بسیاری از موسسات الفبای گردشگری را هم نمی شناسند
یک متخصص آموزش راهنمایان تور در گفت وگو با هنرنیوز؛
بسیاری از موسسات الفبای گردشگری را هم نمی شناسند
 
تاريخ : دوشنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۴۶
یک متخصص آموزش راهنمایان تور گفت: در بسیاری از کشورهای صنعتی ، گردشگریِ حمایتی، توسط دولت‌ها برای گروه‌های مختلف سنی مخصوصاً جوان‌ها ایجاد شده ،برای ترویج سفرهای گروهی سالم این طرح باید در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته نیز اجرا شود.



جلال‌ نصریان- استاد دانشگاه و مدیر یک موسسه آموزشی راهنمایان تور- در گفت و گو با هنرنیوز، تورها را به دو بخش عمومی و تخصصی تقسیم کرد و گفت: گشت‌های عمومی بر اساس پنج عامل اصلی صرفه‌جویی در هزینه، صرفه‌جویی در زمان، دردسرگریزی، امنیت روانی، لذت و خوشی در جمع و آشنایی با چهره‌های جدید شکل می‌گیرند.

وی ادامه داد: در گشت‌های تخصصی گروهی که قصد سفر دارد هدف خود را پیشاپیش مشخص می‌کنند. این سفرها معمولا در قالب سفرهای دانشگاهی و علمی یا گروه‌های تخصصی است که به منظوری خاص انجام‌ می‌گیرد.

این استاد دانشگاه یکی از مهمترین اهداف افراد از سفر با تور را آموزش در کنار آرامش عنوان و اظهار کرد: توجه به سن و جنس نیز مهم است زیرا با توجه به این دو فاکتور هدفهای دیگر نیز در تورها دنبال می‌شود.

وی اضافه کرد: در نهایت انتخاب تور برای سفر امنیت روانی افراد را نیز به دنبال دارد، زیرا انسانها در گروه احساس امنیت می‌کنند و یا اینکه با افراد جدید آشنا شده و روابط اجتماعی تازه‌ای شکل می‌گیرد. ذات انسان به گونه‌ای است که در جمع بودن را می‌پسندد و در سفر هم همینگونه است زیرا در جمع لذت و خوشی را بیشتر احساس می‌کند.

نصیریان به 5 نقش مهم راهنمایان تور برای برقراری ارتباط نزدیک و عمیق با مسافران اشاره کرد و گفت: نقش معلم و میزبان، پرستار دلسوز و کار بلد، نقش مدیر، سفیر فرهنگی و نقش سرگرم کنندگی مهمترین نقش‌هایی است که یک راهنمای تور در طول سفر باید ایفا کند.

وی تصریح کرد: یک راهنمای تور باید یک معلم دارای اطلاعات تاریخی – فرهنگی و طبیعی از منطقه باشد و هم به عنوان یک میزبان خوش‌رو با میهمانان خود ارتباط برقرار کند.

جلالیان با اشاره به اینکه راهنمایان در طی دوره‌های آموزشی خود دوره کمک‌های اولیه را می‌گذرانند، یاد آورشد: آنها در طول سفر همانند یک پرستار در زمان ایجاد مشکل باید به کمک گردشگر بیایند و تا رساندن آن فرد به مرکز درمانی باید از او مراقبت کنند.

وی با بیان اینکه فردی که رهبری یک گروه را برعهده دارد مسلما باید توانایی اداره کردن این گروه را داشته باشد، خاطرنشان کرد: یک تور لیدر موفق کسی است که بتواند زمان را مدیریت کند تا برنامه‌های سفر مو به مو اجرا شود.

این کارشناس با اشاره به اینکه گردشگران خارجی خواهان اطلاعات دقیق‌تری راجع به تاریخ و فرهنگ ایران هستند، تصریح کرد: یک راهنمای تور باید به عنوان سرپرست گروه اطلاعات دقیقی از تاریخ و فرهنگ و صنایع دستی و آداب و رسوم کشور داشته باشد تا بتواند نقش سفیر فرهنگی و تاریخی را برای کشور ایفا کند.

وی تاکید کرد: افراد برای فرار از روزمرگی به سفر می‌روند و قاعدتاً در سفرهای خود نیز به دنبال لحظات خوش وسرگرم‌کننده هستند، پس یک تور لیدر باید فضا و برنامه را به گونه‌ایی طراحی کند تا مسافران احساس خستگی نکنند و در کنار آموزش به آرامش و لذت نیز برسند.

این استاد دانشگاه نکته اصلی در تورهای موفق را علاوه بر برنامه‌های از پیش تعیین شده برای سفر همراهی یک تورلیدر کارآزموده دانست و گفت: یک تور لیدر باید برای آرامش مسافران همراه تور هوشمندانه پاسخگوی نیازهای مسافران باشد. از نظر من یک تورلیدر می‌تواند ب با هوشمندی و ذکاوت تمامی افراد تور را با یکدیگر ارتباط دهد و این ارتباط را با شرکت مربوطه نیز برقرار کند.

وی تأکید کرد: ویژگی‌های معاشرتی و مثبتی که یک راهنما در گروه‌های سفر دارد می‌تواند به عنوان عاملی برای بازگشت مسافران در سفرهای بعدی باشد .

جلالیان تصریح کرد: یک راهنمای تور مجرب نقش یک بازارساز را برای شرکت‌های مسافرتی دارد. زیرا با ارتباط مستقیم با مسافران و کسب رضایت آنان باعث می‌شود تا مسافران برای سفر بعدی نیز به همان دفتر مسافرتی مراجعه کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا خانواده‌های ایرانی از سفردر قالب تور دوری می‌کنند ، گفت: اعضای خانواده در سفر علاوه برکسب آرامش و آموزش به دنبال حفظ حریم خانواده نیز هستند . اینکه افراد مجرد در سفرهای خودشان دنبال اهدافخاص هستند یک مسأله انکار ناپذیر است و به دنبال همین موضوع خانواده‌هانیز نیازهاو خواسته‌هایی دارند که مسلماً آنها را نمی‌توانند در گروههای دیگر بیابند و یا اینکه سفر با آن گروه برای خانواده‌ها از لذت سفر برای هر دو گروه بکاهد.

این کارشناس با اشاره به اینکه برگزاری تورهای مسافرتی باید با توجه به درخواست‌های مسافران باشد، تشریح کرد: به عنوان مثال سالخوردگان بیشتر خواستار سفرهای زیارتی و فرهنگی هستند در حالی که جوان‌ها بیشتر به دنبال سفرهای تفریحی و کسب لذت و هیجانند، بنابراین ارتباط این دو گروه با هم مشکل است.لذا بهتر است برای هر گروه، گشت نامه ویژه تهیه و ارائه شود زیرا اهداف آنها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین باید برنامه سفر برای این افراد به صورت جداگانه طراحی شود.

وی راه حل این مشکل را در میان گذاشتن درخواست‌های خانواده‌ها از تورها با آژانس‌های مسافرتی دانست و تصریح کرد: این می‌تواند راهی باشد برای طراحی بسته‌های سفر خانواده پسند، که در آن هم خانواده‌ها احساس رضایت کنند و هم آژانس‌های مسافرتی برنامه تازه‌ای را در فهرست برنامه‌های خود قرار دهند، که می‌تواند سود سرشاری را برایشان به ارمغان بیاورد. برگزاری موفقیت‌آمیز چند دوره متوالی تورهای خانوادگی آنها را به سوی این برنامه جلب می‌کند.

جلالیان یادآور شد: برگزاری موفقیت‌آمیز تورهای خانوادگی مستلزم فرهنگ‌سازی و سرمایه‌گذاری است که بدون حضور متخصصین صنعت گردشگری حرفه‌ای میسر نخواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه افرادی که با گردشگران در ارتباطند باید کاملاً آگاه و آموزش دیده باشند، اظهار کرد: از راهنمایان تور تا کارکنان هتلها و مراکز پذیرایی یا تفریحی در پاسخ به پرسش‌ها، خواسته‌ها و نیازهای ‌گردشگران باید فوری، مطمئن و کارآمد باشند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: در سال های اخیر موسسات آموزشی زیادی به تربیت راهنمایان تور پرداخته‌اند اما متأسفانه مدیران این موسسات هنوز الفبای گردشگری را هم نمی‌شناسند و همین موضوع رکن اساسی عدم تربیت نادرست تورلیدرهاست که متعاقب آن شکست برنامه‌های تور را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه در دنیای مدرن صنعتی امروز سفر به عنوان یک حق برای هر فرد شناخته می‌شود، بیان کرد: به همین دلیل برگزارکنندگان تورهای مسافرتی باید تمامی حقوق گردشگران را بشناسند و در جهت رفع نیازهای آنان که حق طبیعی افراد است، بپردازند.

مدیر یک موسسه آموزشی راهنمایان تور گفت: در بسیاری از کشورهای صنعتی ، گردشگریِ حمایتی، توسط دولت‌ها برای گروه‌های مختلف سنی مخصوصاً جوان‌ها ایجاد شده که روند مسافرت را تسهیل می‌کند. برای ترویج سفرهای گروهی سالم این طرح باید در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته نیز اجرا شود.

جلالیان پیشنهاد داد: برای اینکه جوان‌ها سریعاً به زرق و برق فرهنگ‌های دیگر تن در ندهند تورهای علمی، تاریخی ، ایرانشناسی و آموزشی در سطوح مختلف سنی و تحصیلی برگزار شود.

وی ادامه داد: برگزاری این تورها در ابتدا باید تحت حمایت دولت‌ها صورت بگیرد و در نهایت نگاه ملی ما نسبت به مقوله گردشگری باید تغییر کند.





کد خبر: 31243
Share/Save/Bookmark