به گزارش هنرنیوز؛ رامين صديقي، مسئول بخش بين الملل بيست و هشتمين جشنواره بين المللي فجر در گفت و گو با ستاد خبري جشنواره، با بيان اين مطلب، درباره علت تغيير بخش پژوهشي جشنواره موسيقي فجر به پخش فيلم هاي مستند موسيقي گفت:« با توجه به اينكه بخش پژوهشي در سال هاي گذشته با حمايت كمتري روبه رو شده بود ، تصميم گرفتيم حمايت از اين بخش را به عهده كانون پژوهشگران خانه موسيقي بگذاريم و بخش ديگري را جايگزين اين بخش كنيم . علت انتخاب پخش فيلم هاي مستند، مطرح كردن اين فيلم ها و آشنا كردن مخاطب با مستند ها به خصوص مستند هاي ساخته شده در رابطه با موسيقي است. »
او در ادامه گفت :« فيلم هاي مستند در واقع تلفيقي از دو هنر فيلم سازي و موسيقي است . هنرمندان بسياري در كشور و يا خارج از كشور هنر مستند سازي را دنبال مي كنند، اما به علت ناشناخته بودن مخاطب كمي دارند، در صورتيكه آشنايي با اين اثرات ، تاثير مثبت و مستقيمي بر مخاطب و درك بيشتر آنها از هنر فيلم و موسيقي و تلفيق اين دو هنر دارد . در واقع اين بخش جنس جديدي از هنر را عرضه مي كند. »
صديقي بيان داشت :«در اين بخش سعي شده هم از فيلمهاي ايراني و هم فيلمهاي بين المللي بهره ببريم ، اين فيلم ها در حوزه موسيقبي بسيار حائز اهميت هستند، بسياري از اين فيلمها در سطح بين المللي نمايش داده شده و تحسين شده اند . مثلا فيلم «صدا و سكوت» به كارگرداني پيتر گوير و نوربرت ويدمر در جشنواره فيلم سوئيس و جشنواره هاي ديگر جايزه هاي بسياري دريافت كرده و يا «موسيقي مذهبي آروو پرت» به كارگرداني سايمون براتون كه ساخته شده توسط يك كارگردان انگليسيست جذابيت هاي موسيقي كلاسيك را براي علاقه مندان به تصوير مي كشد . در بخش فيلم هاي ايراني هم مي توانيم به فيلم «اهميت عارف بودن» به كارگرداني مهدي باقري اشاره كنيم كه تحليلي است بر زندگي عارف قزويني و يا فيمل «مرغ سحر» كه هميشه و در هر نسلي براي مردم ما جذابيت دارد و درباره ملك الشعراي بهار صحبت مي كند.»
پخش فيلمهاي مستند موسيقي براي اولين بار در بيست و هشتمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر برگزار ميشود. در اين دوره خانه هنرمندان ميزبان ۴ فیلم از مستند های بین الملل و ۶ فیلم ایرانی در ساعت ۱۰:۳۰ است.