به گزارش هنرنیوز، سید حسن موسوی در مراسم رونمایی از سامانه صدور مجوز بند «ب» که ظهر دوشنبه در سالن اجتماعات موزه ملی ایران برگزار شد، گفت: ایران در همه حوزهها پیشتاز است باید در حوزه گردشگری هم این اتفاق رخ دهد و همپای دنیا و چه بسا جلوتر از سایر کشورها حرکت کنیم.
وی ادامه داد: باید در حوزه گردشگری آرزوی مقامات ارشد نظام را محقق کنیم به طوری که دغدغه مقام معظم رهبری نیز این است که به روزی برسیم تا در چاههای نفت را ببندیم و به سایر ظرفیتهای نظام متکی شویم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اظهار کرد: گردشگری نزدیکترین، آمادهترین و بالفعلترین ظرفیت برای جایگزینی صنعت نفت است.
او درباره مزیتهای گردشگری در مقایسه با صنعت نفت گفت: برای استخراج نفت، كلی باید هزینه كرد و در این شرایط تحریم، آن را فروخت، در حالی كه گردشگر پولش در جیبش است و منت میكشد و آن را در كشور دیگری هزینه میكند و سرانجام هم مُبلغ آن كشور میشود. معلوم است كه گردشگری در مقایسه با نفت اقتصادیتر است. بنابراین گردشگری باید مبتنی بر دادههای علمی و مهندسیشده پیش رود و تمام اقدامات ما هم در این جهت است.
وی ادامه داد: شتابی که میخواهیم بگیریم برای تحقق این آرزوست و ملاک عمل هم قانون اساسی، دیدگاهها و منویات رهبری و چارچوبهای مد نظر حضرت امام (ره) است.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: هر کسی ناخواسته یا خواسته مانع توسعه ایران عزیز شود در زمین دشمن بازی میکند.
موسوی همچنین با اشاره به سفرهای خارجی ایرانیها، اظهار كرد: معتقدم در تورهای خروجی ایثار صورت میگیرد، چون اگر این تورها ساماندهیشده اعزام نشوند، اتفاقهای زیادی میافتد، برای همین از این اشخاص تشكر میكنم. هرچند آرزویم این است كه در ورود و خروج گردشگران به توازن برسیم كه حتما این اتفاق در آیندهای نزدیك رخ میدهد.
وی همچنین ضمن تسلیت گفتن بهمناسبت درگذشت استاد گنجی ـ پدر جغرافیای ایران ـ خطاب به مسؤولان فنآوری اطلاعات این سازمان كه سامانه توسط آنها راهاندازی شده است، گفت: اگر تا نوروز ۹۲ دو شاخص G۲G (دولت با دولت) و G۲C (دولت با مردم) محقق شود، به اتفاق همسرانتان به مكه اعزام میشوید.
او دربارهی جایگاه گردشگری الكترونیكی ایران در مقایسه با دنیا، اظهار كرد: باید بدانیم دنیا به كجا رسیده است. البته ۳۰ سال عقبماندگی را كه به گفتهی كارشناسان، در الكترونیكی شدن داریم نمیتوانیم با همان سرعت جبران كنیم؛ ولی باید خود را به جایگاهی برسانیم تا این فاصله حذف شود و چه بسا از برخی از كشورها هم جلوتر بزنیم.
موسوی درباره راهاندازی سامانه صدور مجوز آژانس گردشگری یادآور شد: گردشگری مجازی نیز باید به سرعت و در آیندهای نزدیک محقق شود تا جامعه جهانی بتواند از ظرفیتهای بیبدیل ایران استفاده کند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: باید آژانسهای دارای مجوز نیز در این سامانه الکترونیکی وارد شوند.
وی دربارهی اظهار نظرهایی مبنی بر فسق و فجور بودن گردشگری تاکید كرد: نمیدانم آن عزیزی كه دربارهی فسق و فجور بودن گردشگری سخن گفته، چه كسی بوده و چه گفته است. به هر حال در جامعهی زنده، نظرات، پیشنهادات و انتقاداتی وجود دارد؛ ولی اینكه چقدر مبتنی بر مبانی اصلی باشد، بحث دیگری است. حتما این نظرات دلسوزان بوده، ولی توجه به اینكه دشمن هم با پرچم دشمن جلو نمیآید و در یك جاهایی، بعضیها كارشكنیهایی میكنند و خواسته و ناخواسته در زمین دشمن بازی میكنند.
موسوی همچنین درباره راه اندازی سامانه صدور مجوز توضیح داد: قطعا این سامانه بیاشكال نیست، چون كار دست بشر است. هر كه به این سامانه اشكالی وارد كند از نظر او تقدیر میكنیم و حتا جوایزی اهدا خواهیم كرد. اینطور نیست كه هر نقصی مطرح شد، خلاف میل ما باشد.
او با اشاره به اینکه اشکالات در هر سیستمی وجود دارد، گفت: بارها اعلام کردهام که اشکالات را به ما منتقل کنید اما رسانهها اخبار نشاط بخش و امیدوارکننده را به مردم اعلام کنند چون وقتی اشکالی رسانهای میشود جامعه احساس خطر میکند.
موسوی اضافه کرد: با راهاندازی این سامانه الکترونیک به همان میزان که ورودی برای دریافت مجوز بیشتر میشود لغو مجوز نیز در صورت بروز تخلف، بیشتر خواهد شد. چون باید جلوی متخلفان را گرفت و تفاوتی بین خوب و بد باشد.
این مقام مسوول اضافه کرد: مدت زمان صدور مجوز الكترونیكی دوماه تعیین شده است؛ ولی از نظر من، این زمان طولانی است و باید آن را تا ۱۵ روز كاهش داد.
وی درباره زمان ارائه مجوز از مدیران و دیگر مسؤولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخواست كرد كه روی طرح «پنجره واحد» متمركز شوند.
او تشریح کرد: اگر صدور مجوزها از سوی سه دستگاه سازمان میراث فرهنگی، حج و زیارت و هواپیمایی پروسهای زمانبر باشد شاید دولت مجبور شود به سمتی برود که صدور مجوزها را تنها از طریق یک پنجره واحد توسط یک دستگاه انجام دهد.
موسوی همچنین ابراز امیدواری کرد که سرعت و دقت بیشتری را در اینباره لحاظ شود.
وی گفت: بهجز فعالیتهای گردشگری مجازی، تا شهریور و مهرماه امسال چند خبر خوب در حوزهی گردشگری خواهید شنید.
موسوی افزود: الزاما آن دستگاه هم سازمان میراث فرهنگی نیست مهم این است که ارائه خدمات به مردم راحت انجام شود.