نمايندهي مردم ورامين در مجلس گفت: بهتازگي دولت براي ورامین مجوزي با هدف اجراي يك پروژهي بزرگ گردشگري صادر کرده كه مشابه آن در كشورهاي عربي حاشيهي خليج فارس وجود دارد.
به گزارش «هنرنیوز»، سيدحسين نقوي نمايندهي مردم ورامين در مجلس شوراي اسلامي در حاشيهي مراسم اختتاميهي جشنوارهي گردشگري تهران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت : وقتي جريان ورود و خروج گردشگران به مسجد سلطان احمد در استانبول قطع نميشود، اين نشاندهندهي اهميت فرهنگ گردشگري در تركيه و تبليغاتي است كه در اين زمينه شده است. در واقع، بخشي از سبد هزينههاي خانوادگي مردم آن كشور به گردشگري تعلق دارد.
نقوی درپاسخ به پرسش هنرنیوز مبنی بر اینکه گردشگری در ورامین با چه چالشهایی روبرو است؟ اظهارداشت: متأسفانه ما هنوز نتوانستهايم اين قضيه را بهعنوان يك ضرورت و الزام، بويژه در كلانشهرهايي مانند تهران در زندگي اجتماعي جا بيندازيم. اگر بتوانيم اين قضيه را فرهنگسازي كنيم، بهگونهاي كه بخشي از سبد هزينهي خانوار به اين امر تعلق گيرد، قطعا از آثار و جاذبههاي گردشگري كشور نيز استفادهي خوبي ميشود.
نمايندهي مردم ورامين در مجلس شوراي اسلامي گفت: صنعت گردشگري در ايران با موانعي روبهرو است كه بخشي از آن بهدليل اين است كه صنعت گردشگري هنوز براي ايرانيان فرهنگ نشده و براساس وظيفهي معاونت رياست جمهوري و ادارههاي كل ميراث فرهنگي و گردشگري هر استان، بايد روي فرهنگ گردشگري كار شود.
وی با اشاره به اینکه معرفي آثار تاريخي كشور يكي از مهمترين اقدامات در حوزهي ميراث فرهنگي و گردشگري است، تصریح کرد: اگر افراد اهميت اين آثار را بدانند و ابعاد يك اثر را بشناسند و با مختصات آن آشنا شوند، بهطور قطع، داوطلب ديدن آنها ميشوند؛ ولي وقتي آثار را خوب معرفي نكنيم، انگيزهاي هم براي افراد بهوجود نميآيد.
نقوی افزود: يكسري زيرساختها در حوزهي گردشگري، هتلداري و برگزاري تور وجود دارد كه متأسفانه هنوز نتوانستهايم آنها را براي شهرستان ورامين بهطور كامل فراهم كنيم. وقتي هنوز نتوانستهايم يك هتل قابل توجه در ورامين بسازيم، طبيعي است كه در صنعت گردشگري در اين شهرستان با مشكل مواجه ميشويم.
این مقام مسئول شهرستان ورامين را قابل تبدیل شدن به قطب گردشگري در استان تهران ارزیابی کرد و گفت: چون اين شهرستان از جنوب به كوير لوت مرتبط است، بهعنوان يك منطقهي كويري، منطقهي گردشگري بسيار خوبي است. بهتازگي دولت براي اين منطقه مجوزي با هدف اجراي يك پروژهي بزرگ گردشگري داده است كه مشابه آن در كشورهاي عربي حاشيهي خليج فارس وجود دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران سرمايهگذاري خوبي در اين شهرستان داشته باشد تا مردم بتوانند مناطق گردشگري ورامين را بهخوبي بشناسند.
نمايندهي مردم ورامين در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه چه اقداماتی در خصوص توسعه گردشگری ورامین در دست اقدام است ؟ به جذب اعتبار براي اين حوزه در مجلس شوراي اسلامي، اشاره کرد و گفت: از هفتهي آينده قرار است، پروژهي معرفي اماكن گردشگري شهرستان ورامين آغاز شود تا بتوانيم بهصورت متمركز روي اين شهرستان كار كنيم.
نقوی گفت: تا جايي كه اطلاع دارم، چند مؤسسهي گردشگري براي ساخت در اين شهرستان مجوز گرفتهاند و اكنون در حال كار روي پروژههاي خود هستند.
وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري دربارهي ساختوسازهاي غيرمجازي كه در بافتهاي تاريخي ميشود و اقداماتي كه كميسيون فرهنگي مجلس براي حفاظت و وارد شدن به اين موضوع ميتواند انجام دهد، بيان كرد: در قانون شهرسازي، بويژه بافتهاي فرسوده، اگر اماكن و بناهاي تاريخي وجود داشته باشد، بهعنوان يك ماده واحده در اين قانون بايد حتما ثبت شود و سبك سنتي آنها حفظ شود.
نقوی ثبت اين آثار را در فهرست آثار ملي يكي از راههاي حفظ آنها دانست و تصریح کرد: اداره كل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران گامهاي خوبي براي حفظ بناهاي قديمي در بافتهاي فرسوده برداشته است. هرچند طرح فرسوده ممكن است، به اين بافتها آسيب بزند، ولي در قانون شهرسازي كه مجلس مصوب كرده، حفظ بناهاي تاريخي در بافتهاي فرسوده الزامي است.
نمايندهي مردم شهرستان ورامين در مجلس دربارهي بروز برخي اختلافها كه ممكن است در يك بافت تاريخي ميان مؤسسهها و سازمانهاي گوناگون پيش آيد، گفت: مجلس و كميسيون فرهنگي مدافع بافت و بناي تاريخي است و بر اين اساس، كميسيون اصل 90 مجلس به اين بحثها رسيدگي ميكند و اگر موردي باشد كه اداره كل ميراث فرهنگي تهران بتواند دربارهي آن اقدام كند، مجلس حتما از آن حمايت ميكند.
وي ادامه داد: ما معتقديم اگرچه مردم تهران در اين شهر زندگي ميكنند، اما با هدفهاي گردشگري شهر واقعا آشنايي ندارد.
او با اشاره به برگزاري تورها، توزيع بروشورها و معرفي بناها و بافتهاي تاريخي كه در اين مدت انجام شده است، افزود: اين اقدامات گام مثبتي در راستاي شناساندن اماكن گردشگري و ورزشي استان تهران به مردم بوده است.