مكتب ويژه روزنامه‌نگاري ديني بايد تعريف شود
سيدعلي كاشفي خوانساري:
مكتب ويژه روزنامه‌نگاري ديني بايد تعريف شود
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۱۵
روزنامه‌نگاري ديني بايد به سبك و مكتبي ويژه در كشور تبديل شود كه مباني آن برگرفته از آموزه‌هاي ديني و قرآني باشد.

به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن‌كريم، سيدعلي كاشفي خوانساري روزنامه‌نگار و نويسنده كتاب‌هاي كودك و نوجوان در نشست تخصصي روزنامه‌نگاري ديني كه در غرفه معاونت مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نمايشگاه قرآن برگزار شد، با بيان اين مطلب گفت: روزنامه‌نگاري در ايران قدمتي بسيار زياد دارد، اما با توجه به اينكه كشوري اسلامي هستيم، همواره جاي خالي روزنامه‌نگاري ديني احساس مي‌شود. وي افزود: اين موضوع به معني اين نيست كه نشريات ما صفحه قرآني و ديني نداشته و يا نشريات ديني نداريم. اتفاقا در ايران روزنامه‌نگار مسلماني كه حتي موضع‌گيري‌هايشان در نشريات موضع‌گيري ديني و اسلامي و قرآني است، زياد داريم.

خوانساري ادامه داد: همه روزنامه‌نگاران نشريات ديني و قرآني از ابزار مشابه براي انتقال مفاهيم ديني استفاده مي‌كنند.

يعني در نشريات قرآني نيز شيوه انتخاب خبر، دروازه‌باني، تنظيم مطالب و تيتر زدن به همان روشي است كه در روزنامه‌هاي سراسر كشور استفاده مي‌شود.

به اعتقاد اين روزنامه‌نگار، اگر قرار است به مقوله روزنامه‌نگاري ديني به شكل تخصصي نگاه شود، بايد سبك و مكتب ويژه‌اي براي اين روزنامه‌نگاري تعريف شود كه قطعا ديگر فاكتورهاي انتخاب خبر و تيتر با آنچه كه امروز آموزش داده مي‌شود، متفاوت خواهد بود.

وي با بيان اينكه ارزش خبري شهرت در روزنامه‌نگاري، متفاوت از روزنامه‌نگاري رايج در كشور تعريف مي‌شود، گفت: در روزنامه‌نگاري ديني ديگر صرفا خبر منفي دادن خبر خوب و يا جذاب تعريف نمي‌شود و اين روزنامه‌نگاري بايد نزديك به روزنامه‌نگاري عدالت‌محور شود.

وي درباره اينكه آيا در اين نوع روزنامه‌نگاري بايد همه چيز از جمله سبك خبرنويسي تغيير كند، توضيح داد: منظور اين نيست كه ديگر هيچ خبر ديني به سبك هرم وارونه تنظيم نشود، اما بايد در بازبيني دوباره‌اي در ارزش‌هاي خبري، سبك‌هاي نگارشي صورت گيرد و با توجه به نياز روزنامه‌نگاري ديني، ارزش‌هاي خبري و سبك‌هاي نگارش تعريف شود.وي در پايان تصريح كرد: متاسفانه در دنياي امروز، شناخت درستي از رسانه‌ها نداريم و اكثر رسانه‌ها اسير قالب شده‌اند و تنها سعي مي‌كنند باري را از دوش خود خالي كنند و از اينكه رسانه خود مي‌تواند به مخاطب پيام دهد، غافل هستند.
کد خبر: 31116
Share/Save/Bookmark