رایزن فرهنگی افغانستان در ایران:
اقتصاد ایران دیگر برای افغانها جذاب نیست
رایزن فرهنگی افغانستان در ایران گفت: نگاه رسانهای در ایران سبب شده بسیاری از ریشههای دوستی عمیق دو کشور متاسفانه ناشناخته بماند و خیلی مواقع بد شناخته شود.
تاريخ : سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۳۸
به گزارش هنرنیوز، اسدالله امیری در نشست مشترک گردشگری ایران و افغانستان با اشاره به رغبت فراوان اتباع دو کشور برای دیدن میراث فرهنگی مشترک ایران و افغانستان گفت: افغانستان گنجینه عظیمی از میراث مشترک فرهنگی دو کشور است و دیدن آن برای یک دوست ایرانی سراسر لذتبخش خواهد بود. افغانستان تصویر زیبایی از تمدن چند هزار ساله دو کشور است.
وی اظهار کرد: وزارت اطلاعات فرهنگ و توریسم افغانستان سعی کرده منابع اطلاعاتی را فراهم کند تا گردشگران با شناخت اولیه به افغانستان سفر کنند. اما مشکل رفت و آمد ما همیشه در ویزا بوده است. با نگاه سیاسی که به آن میشد همیشه گردشگری را تحت تاثیر قرار میداد. امیدوارم با برگزاری این نشست برای رفع جدی این مشکل قدم برداشته شود.
امیری در ادامه سخنانش طرح مشترک کاری و علمی میان دو کشور را پیشنهاد داد و همچنین گفت: تولید نرمافزارهای مشترک میتواند ضعف اطلاعرسانی بین مردم ایران و افغانستان را برطرف کند.
رایزن فرهنگی افغانستان در ایران با بیان اینکه رسوب مساله جدی در ایران به شمار میآید اظهار کرد: در بسیاری از مواقع ایران برای دوستان ما جنبه اقتصادی داشت و آنهایی که در ایران میماندند نگاه اقتصادی داشتند، اما در یکی دو سال اخیر وضعیت اقتصادی جنبه خاصی ندارد و روند ورود هموطنان ما به ایران و رسوب آنها به خاطر مسائل اقتصادی تقریبا به صفر رسیده است.
وی گفت: البته بعضی که به خاطر درمان و یا دیدن اقوامشان به ایران سفر میکنند مدت بیشتری را در این کشور میمانند که دوست داریم برای فراهم کردن زمینه ماندگاری بیشتر آنها در ایران با در نظر گرفتن ملاحظات دو کشور راهکارهایی سنجیده شود.
امیری همچنین به تمایل اتباع افغانی که در ایران متولد شدن برای دیدن کشورشان اشاره کرد و گفت: بسیاری از این اتباع هیچ شناختی از کشور خود ندارند و وقتی فشارهای فیزیکی و روانی به آنها وارد میشوند بر جنبه دوستی دو ملت خدشه وارد میکند.
به گفته ی رایزن فرهنگی افغانستان در ایران مردم افغانستان که در ایران به دنیا آمدهاند واقعا میخواهند کشورشان را ببینند. یقینا اگر این فرصت برای آنها فراهم شود، با توجه به فرصتهای طلایی سرمایهگذاری، اقتصادی و علمی این افراد حتما دوباره به کشورشان بازخواهند گشت.
او افزود: آنها میتوانند زمینه پیشرفت را در اقتصاد و علم در افغانستان پیدا کنند، اما در اینجا این زمینهها را ندارند و باید به سادگی و سختی زندگی کنند.
امیری همچنین برای برگزاری نمایشگاههایی در ایران اعلام آمادگی کرد و افزود: در دو سال گذشته ما در بیش از ۵۰ نمایشگاه گردشگری شهرهای ایران حضور داشتهایم، حالا هم برای ادامه آن آمادگی داریم.