حیاتی در یادداشتی در ابتدای کتاب مینویسد: کتاب پیش رو مجموعهای از قطعهها و یادداشتهای مابین سالهای ۱۳۸۴ تاکنون است. «بر فراز عبثناکی زندگی» صورتی از موجهه با مسائل گوناگون زندگی از دیدگاه فلسفی و روانکاوی است. این صورتهای زندگی میتوانند نگاه ما را به جهان و هستی گره بزنند.
اتکا به تجربهی زیسته گمانی است که به زعم نویسنده میتوان توسط آن بر عبثناکی زندگی چیره شد. تجربهی زیسته امکان تفکر برای سبک زندگی بر فراز کلیتهای ناخواسته را فراهم میکند.
پارهای از نوشتههای مربوط به سالهای نخست این دوره متأثر از افکار نیچه است. این کوتهنوشتههای آغازین را میباید با همان شور و احساس نیچهیی خواند. شمار زیادی از گزینگویهها (آفوریسم) و اصطلاحات را از نیچه وام گرفتهام، کوشیدهام که از میان سالهای به نسبت دور؛ آنها، در دورن گیومه قرار گیرند. عنوان و نام برخی از قطعهها و فصلها برگرفته از کتاب اشعار نیچه؛ «اکنون میان دو هیچ» ترجمهی آقای علی عبدالهی است. در اغلب قطعهها و یادداشتهای قدیمیتر از اصطلاح گفتمان غالب بهره بردهام. هرچند این اصطلاح یادآور اپیستمهی فوکوست، اما خوانندهی نکتهبین واقف است که گسترهی این گفتمان در فرهنگهای مختلف میتواند اشکال گوناگون به خود گیرد.»
کتاب «بر فراز عبثناکی زندگی» با ۱۱ فصل همراه است: از خستگیها تا خجستگیها، گوشهنشین سخن میگوید، روشنیهای روز ادامه تاریکیهای شب است، گمانهزنیهای روان، نغمهگونههای مستانه، قطعات ناهمگون، ضرورت فهم نیچه، روحهای باریک، از مسگریش تا فرایبورگ، پیدایش عقل کیفری و فیلسوفی در کشاکش زبان.
«بر فراز عبثناکی زندگی» در ۲۱۴ صفحه با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه و قیمت ۴۰۰۰ هزار تومان از سوی نشر برداشت به چاپ رسیده است.