قادر طراوتپور، شاعر و مدیر دفتر شعر و ادب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، جدیدترین اثرش با عنوان «قاف» را روانه بازار کتاب میکند. این اثر دربردارنده حدود ۳۰ قطعه شعر از این شاعر جوان است که در آن قالبهای متعددی به ویژه غزل دیده میشود.
این کتاب جدیدترین اثر طراوتپور بعد از کتاب «یوسف» است که برای اولینبار در بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شده است. طراوتپور در این اثر جدیدترین اشعارش را جمعآوری و تدوین کرده است. بخشی از این اشعار به موضوعات آیینی اختصاص دارد و تعدادی دیگر نیز در موضوعات آزاد به نظم درآمدهاند.
بنا بر آنچه شاعر گفته است، عنوان اثر از دو وجه انتخاب شده؛ نخست آنکه «قاف» نام کوهی اسطورهای است که در ادبیات فارسی کاربرد فراوان دارد و یادآوری آن، نام همان کوه اسطورهای و دستنیافتنی را به خاطر میآورد؛ دوم آنکه ابتدای نام شاعر نیز با «قاف» شروع میشود.
طراوتپور از شاعران جوان است که تاکنون اشعار زیبایی از وی در موضوعات مختلف منتشر شده است. استفاده از تعابیر جدید شاعرانه از ویژگیهای شعری این شاعر است. وی در برخی از غزلیات متأثر از حافظ است به طوری که وزن و تعابیر به کار رفته در برخی از اشعار، ذهن را به صورت ناخودآگاه به سمت اشعار حافظ میبرد. غزل ذیل نمونهای از این اشعار است:
«در دل نوای نای و بر لب هوای هوییم
ای آفتاب خوبان! ما دایم الوضوییم
ساقی بده شرابی، تا حال ما بگردد
مطرب بزن چنان که؛ داغ از جگر بشوییم
از درد بیکسیها، تنها شدیم و تنها
بگذار درد خود را با بیکسان بگوییم
هر صبحمان غروب و هر شاممان غریب است
با این همه شکستن، آیینهدار اوییم
چون چشمه سر به زیر و چون کوه سربلندیم
چون رود در خروش و چون باد کوبهکوییم
در فصل فصل دنیا، ما دائماً بهاریم
با گریه چشمهزار و با داغ لالهروییم
هنگام پایکوبی ما پا نمیشناسیم
هنگام دست دادن ما دست روبهروییم
تا دستمان بیاید از پا نمینشینیم
تا چشممان ببیند در حال جستوجوییم»