ديپلماسي فرهنگي رويکردي موثر براي ايجاد صلح پايدار برآمده از خواست ملت‌هاست
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور؛
ديپلماسي فرهنگي رويکردي موثر براي ايجاد صلح پايدار برآمده از خواست ملت‌هاست
 
تاريخ : سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۴۱
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور در ديدار با سفير اتريش در ايران، گفت: ديپلماسي فرهنگي و ارتباطات ميان فرهنگي، رويكردي موثر و راهي مطمئن براي ايجاد صلح پايدار برآمده از خواست ملت‌هاست.





به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری روح‌الله احمدزاده كرماني در اين ديدار با اشاره به پيشينه روابط ايران و اتريش كه به پيش از قرن 16 و زمان حكومت دولت صفويه در ايران باز مي‌گردد اشاره و بر توسعه‌ي هرچه بيش‌تر اين روابط در دوره‌ي كنوني تاكيد كرد.





وي ايران را نقطه‌اي فرهنگ ساز در خاورميانه دانست و افزود: ملت ايران همواره به دنبال توسعه روابط در حوزه اشتراكات انساني بوده است و از گذشته‌هاي دور روابط دوستانه و انساني خود را با اقوام و ملل مختلف بر پايه احترام متقابل برقرار كرده است.





رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با اشاره به پيشينه‌ي روابط اقتصادي ايران و اروپا، گفت: اين ارتباطات به‌ويژه در مسير جاده ابريشم كه كانون ارتباطي شرق و غرب بوده است به دو هزار سال پيش مي‌رسد.





احمدزاده همچنين با اشاره به توسعه‌ي روابط فرهنگي ميان دو كشور، اظهار كرد: ديپلماسي‌هاي فرهنگي، رسانه‌اي و ارتباطات ميان فرهنگي جايگزين ديپلماسي‌هاي سنتي شده است و اين رويكرد به ايجاد صلح پايدار برآمده از خواست ملت‌ها منجر مي‌شود.





معاون رييس جمهور تاكيد كرد: اساتيد دانشگاه، فرهنگيان و هنرمندان ما مي‌توانند با گفت‌وگوهاي مفيد و سازنده و برقراري تعاملات فرهنگي، علمي و هنري ارتباط فرهنگي دو جامعه ايران و اتريش را تسهيل كنند.





او با بيان اين‌كه به هر ميزان اگر روابط ميان ملت‌ها را به سمت تعامل ميان نخبگان و فرهنگيان سوق دهيم، زمينه‌ي ايجاد روابط دوستانه‌تري را فراهم كرده‌ايم، ادامه داد: برگزاري هفته‌هاي فرهنگي ميان ايران و اتريش پيشنهاد مي‌شود.





احمدزاده اظهار كرد: از ديگر راهكارهاي تاثيرگذار، توسعه‌ي سرمايه‌گذاري‌هاي مشترك ميان دو كشور است و در اين رابطه جمهوري اسلامي ايران مي‌تواند سرمايه‌گذاران ايراني را كه علاقه‌مند به سرمايه‌گذاري در اتريش، در قالب تورهاي تجاري به آن كشور اعزام كند تا از اين طريق زمينه آشنايي آن‌ها با فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري اتريش فراهم شود.





اين مقام مسؤول در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خطاب به سفير اتريش، گفت: انتظار داريم دولت اتريش نيز زمينه سفر علاقه‌مندان به سرمايه‌گذاري در ايران را در اين كشور فراهم كند تا از اين طريق فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري ايران به سرمايه‌گذاران اتريشي معرفي شود.





او با اشاره به امضاي تفاهم‌نامه ميان دو كشور ايران بر پي‌گيري مفاد اين تفاهم‌نامه تاكيد كرد.





همچنين در اين ديدار دستور بررسي راهكارهاي توسعه‌ي تبادل و توسعه زيرساخت‌هاي سرمايه‌گذاري ميان دو كشور ايران و اتريش توسط معاونت‌هاي گردشگري و سرمايه‌گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي از سوي رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري صادر شد.





احمدزاده همچنين پيشنهاد راه‌اندازي دفاتر اطلاع‌رساني گردشگري دو كشور را در تهران و وين ارايه كرد و گفت: در حوزه توسعه روابط ميان موزه‌اي نيز آمادگي خود را براي نمايش اشياي تاريخي اتريش در موزه ملي ايران در قالب نمايشگاه‌هاي موقت اعلام مي‌كنيم.





سفير اتريش در ايران نيز در اين ديدار با بيان اين‌كه هيچ محدوديتي براي افزايش سطح همكاري با دولت ايران در حوزه‌هاي فرهنگي و گردشگري با محوريت توسعه روابط گردشگري وجود ندارد، گفت: از برگزاري هفته‌هاي مشترك فرهنگي دردو كشور استقبال مي‌كنيم.





توماس باكس باووم، توسعه‌ي گردشگري را از راهكارهاي افزايش روابط فرهنگي ميان ايران و اتريش دانست و افزود: در اين زمينه به يك مشاركت موثر عملياتي نياز داريم تا بتوانيم سطح اين همكاري‌ها را افزايش دهيم.





سفير اتريش با اشاره به همكاري‌هاي اين كشور با ايران در حوزه‌هاي باستان‌شناسي و موزه‌داري، اظهار كرد: برگزاري نمايشگاه سكه‌هاي اتريشي، اجراي موسيقي توسط گروه‌هاي موسيقي سنتي اين كشور و برنامه‌هاي سخنراني در حوزه‌هاي فرهنگ و باستان‌شناسي در ايران در دستور كار مسؤولان فرهنگي اتريش قرار دارد.





باكس باووم ادامه داد: در حوزه آموزش گردشگري نيز كشور اتريش اساتيد بسيار خوبي دارد و در مدارس و دانشگاه‌هاي اين كشور نيز به موضوع گردشگري بسيار توجه مي‌شود، از اين رو آمادگي خود را براي ارائه‌ي خدمات آموزش گردشگري به ايران اعلام مي‌كنيم.

کد خبر: 31091
Share/Save/Bookmark