درآمدی که از گردشگری وارد توليد ناخالص ملی می شود، بسيار بسيار پايين است
گزارش هنرنیوز از آيين گشايش مدرسه پاييزی گردشگری؛ /2/
درآمدی که از گردشگری وارد توليد ناخالص ملی می شود، بسيار بسيار پايين است
 
تاريخ : سه شنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۱۵:۲۷
علی‌اكبر فرهنگی ـ مدرس دانشگاه ـ گفت: وقتی فرهنگ انسانی توانا و بسيار ارزشمندی داريم؛ ولی آن را در قالب‌های زمخت ارایه می‌کنیم ، طبيعی است كسی به حرف ما زياد توجه نخواهد كرد.

به گزارش هنرنیوز، صبح امروز ـ سه‌شنبه پنجم مهرماه ـ آيين گشايش «مدرسه پاييزی گردشگری» با حضور تعدادی از اساتيد و دانشجويان، همزمان با آغاز هفته‌ گردشگری در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

در اين مراسم علی‌اكبر فرهنگی ـ مدرس دانشگاه ـ با موضوع «گردشگری، ارتباط دهنده‌ فرهنگ‌ها» به سخنرانی پرداخت.

وی گفت: مهم نيست كه ما در دنيا چه جايگاهی داريم. مهم اين است كه درآمد گردشگری كه وارد توليد ناخالص ملی مي‌شود، بسيار بسيار پايين است. تركيه هم در فهرست 10 كشور برتر در جاذبه‌های گردشگری به شمار می‌آِيد؛ اما رقم بسيار بالايی در حدود 22 ميليارد دلار از درآمد گردشگری را وارد توليد ناخالص ملی خود می‌كند.

فرهنگی با بیان اینکه مقايسه‌ ميزان اين درآمد چيزی در تراز نفت ايران با كمی بالا و پايين شدن است، خاطرنشان کرد: بايد بررسی كرد كه چگونه از اين ابزار می‌توان استفاده كرد و ابزارهای ارتباطی و فرهنگی دقيق و درست به‌كار گرفته شود تا مثل ديگران ما هم از نعمات آن برخوردار شويم.

وی افزود: ما می‌خواهيم در گردشگری حركتی را ايجاد و به جهان اعلام كنيم ايران دارای ظرفيت‌های عظيم در گردشگری است؛ اما آيا آنها اين پيام را به راحتی قبول می‌كنند؟ قطعا در ذهن خود می‌گوييد؛ نه، حرف زياد زده می‌شود.

فرهنگی با اشاره به اینکه آوازه‌ هنر گران‌قدر ايران اسلامی به گوش جهان رسيده، تاکید کرد: نکته این جا است که ما چطور آن را بسته‌بندی و ارسال می‌كنيم؟ وقتی فرهنگ انسانی توانا و بسيار ارزشمندی داريم؛ ولی آن را در قالب‌های زمخت می‌ريزيم و با مشت‌های گره کرده ارایه می‌کنیم ، طبيعی است كسی به حرف ما زياد توجه نخواهد كرد.

وی به اقدامات جهانی برای معرفی فرهنگ و ادبيات ايران اشاره کرد و افزود: يك غربی مثل فيتس جرالد پيدا می‌شود و شاعری مانند خيام را با 72 رباعی به جهانيان معرفی می‌كند و يا در چند سال گذشته در غرب مثنوی مولوی به زبان انگليسی امروزی ترجمه می‌شود و ظرف چهار سال متوالی يكی از كتاب‌های پرفروش جهان به شمار می‌آيد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: پس ما اين ظرفيت را داريم؛ ولی هرگز سعی نكرديم آن را به محك تجربه‌ مخاطبان بگذاريم و نشان دهيم در گوشه‌ای از دنيا جايی وجود دارد، مثل اشترانكوه كه چند روزی را در فضايی بسيار طبيعی می‌توان زندگی كرد، درحالی‌كه امكانات مناسبی در اختيار است. اين منابع بايد به بالفعل تبديل شوند. فرهنگ هم همينطور است نمی‌توان آن را محدود كرد و بعد به همه‌ دنيا گفت آن را بشناسيد.

فرهنگی 4 مولفه اصلی که باید در فرهنگ مورد توجه قرار گیرد را فاصله‌ی قدرت ، گريز از عدم اطمينان، فردگرايی در مقابل جمع‌گرايی، عاطفه‌گرايی در مقابل خردگرايی دانست و گفت :پس از شناساندن اين مولفه‌ها بايد استراتژی‌ها را تعريف كنيم، در غير اين صورت برای گردشگری هم برنامه‌ای مثل برنامه‌های ديگر می‌نويسيم كه متاسفانه به هيچ وجه اجرايی نمی‌شود.

كارگاه‌های آموزشی مدرسه‌ پاييزی گردشگری از فردا، چهارشنبه ششم مهر ماه برگزار می‌شود. اين مدرسه شامل 22 كارگاه است كه از ششم تا هفدهم مهر ماه با بررسی موضوع گردشگری، فرهنگ و توسعه‌ی پايدار به صورت رايگان برای علاقمندان در دانشگاه‌های علم و فرهنگ، مركز علمی كاربردی جهاد دانشگاهی تهران 3 شعبه صفادشت، پژوهشكده‌ی فرهنگ و هنر و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهي برپا مي‌شود.

در اين كارگاه‌ها موضوعاتی چون گردشگری فرهنگی، كالبدشناسی صنعت گردشگری، تقسيم‌بندی اكوسيستم‌های ايران، آشنايی با اكوتوريسم، الگوهاي خاص فرهنگی، اقتصاد گردشگری، آشنايی با حيات وحش و نقش آن در اكوتوريسم، تقسيم بندی رشته‌های ورزشی، آداب و رسوم مهمانپذيری در جوامع مختلف، نقش راهنمايان تور در گردشگری، گردشگری برای اقشار كم درآمد و آسيب پذير، ژئوتوريسم در گردشگری، جاذبه‌های شهری در گردشگری، موزه‌ها، اهميت شناخت روحيات ملل در گردشگری، آشنايی با سايت‌های تاريخی، مذهبی و فرهنگی، هنرها و صنايع دستی و اهميت رويدادها و فستيوال‌های هنری در گردشگری بررسی می‌شود.

کد خبر: 32476
Share/Save/Bookmark