ناصر کرمی گفت: اخلاق گردشگری یعنی محیط را به گونه ای ترک کنیم که انگار در آن مکان گردشگری کسی پا نگذاشته است.
به گزارش خبرنگار اعزامی هنرنیوز به رامسر ، ناصر کرمی کارشناس محیط زیست و گردشگری در چهارمین جشن راهنمایان گردشگری کشور گفت:توریسم پایدار ، دانش وسیع میطلبد .همه توصیه ها و دستورالعمل ها در یک جمله خلاصه میشود: «محیط را به گونه ای ترک کنیم که انگار اصلا به آن پا نگذاشتیم .»
وی ادامه داد : راهنمایان باید اخلاق گردشگری را به مردم جامعه آموزش دهند .باید راهنمایان گردشگری آنقدر روی این موضوع کار کنند که به یک اخلاق واقعی در جامعه تبدیل شود چرا که بلاهایی که امروز بر سر مناطق گردشگری مانند تنگه واشی آمده است ناشی از نداشتن اخلاق گردشگری است.
کرمی گفت: نمی دانم چرا وقتی صحبت از صنعت توریست می شود همه نگاهها تنها به توریست خارجی معطوف می شود در حالی که بهترین اتفاقات در این صنعت در حوزه توریسم داخلی رخ می دهد.
وی با اشاره به اینکه اگرپنج میلیون توریست به استانی مانند مازندران در یک بازه زمانی وارد می شوند چنین استانی نباید مشکل اشتغال، توزیع ثروت و غیره داشته باشد اظهار کرد: اما در ایران توریسم با صنعت توریسم فرق می کند چون توریستی که برای تغییر آب و هوا به مازندران می آید و چادر می زند با توریستی که با تورهای گردشگری همراه می شود و به رستوران و هتل میرود متفاوت است.
مشاور وزارت جهانگردی مالزی تاکید کرد: اگر همین توریست ورودی را صنعتی کنیم دهها هزار شغل ایجاد می شود و راهنمایان گردشگری نیز بیکار نمی مانند. در بعضی از شهرهای ایران توریسم صنعتی نشده است اما در مناطقی مانند جزیره کیش این طور نیست و گردشگر پول خرج می کند.
کرمی با اشاره به اینکه در شهری مانند مازندران توریست ها تنها به خط ساحلی می روند و از خود آلودگی به جای می گذارند،تصریح کرد : اگر میزبانان رفتار خوبی با گردشگران نداشته باشند، تنها به این دلیل است کهتوزیع ثروت را از حضور گردشگر در آن منطقه احساس نمیکنند اما در عوض شاهد آلودگی های بسیاری در محیط اطرافشان هستند علاوه بر آن از گرانی شهرهای توریستی نیز در امان نیستند.
این کارشناس گردشگری اضافه کرد: بنابراین تنها راه حل این مشکل صنعتی شدن توریست است.باید به این نکته توجه داشت که عمده توقعات ما از دولت در بحث گردشگری نامربوط است چون بیشترین فعالیت یک سازمان متولی گردشگری، تبلیغات خارجی است.
مشاور وزارت جهانگردی مالزی با بیان اینکه روزانه30پرواز از ایران به کوالالامپور روی میدهد،افزود: به جرات می گویم هیچ خبرنگار گردشگری در ایران نیست که پنج سال سابقه کار در این حوزه داشته باشد اما یکبار به کوالالامپور به صورت رایگان نرفته باشد.
کرمی خاطرنشان کرد: مسئولان گردشگری مالزی خوب می دانند که باید چطور تبلیغ کنند. بنابر این وقتی خبرنگاری از آن کشور دیدن می کند در نشریات کشور خود درباره جاذبه های آنجا مطلب می نویسد.
وی اذعان کرد: نباید این تصور را داشته باشیم که برای حضور گردشگر خارجی در ایران باید فرودگاههای خوب و هتل های مناسب داشته باشیم .در کشوری مانند زیمباوه که یکی از فقیر ترین و پرتورم ترین کشورهای دنیاست سالانه 5 میلیون گردشگر خارجی وارد می شود و سفارت این کشور نیز از کارشناسان خارجی می خواهند که در کشور خود با تبلیغات گردشگری زیمباوه را معرفی کنند.
کرمی تاکید کرد: زیرساخت های گردشگری ایران بدتر از این کشورها نیست اما می توان به صنعت گسترده گردشگری دست یافت و در کشور شاهد حضور گردشگر خارجی بود.
وی درپایان راه گسترش صنعت گردشگری را کندن دندان طمع از دولت ،جدایی از نگاه صرف به توریست خارجی و توسعه پایدار گردشگری داخلی دانست .
چهارمین جشن راهنمایان گردشگری کشور به عنوان بزرگترین گردهمایی راهنمایان در جهان و بزرگترین جشن اصناف کشور از سی ام بهمن تا روز دوم اسفند به مناسبت روز جهانی بزرگداشت راهنمایان گردشگری در شهر رامسر توسط انجمن صنفی راهنمایان گردشگری برگزار شد.