروکه شدند. تا سال ۹۵۰ میلادی هم بیشتر شهرهای بزرگ ویران گردیدند. دلیل این موضوع مشخص نیست.
تجدید حیاتی در تمدن مایا، در حدود سال ۱۲۰۰ میلادی به وجود آمد. اما پس از آن، در قرن شانزدهم، قلمروی مایا به دست مهاجمان اسپانیایی فتح شد.