میرعابدین کابلی محقق و باستانشناس گفت: فرایند نگارش تا چاپ کتاب «کاوشهای باستانی قمرود» سالها به طول انجامیده است. من این کتاب را در سال ۸۳ به پژوهشکده باستانشناسی سپردم اما اینقدر این دست و آندست شد که از تصمیمم منصرف شدم.
وی افزود: این کتاب نتایج کاوشهای حفاری در تپههای باستانی قمرود را شامل میشود. من به همراه یک گروه باستانشناسی، به مدت ۱۰ سال تپههای قمرود را حفاری کردیم و به آثاری از دوره نوسنگی برخوردیم. این حفاریها بسیار ارزنده بودند و نتایج بسیار گرانبهایی برای علم باستانشناسی کشورمان در بر داشتند. هر تپه باستانی لایههای متعددی دارد و هر لایه به یک دوره تمدنی و فرهنگی اختصاص دارد. ما هم در کاوش در قمرود، از بالای تپه شروع کردیم و لایه به لایه پایین آمدیم. قدیمیترین دورهای که در کاوش این تپه یافت شد، به اواخر دوران نوسنگی بازمیگردد.
این نویسنده گفت: بعد از سالها انتظار، ۲ سال پیش به این فکر افتادم که کتاب را به میراث فرهنگی استان تهران بسپارم و قرار بود پیش از نوروز سال ۹۱ توسط این نهاد به چاپ برسد. در حال حاضر قرار شده میراث فرهنگی استان تهران با یک ناشر خصوصی همکاری کند و کتاب را با مشارکت هم چاپ کنند. این ناشر خصوصی نشر ایراننگار است.
کابلی گفت: کتاب مراحل نهایی آماده سازی را طی میکند و حجمی حدود ۴۰۰ صفحه دارد. «کاوشهای باستانی قمرود» مجوز چاپ را دریافت کرده و باید تا چندی دیگر توسط نشر ایراننگار به چاپ برسد.