wwfگزارش داد:
ویتنام بهشت مجرمان بازار سیاه قاچاق حیات وحش است
ویتنام درمیان کشورهای آسیایی بدترین وضعیت را از نظر مبارزه با قاچاق حیات وحش دارد.
تاريخ : شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۱
به گزارش هنرنیوز،بنیاد جهانی حفاظت از حیات وحشWWFاعلام کرد کشور ویتنام از نظر دفاع از حیات وحش در برابر تهدید ناشی از شکار بی رویه و قاچاق یا عرضه حیوانات در خطر انقراض در بازار سیاه، بدترین کشور است وکشورهای چین، لائوس و تایلند پس از ویتنام جای دارند.
به گزارش بنیاد جهانی حفاظت از حیات وحشWWF مطالعات انجام شده بر روی شرایط جاری در ۲۳ کشور آسیا و افریقایی نشان میدهد که شکار گونههای درخطر انقراض همانند ببر و فیل و خرید و فروش آنها در بازارهای سیاه در کشورهای یادشده، به گونه تهدید آمیز و گستردهای ادامه دارد و تنها کشورهای هند و نپال دراین زمینه گامهای سازندهای برداشتهاند.
کشور ویتنام به ویژه در مورد جرایم برعلیه طبیعت، به ویژه اعمال مجرمانه درباره حیوانات، روزانه شاهد بدترین اعمال مجرمانه است.
عنوان در کنار ویتنام که شاهد بدترین اعمال مجرمانه علیه طبیعت است،دادگاه عالی هند طبق فرمان ویژهای، هرگونه فعالیت توریستی در مناطق حساس این کشور را که شامل ۴۰ ذخیره گاه محلی در ایالتهای فدرال کشور میشود، ممنوع کرده است.این تحقیقات که نخستین گزارش بنیاد جهانی حفاظت از حیات وحش است، نحوه مبارزه یا برخورد با جرم برعلیه طبیعت را در ۲۳ کشور آسیا و افریقا و میزان حمایت این کشورها از گونههای درخطر نابودی را بررسی کرده است. این بررسیها به طور مشخص با وضعیت برخی گونهها همانند ببر ،کرگدن و فیل؛ تمرکز کرده و رروشن شده است که کشورهای چین و لائوس و تایلند درمیان بدترین کشورهای فعال در شکار غیر قانونی این گونههای درخطر و انتقال به بازار سیاه بوده و درواقع پیشگام در نابودی انواع گونههای طبیعی و حیوانی هستند.
ویتنام در میان این ۲۳ کشور بزرگترین مقصد تجارت غیر قانونی برای حمل ونقل قاچاق شاخ کرگدن از افریقای جنوبی است.
این درحالی است که هانوی در سال ۲۰۰۷ مصصم شده بود، به منظور حمایت از ببرها به عنوان یکی از آسیب خوردهترین گونههای درخطر انقراض، دست به به ایجاد مزرعههای قانونی برای تولید مثل ببرها بزند. هم اکنون تنها حدود ۳۲۰۰ ببردر جهان باقی مانده است . دست کم سالانه بدن بی جان ۲۰۰ ببر نیز در بازارهای سیاه جهانی کشف میشود.
مقامات و محققان این بنیاد جهانی خواستار اقدام جدی ویتنام برای پیشگیری از خرید وفروش غیر قانونی شاخ کرگدن شدهاند. با این حال طبق همین گزارش مقامات هانوی ظاهرا چندان علاقهای به حل مشکل نداشته وحتی گاه برخی مقامات رسمی ویتنام خود در کشورهای جنوب افریقا ، به جرم قاچاق شاخ کرگدن دستگیر شدهاند.
طبق همین گزارش کشورهای هند و نپال در زمینه مبارزه با این فعالیتهای بزهکارانه در تجارت ببر ، کرگدن و فیل اقدامات سازنده ای انجام دادهاند.
برای نمونه دادگاه عالی هند طبق فرمان ویژهای، هرگونه فعالیت توریستی در مناطق حساس این کشور را که شامل ۴۰ ذخیره گاه محلی در ایالتهای فدرال کشور میشود، ممنوع کرده است. مقامات قضایی به ماموران اجرایی دولت هشدار دادهاند که در صورت تخلف در اعمال این مقررات منع فعالیتهای توریستی درمحوطههای حافظت شده، با مجازاتهای سنگینی روبرو خواهند شد.