بررسی تطبیقی شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران با دنیای پیشرفته
در «از گلاب‌دره تا هنگ کنگ» بقایی ماکان؛
بررسی تطبیقی شرایط فرهنگی و اجتماعی ایران با دنیای پیشرفته
محمد بقایی ماکان از انتشار کتاب «از گلاب‌دره تا هنگ کنگ» خبر داد.
 
تاريخ : يکشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۰:۲۳

این نویسنده و پژوهشگر گفت: در کتاب «از گلاب‌دره تا هنگ‌کنگ» شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور ایران با دنیای پیشرفته به صورت بررسی تطبیقی در قالب یک سفرنامه که بیش‌تر ساختاری داستانی دارد، مورد بررسی قرار گرفته است. این کتاب حاصل سفرهای فرهنگی و دانشگاهی به کشورهای مورد بحث است.
بقایی ماکان در ادامه افزود: در این کتاب به صورت تطبیقی وضعیت مطبوعات، خبرگزاری‌ها، دانشگاه‌ها، کتابخانه‌ها و دیگر سرفصل‌ها که در حوزه فرهنگ جای دارند، بر اساس آمارها و بررسی‌های میدانی مطرح و بررسی می‌شود.
این پژوهشگر در ادامه با بیان این‌که بیش از ۱۰ کشور آسیایی و اروپایی در این کتاب مورد بررسی و تطبیق موضوعی قرار گرفته است، اظهار کرد: آن‌چه در این کتاب مورد اهمیت است، تعداد کشورها نیست؛ بلکه کیفیت موارد بررسی‌شده در کتاب است. به طور مثال در این کتاب متذکر می‌شوم که در کشور کوچکی مانند هنگ کنگ که فقط هفت میلیون جمعیت دارد، کتابخانه‌ای هست که بیش از ۱۲ میلیون کتاب در آن وجود دارد. حال ‌آن‌که بزرگ‌ترین کتابخانه ایران یعنی کتابخانه ملی تنها دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار نسخه کتاب است.
او افزود: کتاب نزدیک به ۵۰۰ صفحه است که پس از دو سال انتظار، اکنون از سوی انتشارات یادآوران مراحل چاپ را می‌گذراند و به زودی منتشر می‌شود.

کد خبر: 54941
Share/Save/Bookmark